• onze waardering

Recensie: Mijn leven is een prachtige puinhoop RECENSIE

In Mijn leven is een prachtige puinhoop lees je het tweede dagboek van Pippa Leeuwenhart. Pippa’s ouders zijn gescheiden en ze leeft doordeweeks bij haar moeder op het platteland en in het weekend bij haar vader in de grote stad. In haar tweede journal wordt Pippa voor het eerst verliefd, probeert ze voor een dag de ruzies tussen haar ouders te stoppen en krijgt ze haar eigen paard.

Het boek is opgebouwd in kleine hoofdstukken ondersteund met leuke tekeningen. De kleine hoofdstukjes doen je denken aan een echt dagboek en je kunt helemaal begrijpen waarom Pippa de ene gebeurtenis wel opschrijft en de andere juist weglaat. Door de korte stukjes is dit een perfect boek om eventjes te gaan lezen, zonder dat je uren achter elkaar doorleest. Dit boek, samen met het eerste deel, lijken een soort hedendaagse Lena Lijstje en dus sowieso een aanrader voor de fans van deze boeken.

De tekeningen die bij de dagboekstukjes staan zijn stuk voor stuk origineel en grappig. Je kunt echt zien dat de auteur goed heeft nagedacht over de tekeningen en ze passen ook erg goed bij het verhaal. Ze geven net dat kleine beetje extra waardoor je nog beter in het verhaal komt. Het leven van Pippa is, net zoals het eerste deel, heerlijk chaotisch en dat laten de tekeningetjes ook goed zien.

Mijn leven is een prachtige puinhoop is het vervolg op Het leven volgens Pippa Leeuwenhart en laat je net als in het eerste deel weer meegenieten van het leven van Pippa. Er gebeurt niet zoveel in het boek, maar de schrijfstijl zorgt ervoor dat je helemaal in het leven van Pippa verdiept raak. Doordat je in twee boeken Pippa zo goed leert kennen voelt ze echt als een jonger zusje!    

Pippa woont doordeweeks op de boerderij en in het weekend in de stad. Haar omgeving wordt erg goed beschreven waardoor je goed begrijpt hoe het is om met gescheiden ouders op te groeien. De ruzies, meerdere huizen en het heen en weer reizen zorgen ervoor dat je helemaal kunt inleven in Pippa en haar zusje Poppy en maakt het gelijk ook heel herkenbaar.

Doordeweeks woont Pippa bij haar moeder op een boerderij en op de boerderij staan paarden. Pippa is dol op de paarden en rijdt regelmatig op een van de dieren. De paarden hebben best een grote rol in het boek, waardoor elk paardenmeisje haar hart kan ophalen bij het lezen van dit boek.

Mijn leven is een prachtige puinhoop is een must read voor alle meisjes van ongeveer 12 jaar. De dagboekstukjes, leuke tekeningetjes en de gebeurtenissen die Pippa meemaakt zorgen ervoor dat je er een zusje bij hebt! 

Pippa Leeuwenhart 2 - Mijn leven is een prachtige puinhoop

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In haar tweede journal beschrijft en tekent de 14-jarige Pippa Leeuwenhart opnieuw haar chaotische leven. Want het valt niet mee om steeds over te schakelen van het platteland (waar ze doordeweeks bij haar moeder woont) naar een leven in de stad (bij haar vader in het weekend), én weer terug.
  Alles wordt er niet bepaald overzichtelijker op: Pippa krijgt te maken met een heel bijzondere paardendief, doet haar zusje een onmogelijke belofte en wordt voor het eerst heel erg verliefd. Helaas op de enige jongen ter wereld op wie ze juist niet verliefd mag worden...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • Hartsvrienden

 • Ready Player One sequel 'Ready Player Two' komt eraan

 • De kindertrein - Viola Ardone

Zoek in artikelen