• onze waardering

Recensie: Easy Peasy lunchbox RECENSIE

In Easy Peasy Lunchbox vind je recepten en inspiratie om de lunchbox van je kinderen, en andere leden van het gezin, helemaal anders aan te pakken. Niet alleen wordt er rekening gehouden met wat een kind zoal nodig heeft op een dag, maar worden er vooral nieuwe originele recepten aangeboden om de boterhammen een keer achterwege te laten en de lunchbox te vullen met andere lekkere en gezonde dingen.

In het compacte boekje vindt je meer dan zestig verschillende recepten. Sommige recepten vragen wat werk en andere recepten zijn zelfs sneller klaar dan het maken van boterhammen. Het zet ouders en kinderen op weg om op een originele manier de inhoud van de lunchbox aan te pakken.

Easy Peasy Lunchbox is een handig compact boekje met een enorm mooie vormgeving. Alleen al door de mooie foto's krijg je bij het doorbladeren zin om aan de slag te gaan.

Het boek begint met een uitleg over wat kinderen nu precies nodig hebben op een dag en hoeveel hiervan je kan verwerken in hun brooddoos. Granen, groenten & fruit en eiwitten & vetten hebben elk hun eigen hoofdstuk met een korte, duidelijke uitleg over deze voedingsstoffen.

Ook is er een handige pagina waarop afgebeeld wordt hoe 300 gram groenten er uit ziet, welke porties ongeveer het juiste aantal eiwitten bevatten en hoeveel granen een gemiddeld basisschoolkind ongeveer nodig heeft. Door deze handige afbeeldingen kan je als ouder vlot schatten hoeveel je in de brooddoos kan steken zonder dit constant te moeten afwegen.

Na het boek te doorbladeren besloot ik om de tomatensoep met letters en balletjes en de banaanpoffertjes te maken.

Recept 1: Tomatensoep met letters en balletjes

Tomatensoep met balletjes is voor velen de grote favoriet. Ook hier zijn we er allemaal dol op dus het was voor mij de ideale gelegenheid om deze nog eens te maken. Ook past hij goed bij het weer dat stilaan kouder wordt, waardoor het nu extra leuk is om hem mee te kunnen nemen naar het werk of naar school.

Het recept is eenvoudig, er worden ingrediënten gebruikt die je gemakkelijk in de winkel kan vinden en je hebt er niet heel veel werk aan. In de recepten die ik al gebruikte voor het maken van tomatensoep, kwam nooit paprika voor. Ik was dus erg benieuwd of dit voor een andere smaak zou zorgen.

De letters in de soep heb ik bewust weggelaten omdat niet iedereen hier fan van is. De soep was vrij snel klaar. Het rollen van de balletjes neemt zoals altijd het meeste tijd in beslag maar ze zijn onmisbaar in deze soep.

De paprika in de soep zorgde voor een iets pittigere smaak. Dit paste erg goed bij de tomaten en zorgde voor een mooie kleur. De tomatensoep met balletjes was een groot succes en een aanrader om mee naar school of werk te nemen om 's middags even lekker op te warmen.

Recept 2: Banaanpoffertjes

Tot ik dit recept zag wist ik niet dat je poffertjes ook in een gewone pan kan klaar maken. Het was dan ook erg leuk om dit te weten te komen en voor de eerste keer eens zelf poffertjes te kunnen maken.

Het beslag voor de poffertjes was binnen vijf minuten klaar. De banaanpoffertjes bevatten drie ingrediënten die de meeste mensen standaard in huis hebben, dus je kan 's morgens nog beslissen om ze snel te maken om mee naar het werk of school te nemen.

Net zoals het maken van het beslag ging het bakken van de poffertjes vrij snel. Maar ik vond de poffertjes persoonlijk niet erg lekker. Ze hadden vrij weinig smaak en waren niet erg zoet. Zelfs met de bloemsuiker erbij vond ik ze niet helemaal m'n ding. Ik denk dus niet dat ik deze poffertjes nog een keer zou maken voor mezelf.

Easy Peasy Lunchbox bevat veel snelle en gezonde recepten, maar dit gaat vaak ook om rijstwafels met beleg, groenten, crackers,... Ik hoopte er meer soorten wraps en dergelijke in terug te vinden maar dat was niet het geval. Als je de lunchboxen voor kinderen klaarmaakt kan ik mij wel goed voorstellen dat ze heel tevreden zijn met een rijstwafel of cracker, maar het was leuker als het boek ook meer was afgestemd op volwassenen zodat het gebruikt kan worden door het hele gezin. Uiteindelijk kan ik zeggen dat het zeker geschikt is voor kinderen en iets minder voor volwassenen!

Easy Peasy lunchbox

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Iedere dag een gevarieerde, voedzame én lekkere invulling bedenken voor in de broodtrommel, die ook nog eens het imago van je kind niet meteen om zeep helpt, is best een uitdaging. Toch is het vooral een kwestie van 'in het ritme' komen, slim voorbereiden en weten wat je kind op een dag ongeveer nodig heeft aan voedingsstoffen. Kortom, tijd voor wat nieuwe inspiratie voor onze Easy Peasy-fans: 10-uurtjes, lunchtrommels en drinkbekers.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

 • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

 • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

 • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

 • Chicklit top-5: januari 2015

 • Recensie: Easy Peasy

 • Recensie: Easy Peasy Family

Zoek in artikelen