• onze waardering

Recensie: Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? RECENSIE

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst en andere vragen over kunst vind je terug in dit grappige en informatieve boek voor kinderen. Het bevat vragen over schilderkunst, beeldende kunst, de verschillende kunststromingen, kunst doorheen de jaren en nog veel meer.

Dit leuke boek beantwoordt vele vragen van kinderen die geïnteresseerd zijn in kunst. Het is een informatief boek met een grappig kantje dat kinderen op een leuke manier met kunst laat kennis maken en er over laat nadenken.

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst is een prachtig vormgegeven boek boordevol afbeeldingen die ondersteund worden door tekst in een grappig, aansprekend lettertype.

Het boek bevat tweeëntwintig hoofdstukken waar vragen, antwoorden, informatie en soms ook een kleine opdracht onder gebundeld worden. Achteraan het boek is er een handige woordenlijst waar kinderen de moeilijke woorden en termen terugvinden met een korte eenvoudige uitleg erbij.

Ook is er een lijst van illustraties in terug te vinden waarbij de techniek en afmetingen van de gebruikte kunstwerken staat. Het is leuk dat kinderen wie dit interesseert dit eenvoudig kunnen opzoeken in de lijst. Dit houdt het boek overzichtelijk en zorgt ervoor dat het boek beschikbaar is voor een breed publiek. Jonge kinderen worden niet geconfronteerd met moeilijke termen en oudere kinderen vinden deze informatie eenvoudig terug.

Met haar boek nodigt Susie Hodge haar jonge publiek uit om kennis te maken met kunst op een leuke ongedwongen manier. Er zijn niet veel boeken over kunst voor jonge lezers en door de vragen en antwoorden die het boek bevat, gaan kinderen kunst op een hele andere manier bekijken.

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst is een boek dat kinderen uitnodigt om kunst te ontdekken en er van te genieten. Het zet kinderen aan het denken en kan zelfs tot nieuwe interesses of hobby's leiden. Het is een verrijking voor elke boekenkast of klasbibliotheek en een aanrader voor alle kinderen die van kunst houden of nieuwsgierig zijn naar wat kunst inhoudt.

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst is een musthave voor alle kinderen die geïnteresseerd zijn in de wereld van kunst. Het beantwoordt vele vragen en zorgt ervoor dat de jonge lezers op een andere, speelse manier naar kunst leren kijken. Susie Hodge toont met haar boek aan dat je zoveel meer kan doen met kunst dan er enkel naar te kijken. Je kan er over praten, nadenken, opdrachten uitvoeren, zoekspelletjes mee spelen enz. Ze toont aan dat kunst beschikbaar is voor groot en klein en iedereen er van kan (leren) genieten.

 

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Waarom is er zoveel fruit? Waarom is alles plat? Waarom is kunst zo duur? Waarom is alles wazig? Waarom houden mensen zich met kunst bezig?

  Dit boek stelt onverbloemde vragen over beeldende kunst. Ga mee op zoek naar de antwoorden over het hoe en waarom van rotsschilderingen tot het kubisme en van de renaissance tot moderne kunst.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

 • Young adult top 6: december 2021

 • Snelle Sam: De klapper - Olav Mol

 • Lekker gelukkig - Carolina van Dorenmalen

 • Zwarte zwaan - Gideon Samson

Gerelateerde artikelen

 • Capitol Couture Victory Tour posters

 • Koekoeksjong

 • Share & win: Girl Heart Boy

Zoek in artikelen