• onze waardering

Recensie: On the Go RECENSIE

Rens Kroes, bekend van 'Power Food' en 'Power Food: van Friesland naar New York', heeft een nieuw boek genaamd 'On the Go'. Het boek bevat 49 healthy recepten voor gerechten, snacks en smoothies die je makkelijk mee kunt nemen – tenminste, dat is de theorie. In praktijk blijkt namelijk dat het 'preppen' van die meeneem-maaltjes behoorlijk wat tijd kost, en het is bij aanschaf van dit boek een beetje de vraag of je daadwerkelijk zin hebt om 's avonds één uur en tien minuten in de keuken te staan om een glutenvrij kokos-speculaasbrood te bakken terwijl je ook binnen vijf minuten een paar boterhammen met pindakaas kunt smeren.

First things first, de opmaak van het boek is prachtig. Bijna alle recepten worden vergezeld van prachtige foto's waardoor je gelijk zin krijgt om aan de slag te gaan. Helaas zonk de moed mij een beetje in de schoenen zodra ik de ingrediëntenlijsten naast de foto's zag. Veel ingrediënten zijn niet standaard te vinden bij de lokale supermarkt en vragen om een tripje naar de dichtstbijzijnde natuurvoedingswinkel; kokosbloemsuiker, chia zaad en kokosolie zijn enkele producten die regelmatig terugkeren, en ik moet bekennen dat ik mijn keus voor de recepten die ik wilde uitproberen wel heb laten beïnvloeden door de hoeveelheid 'onconventionele' ingrediënten die nodig waren.

Wat overigens wel erg handig is, is dat er bij elk recept staat aangegeven of het glutenvrij, vegetarisch of veganistisch is, dat Rens ook aangeeft hoe je de gerechten het beste kunt bewaren en hoe lang deze houdbaar zijn. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de Knolselderijsoep en de mini-fritattas te maken.

Recept 1. Knolselderijsoep

De knolselderijsoep is in principe redelijk makkelijk te maken. De meeste ingrediënten kon ik gewoon bij de plaatselijke supermarkt halen, en het enige wat je nodig hebt aan extra apparatuur is een blender. Ik had nog nooit eerder knolselderij gegeten, dus ik was best nieuwsgierig naar de smaak van deze soep, maar ik moet zeggen dat ik hem erg smaakvol vond. Ook koud is de soep goed te eten is, dus Rens heeft zeker gelijk wanneer ze zegt dat dit gerecht 'ideaal' is om mee te nemen.

Recept 2. Mini-fritattas

De mini-fritattas vallen onder de minder ingewikkelde recepten in het boek, en het is ook een erg handig receptje om restjes groente in te verwerken. Eigenlijk vond ik de fritattas qua smaak niet heel bijzonder, en ook Rens' claim dat ze nog zes dagen houdbaar zijn in de koelkast is wellicht een beetje overdreven; ik heb de overgebleven fritattas na vier dagen weggegooid omdat er 'verdachte plekjes' op zaten.

Al met al is 'On the Go' een inspirerend kookboek voor mensen die bewust bezig zijn met voeding, niet bang zijn om nieuwe dingen te proberen, en het geen probleem vinden om nét even wat meer tijd en energie te steken in het (voor)bereiden van hun maaltijden. Persoonlijk vond ik veel recepten nét een beetje te veel gedoe, maar ik kan gelukkig nog wél genieten van de prachtige foto's die de pagina's sieren.

On the go

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  *dit boek is kleiner dan de andere boeken van Rens Kroes*

  On the go: 49 heerlijke meeneemrecepten van Rens Kroes

  Op veler verzoek komt Rens Kroes, bekend van Powerfood en Powerfood – Van Friesland naar New York nu met heerlijke meeneemgerechten. Ontbijtjes on the go; inspiratie voor je lunchtrommel; heerlijke salades voor bij een zomerse picknick; zalig zoet voor na je work-out: On the go biedt je 49 powerfoodrecepten die goddelijk smaken, goed voor je zijn én makkelijk zijn mee te nemen.

  Bovendien laat Rens zien welke trommels, bakjes en potten handig zijn voor het vervoeren van je smoothies, salades en snacks. Zij geeft tips over bewaren, invriezen en voorbereiden. Sunday preppen, de avond ervoor of op het laatste moment, je bent nu altijd voorbereid. Rens Kroes laat met dit boek zien dat een gezonde lifestyle - ook als je het druk hebt - niet heel ingewikkeld hoeft te zijn.

   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

 • Het Zijden Huis - Kayte Nunn

 • De vier windstreken - Kristin Hannah

 • Tokio voor altijd - Emiko Jean

Gerelateerde artikelen

 • Elsbeth kookt: Powerfood

 • Recensie: Powerfood - Van Friesland naar New York

 • Recensie: RENS Mijn Lifestyle Guide

Zoek in artikelen