• onze waardering

Recensie: Magische taarten RECENSIE

Magische taarten zijn diverse varianten van 1 basisbeslag. Door de samenstelling van het beslag verdeelt dit zich tijdens bakken in 3 lagen: een vochtige compacte bodem, een lichte romige laag in het midden en een toplaag die licht en luchtig is. De taart wordt op lage temperatuur gebakken (150 ®C) wat ook nodig is voor het vormen van de 3 lagen. In het boeken staan verschillende varianten op het basisrecept. Ook worden er 5 gouden regels beschreven om de kans op slagen te vergroten.

Het concept van magische taarten vind ik persoonlijk erg leuk, vooral omdat het zo makkelijk lijkt. De vijf gouden regels zijn goed te volgen en essentieel om de taart te laten lukken. Het boek is mooi vormgegeven met niet teveel tierelantijntjes wat ook past bij de simpelheid van het basisrecept. De mogelijkheden voor recepten zijn divers en allemaal even aantrekkelijk. Een keuze maken welke te gaan maken is dan ook niet gemakkelijk.

De recepten zijn duidelijk beschreven en niet al te lang. Wat ook een pluspunt is, is dat per recept het aantal personen, bereidingstijd en oventijd wordt beschreven. Ook staat er meestal precies welke bakvorm je moet gebruiken voor het recept. Het wordt ook aangeraden om hier niet van af te wijken voor het beste resultaat. Ten slotte staat er aan het einde van het recept nog een tip van de chef om je taart extra lekker te maken.

Voor deze recensie heb ik ervoor gekozen om de Peer-speculaasminitaartjes en de Frambozen-matchataart uit te proberen.

Bij de Peer-speculaasminitaartjes kom ik even in de problemen omdat daar de afmetingen van de minitaartvormpjes niet wordt gegeven. Op de gok dan maar, wat gelukkig goed uitvalt. De volgorde van het recept is gemakkelijk en klopt ook gevoelsmatig. Je kunt lekker doorwerken zonder bijvoorbeeld te moeten wachten op het afkoelen van ingrediënten.

De voorbereidingstijd klopt en is met 30 minuten goed te doen. Daarna 35 minuten in de oven en heel lang wachten totdat hij klaar is om gegeten te worden. Dit is ten minste een uur maar voor het beste resultaat een hele nacht. Het resultaat is het wachten meer dan waard. Zowel voor het oog als voor de smaakpapillen. De combinatie peer en speculaas is erg lekker en ook passend bij het herfstige weer van het moment. Ook door mijn collega's werd dit experiment erg gewaardeerd.

De Frambozen-matchataart bleek een wat grotere uitdaging. Dit begon al met het vinden van matchapoeder. Uiteindelijk gevonden in de biologische supermarkt, wat ook als tip genoemd staat in het boek. De eerste versie was niet zo'n succes. Het beslag stolde niet waardoor het meer een frambozen-matchasoep was in plaats van taart. Daarom voor de tweede poging minder melk gebruikt, 300 ml in plaats van 500 ml, totdat het beslag meer leek op het beslag van de Peer-speculaasminitaartjes. Gelukkig bleek dit de oplossing en had versie twee wel de juiste verhoudingen. En ook de smaak van deze taart is erg goed.

Alles bij elkaar is Magische taarten van Christelle Huet-Gomez een erg leuk kookboek met lekkere recepten. De bereiding van de taarten is in verhouding tot het resultaat zeker de moeite. Wel moet je even geduld hebben want het bakken en afkoelen kost best wat tijd. Geen last-minute recepten dus. Wel wat minpunten voor de fouten en onduidelijkheden in de recepten die ik geprobeerd heb.

Magische taarten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Eén taart met drie lagen, gemaakt van één eenvoudig basisbeslag dat maar één keer in de oven hoeft? Het klinkt als pure magie! Maar een magische taart wordt als zo veel taarten gewoon gemaakt van eieren, suiker, bloem, boter en melk. Niets bijzonders dus. De magie begint op het moment dat je de taart in de oven zet. Omdat het taartbeslag heel vloeibaar is, verdeelt het zich tijdens het bakproces als vanzelf in drie lagen, elk met een eigen textuur en smaak. De onderste laag van deze magische taart wordt een stevige pudding, de middelste een zachte roomlaag en de bovenkant een heerlijke cake. Probeer het zelf maar eens! Magische taarten bevat 32 verschillende magische taarten, bijvoorbeeld citroenmaanzaadtaart of peer-speculaasminitaartjes. Wonderlijk eenvoudig te maken, maar stuk voor stuk betoverend van smaak!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • In het voetspoor van zijn vader - Danielle Steel

 • Recensie: De deal

 • De trailer van Bad Moms 2 is uit!

Zoek in artikelen