• onze waardering

Recensie: Als je terug bent RECENSIE

Als je terug bent is het vervolg in de Rosemary Beach serie geschreven door Abbi Glines. Het is alweer het twaalfde deel in deze serie, maar het verveelt nog lang niet om over de verschillende personages in dit stadje te lezen. Vooral wanneer je van soaps houdt zullen deze boeken zeker bevallen.

In het vorige deel maakten we al kennis met Mase en Reese en het verhaal eindigde toen plotseling haar vader aan de deur stond. In als je terug bent gaat hun verhaal verder. Reese heeft een tijdje bij haar familie gewoond en besluit Mase te verrassen met haar terugkomst. Tot haar schrikt blijkt Mase echter bezoek te hebben van een erg mooie vrouw, die zoals Mase beweert zijn nichtje is.

Reese merkt al snel dat Aida niet zomaar familiegevoelens heeft voor Mase en in hun relatie ontstaan de eerste barstjes. Wanneer ook nog eens de mysterieuze Captain ten tonele verschijnt wordt de relatie van Mase en Reese op de proef gesteld en wordt het tijd om geheimen uit het verleden te openbaren.

Zoals alle boeken uit deze serie valt ook dit boek onder het genre new adult. De boeken kenmerken zich dikwijls door jonge vrouwen en mannen die hunkeren naar liefde en seks. De nodige seksscenes ontbreken ook niet en het boek kan dan ook niet echt tot de diepgaande literatuur gerekend worden. Ondanks dat het verhaal vrij oppervlakkig is, is het geen boek met een slecht verhaal. Juist doordat de perspectieven van de twee hoofdpersonages elkaar afwisselen krijg je een beter beeld van beide personen, waardoor het verhaal veel echter wordt.

Het boek moet dan ook niet gezien worden als een roman met een ouderwetse boodschap, maar als een lekker luchtig verhaal met hier en daar de nodige spanning. Zo is er de mysterieuze Captain die ineens ten tonele verschijnt en de vader van Reese die ze al die jaren niet heeft gezien. Als vervolgens ook haar stiefvader nog zijn opwachting maakt krijgt het verhaal toch nog een totaal andere wending. Hierdoor komt er spanning in het verhaal en dit zorgt ervoor dat je wilt doorlezen.

Het boek eindigt net als het vorige boek weer met een open einde. Hierdoor blijven er wat vragen onbeantwoord en hopelijk vinden we de antwoorden terug in het volgende deel. Met deze manier van schrijven zorgt Abbi Glines ervoor dat lezers door blijven lezen, je wilt immers je vragen beantwoord zien. Als je terug bent kan dan misschien niet tot de top van de literatuur gerekend worden, maar het is net als een soapserie je wilt gewoon weten hoe het verder gaat.

Rosemary Beach - Als je terug bent

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Een toevallige ontmoeting in Rosemary Beach verandert in een sprookjesromance als Reese op het punt staat om samen te gaan wonen met Mase op de familieranch in Texas. Met de liefdevolle ondersteuning van de Colts, en de recente ontdekking dat ze zelf ook familie heeft, kan Reese eindelijk de vreselijke gebeurtenissen uit haar verleden achter zich laten en de eerste stappen zetten naar een rooskleurige toekomst.

  Maar dit dreigt te worden gedwarsboomd. Hoewel Aida denkt dat ze een nicht van Mase is, is het voor Reese wel duidelijk dat de aantrekkelijke blondine Mase niet als familie liefheeft. En dan is er nog Captain - mysterieus en knap - die Reese vertelt wat hij van Mase vindt, en wat hij voor haar voelt. Als de strijd om de harten van Mase en Reese aanwakkert, begint het verleden van Reese zich te ontrafelen. Schokkende waarheden worden onthuld die het leven van het gelukkige stel voor altijd zullen veranderen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • Abbi Glines boeken series

 • Perfecte zomer

 • De Vincent Boys: Gevaarlijk spel

 • Recensie: Bijna verliefd

Zoek in artikelen