• onze waardering

Recensie: Hoe je verliefd wordt op een zwerver die in de bosjes woont RECENSIE

Julia, van oorsprong Zweeds, woont in Wenen en geeft Engelse les. Ze neemt niet graag risico's dus avontuurlijk zijn is niet echt haar ding. Daardoor leert ze ook niet veel nieuwe mensen kennen en is ze wat eenzaam. Maar dan ontmoet ze de knappe zwerver Ben. Ze ziet hem niet als een serieuze optie voor een relatie, omdat hun levensstijlen compleet verschillend zijn. Julia woont samen met haar kat Optimus, houdt van regelmaat en orde, en maakt super veel werkuren als lerares. Ben leeft in de bosjes, drinkt super veel om warm te blijven en hij bezit niet eens schoenen. Hoe kunnen ze die twee levensstijlen samenvoegen?

Alleen de lange titel al trekt bij dit boek de aandacht: Hoe je verliefd wordt op een zwever die in de bosjes woont. De titel beschrijft precies de inhoud van het boek en het is grappig om op de flaptekst te lezen dat schrijfster Emmy Abrahamson ook daadwerkelijk verliefd is geworden op een zwerver.

Julia is een super leuke hoofdpersoon met haar humor en haar schrijfambities. Een terugkerend grapje is dat ze telkens een plot voor een geweldig boek bedenkt en dan even later tot het besef komt dat dat al een bekend boek is (zoals Lord of the Flies of The Shining). 

In chicklits worden wel vaker verrassende relaties gevormd, zoals een arm meisje met een rijke erfgenaam, maar over de combinatie van een lerares met een zwerver heb ik nog niet eerder gelezen. Hoewel een zwerver niet per se klinkt als een aantrekkelijke love interest, werkt het in dit boek goed.

Julia stelt Ben direct de vragen die je als lezer ook zou willen stellen. Hij is een sympathiek persoon en hij is niet door criminaliteit of een drugsverslaving zwerver geworden. Zwerven is voor hem simpelweg de goedkoopste manier om vrij te kunnen rondreizen. Vooral zijn vrolijke persoonlijkheid maakt het erg leuk om over hem te lezen. De dialogen tussen Julia en Ben zijn goed en heel grappig geschreven. Julia beseft goed dat ze in twee verschillende levens leven: 

'Ik kijk naar de witte rozen iets verderop en denk aan onze verschillende werelden. Die van Ben, waarin je je wel lam moet drinken om de nacht levend door te komen, en die van mij, waarin het defecte kopieerapparaat in de lerarenkamer en het feit dat Ken mijn favoriete koffiekopje had gepakt de grootste tragedies van de dag waren.' (58)

Abrahamson heeft een vrolijke gevatte schrijfstijl en ik heb verschillende keren hardop moeten lachen om de gesprekken en situaties. Hoe je verliefd wordt op een zwerver is opgebouwd in korte hoofdstukken en ook daardoor leest het heerlijk vlot weg. Met maar tweehonderd pagina's is een kort boek, maar toch weet Abrahamson een heel verhaal neer te zetten met genoeg ontwikkelingen.

Hoe je verliefd wordt op een zwerver die in de bosjes woont is een heerlijk grappig en romantisch boek. Ik hoop dat Emmy Abrahamson snel weer inspiratie krijgt voor een nieuw boek. Als haar volgende boek net zo hilarisch wordt als dit boek, wil ik dat meteen lezen!  

Hoe je verliefd wordt op een zwerver die in de bosjes woont

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Julia is een jonge Zweedse vrouw die in Wenen woont. Het is niet haar droomplek, maar ze reisde haar toenmalige vriend achterna. Ze geeft Engelse les aan studenten die niet allemaal heel gemotiveerd zijn. Haar vrije tijd vult ze met meedoen aan marketingonderzoeken. Julia is positief ingesteld en heeft de hoop niet opgegeven dat ze ooit een meesterwerk zal schrijven.
  Als Julia op een zaterdag op een bankje in het park zit ontmoet ze Ben. Ze raken in gesprek en Julia voelt zich direct tot hem aangetrokken. Er is echter een nadeel. Ben leeft op straat en zou echt eens een douche moeten nemen. Kunnen die twee werelden ooit samenkomen?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

 • Winnaars Emmy Awards 2021

 • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

 • De trailer van Goodbye Christopher Robin is er!

 • Recensie: Revenge - seizoen 3

 • Recensie: Jachthonden

Zoek in artikelen