• onze waardering

Recensie: Baby doll RECENSIE

Lilly werd op zestienjarige leeftijd ontvoerd en gevangen gehouden in een kelder. Vandaag, acht jaar later, is ze moeder van een dochter van vijf en wordt het een spectaculaire dag. Vandaag vergeet haar ontvoerder namelijk de deur te vergrendelen en krijgt Lilly de kans om na drieduizendhonderdtien dagen eindelijk de lucht weer te zien.Eindelijk zal Lilly haar moeder, haar tweelingzus en haar jeugdliefde weer terug zien na acht jaar. Eindelijk zullen ze weten dat ze nog leeft.

Hollie Overton koos voor haar debuutthriller voor een gekend onderwerp en stak dit in een nieuw jasje. Ontvoering is een veelbesproken thema in de thrillerwereld en meestal eindigen deze boeken met een happy end. Helaas is dit niet altijd de realiteit. Na een ontvoering blijft het slachtoffer vaak met angst en verwarring achter. De dader wordt gepakt (of niet) en het slachtoffer moet weer intrede doen in de "normale" wereld. Dit is niet zo simpel als het lijkt en dat geeft de schrijfster op een realistische manier weer in Baby Doll.

Het verhaal start bij de ontsnapping van Lilly en haar dochter Sky en gaat daarna verder over hun leven na de ontsnapping. Hollie Overton weet de gevoelens en angsten van Lilly mooi weer te geven. Als lezer voel je je meteen verbonden met haar. Je kan je inleven in haar situatie en ze komt over als een "echt" persoon. Ook de andere personages zijn echt. Ze hebben allemaal een normaal leven, hebben angsten doorstaan waar je als zus zelfs niet aan wil denken en maken onvoorspelbare, maar realistische beslissingen.

De echtheid en de normale karakters van de personages geven het verhaal een bijzondere sfeer. Je gaat tijdens het lezen bijna denken dat de gebeurtenissen echt zijn. Hierdoor werd ik tijdens het lezen helemaal meegenomen door het boek en kon ik gewoon niet stoppen met lezen. Na elke bladzijde wil je weten wat er op de volgende gebeurt en voor je het weet is het boek uit.

Hollie Overton bewees met haar series al dat ze enorm goed is in het schrijven over misdaad. Toch is het schrijven van een thriller net iets anders. Je werkt enkel met tekst en bereikt hier ook een heel ander publiek mee dan op tv. Na het lezen van Baby Doll kan ik enkel vaststellen dat ze een geboren thrillerschrijfster is. Ik vond haar series al geweldig maar dit boek gaat toch net een stap verder. Tijdens het lezen heb ik vaak mijn adem in gehouden en wilde ik het boek niet wegleggen. Ze heeft een schrijfstijl die je vanaf de eerste pagina grijpt en je door het verhaal heen niet meer los laat.

Haar onderwerp is vernieuwend, haar personages zijn levensecht en het boek houdt je in z'n greep. Baby Doll is een geweldig thrillerdebuut en ik wil graag meer van haar lezen. Met haar vernieuwend onderwerp en levensechte personages houdt Hollie Overton je in haar greep. Je wordt als lezer constant verrast door de acties van de personages. De dader blijkt nog meer gestoord te zijn dan hij eerst leek en zijn plannen geven je rillingen. Baby Doll is een thriller die je nekharen rechtop doet laten staan.

 

Baby doll

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Baby doll van Hollie Overton is een razendsnelle en spannende psychologische thriller over de gevolgen van een ontvoering. Perfect voor de lezers van Het meisje in de trein en Rosamund Luptons Zusje. Lily werd acht jaar gevangengehouden in een donkere kelder. Ze groeide daar op van tiener tot volwassen vrouw - en werd er zelfs moeder. Haar dochtertje Sky is nooit vrij geweest. Maar op een dag sluit hun ontvoerder de deur niet goed af... Dit is wat er daarna gebeurde - met haar tweelingzus, met haar moeder, haar dochter en haar ontvoerder. Hollie Overton schrijft voor de tv-series Shadowhunters, Cold Case en The Client List. Haar vader was lid van de beruchte Texas Overton Gang en bracht jaren door in de gevangenis, voor doodslag. Hollie en haar identieke tweeling zijn opgevoed door hun alleenstaande moeder - en ze maakt in Baby doll gebruik van haar unieke jeugdervaringen, die bijdragen aan de authenticiteit van het huiselijk geweld en de gecompliceerde familiedynamiek.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • Generatie nu - Lauren Sharkey

 • Recensie: The Dumpling Sisters

 • Film top 6: oktober 2017

Zoek in artikelen