• onze waardering

Recensie: De wrekers 2 - Vlammenwerper RECENSIE

Newcago is bevrijd van de tirannie van Staalhart, toch moeten De Wrekers nog steeds met de ene na de andere Epic afrekenen die de stad binnenvalt. David krijgt het zwaar te verduren, gezien hij degene is die nu bekendstaat als Staaldoder. Het vermoeden is er dat de Epics die op Newcago afkomen, gestuurd worden door Regalia. Zij is een oude bekende van teamleider Prof en Tia. Samen met David trekken ze naar Babilar om de confrontatie aan te gaan. Voor David is dit meteen de uitgelezen kans om antwoorden te krijgen op zijn vele vragen. Het gerucht gaat immers dat Vlammenwerper, Epic en oud-teamlid Megan, zich in de stad schuilhoudt.

Vlammenwerper is het tweede deel in De Wrekers-serie van Brandon Sanderson. In het eerste deel moest David afrekenen met de Epic Staalhart die heerste over Newcago. In het tweede deel vormt Babilar het strijdtoneel, de volledig ondergelopen stad die ooit beter bekend stond als Manhattan. De helft van het vertrouwde team blijft achter in Newcago en een paar nieuwe personages maken hun opwachting. David en co kunnen Regalia immers niet in hun eentje aanpakken.

David blijft volledig zichzelf in dit boek. Hij gooit er nog steeds regelmatig een hoop kromme vergelijkingen tegenaan en blijft bij zijn overtuigingen, ook wanneer de rest van het team het absoluut niet met hem eens is. Hij moet een paar reële angsten onder ogen zien en net zoals in het eerste boek moet hij zich zien te bewijzen tegenover Prof en de andere teamleden. Dat loopt niet van een leien dakje.

Wat betreft de plot valt er genoeg te beleven in dit nieuwe boek. Meer dan één Epic passeert de revue en het team kampt met wat interne strubbelingen. Er zitten echter wel een paar kleine zijsprongetjes in het boek die niet noodzakelijk zijn voor de voortgang van het verhaal. Door de vaart die Sanderson het boek geeft, stoort het echter niet zo. Enkele knappe wendingen geven Vlammenwerper de boost die het nodig heeft om onderhoudend en spannend te blijven. 

Brandon Sanderson heeft een knap vervolg afgeleverd. De wereld van de Epics blijft intrigerend. Sanderson laat zijn originele uitgangspunt waarin superkrachten het slechtste in de mensen naar boven halen niet los, maar hij laat toe dat hoofdpersonage David alles toch een beetje op losse schroeven kan zetten. De onthulling over Calamity schept bovendien nieuwe mogelijkheden. Gezien het derde deel dat in januari verschijnt Calamity heet, zal de auteur die ook ten volle gaan benutten. dat mogen we althans hopen. David heeft nog een aantal problemen die dringend aangepakt moeten worden en het sluitstuk van De Wrekers-serie is daarom veelbelovend.

Vlammenwerper is een degelijk vervolg op een klapper van een verhaal. Het is heerlijk geschreven en speelt zich af in een indrukwekkend opgezet universum dat verder blijkt te reiken dat Newcago. Nieuwe horizonten worden verkend. Zonder iets weg te geven, is het slot van dit tweede deel overigens enerzijds wat voorspelbaar en anderzijds een prachtige vondst die doet verlangen naar deel drie.  

De wrekers 2 - Vlammenwerper

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten 'Epics' kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld.
  David wil de Hoge Epic Vlammenwerper opsporen. Het gerucht gaat dat die in Babylar is, het voormalige Manhattan. Babylar wordt geregeerd door de mysterieuze Regalia. Het binnendringen van een stad onder het juk van een tirannieke Epic is een levengevaarlijke missie. David is vastberaden Regalia te trotseren. Hij moet en zal Vlammenwerper vinden, zelfs als hij het met de dood moet bekopen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

 • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

 • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

 • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Staalhart

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met 'Staalhart'

 • Fase 3 van de leesclub met Staalhart 

 • Recensie: Calamity

 • Fase 1 van de Leesclub met Staalhart

Zoek in artikelen