• onze waardering

Recensie: Niet zomaar... koekjes! RECENSIE

Niet zomaar... Koekjes! is een boek dat honderdeneen recepten bevat voor koekjes. Steekkoekjes, snijkoekjes, spuitkoekjes, luxedesserts en kruidenkoekjes vind je er allemaal in terug. Elk recept wordt ondersteund door een duidelijke uitleg en mooie foto van het eindresultaat.

Vooraan vinden ervaren en minder ervaren thuisbakkers handige tips en uitleg over grondstoffen, basisbereidingen, vaktermen en basisrecepten. Onder begeleiding van de duidelijke uitleg van Danny Capon kan iedereen aan de slag met deze heerlijke koekjesrecepten.

Niet zomaar... Koekjes! is een prachtig bakboek in een handig formaat. Het boek bevat echt recepten voor bijna elk koekje dat je kan bedenken. En dit allemaal op een duidelijke en mooie manier vormgegeven.

De recepten staan op een witte pagina. Rechts de ingrediënten en links de werkwijze. Op de bladzijde ernaast wordt een mooie foto van het afgewerkte koekje getoond. Deze simpele manier van vormgeven maakt dat het boek erg duidelijk en overzichtelijk is. In één oogopslag zie je over welk koekje het gaat, welk deeg hiervoor gebruikt wordt en wat de ingrediënten zijn.

Alleen al door de mooie en duidelijke vormgeving wil je bij het doorbladeren van het boek bijna elk koekje maken. Eens je gekozen hebt welk recept je wil gebruiken, kan je vooraan in het boek de tips over de grondstoffen lezen en onderzoeken hoe het deeg van het door jou gekozen koekje gemaakt en verwerkt wordt.

Ik besloot twee recepten uit verschillende categorieën te maken. Namelijk Kruidenspeculaasjes (Kruidenkoekjes) en Milanezers (Steek- en snijkoekjes).

Recept 1: Kruidenspeculaasjes

Nu de herfst officieel begonnen is kreeg ik spontaan zin in speculaas. Ik besloot dan ook het recept voor kruidenspeculaasjes uit te testen.

Dit recept is eenvoudig en naar smaak zelf te personaliseren. Afhankelijk van welke kruiden je kiest, heb je een andere soort speculaas. Ik koos zelf voor speculaaskruiden, kaneel en een snuifje gember.

Eens het deeg gekneed en gekruid is, moet je het enkel nog uitrollen en uitsteken. Het uitsteken van de koekjes duurt wel even maar is ook leuk om samen met het gezin te doen. Je kan de vormpjes aanpassen naar het thema dus de koekjes kunnen voor elke gelegenheid gebakken worden. Je zou er zelfs een gaatje in kunnen maken en ze met een lintje in de kerstboom hangen!

Het bakken van de Milanezers was iets moeilijker. Danny Capon geeft in het hoofdstuk van de basisbereidingen aan dat elke oven anders is en de baktijd dus kan verschillen. Je moet dus zelf wat gokken en regelmatig de koekjes in de gaten houden om te weten wanneer ze klaar zijn.

Natuurlijk hebben we de koekjes meteen geproefd en ze smaakten heerlijk!

Dit boek krijgt van mij alle hartjes. Niet zomaar... Koekjes is een ware koekjesbijbel. Elk koekje dat er in staat ziet er superlekker uit en is eenvoudig te maken door de handige uitleg van Danny Capon. Het is een boek waar je je uren mee kan amuseren en het hele jaar door weer andere koekjes kan bakken. Ook staat het boek boordevol tips en tricks waardoor je niet alleen lekkere koekjes leert bakken maar tegelijk ook je vaardigheden als thuisbakker vergroot.

 

 

 

Niet zomaar... koekjes!

 • Auteur:

  Danny Capon
 • Verschenen:

  2 september 2016
 • Uitgave:

  ISBN 9789401436908
  Uitgever Lannoo
  240 pagina's
 • Uitgever:

  Lannoo
 • Genre:

  Kookboeken
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het ultieme koekjesboek!
  Koekjes zijn weer helemaal in! En de geur van versgebakken koekjes... bestaat er iets lekkerders? Je hoeft echt geen ervaren bakker of keukenprins(es) te zijn: de meer dan 100 koekjes zijn eenvoudig te maken en met een beetje creativiteit kun je zelf nog heel wat variaties maken. Je leert alles over de ingrediënten, de verschillende soorten deeg, de verwerking en afwerking, het bakken etc., zodat je koekjes altijd een schot in de roos zijn!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

 • De grote race - Ruby Coene 

 • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

 • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

 • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

 • Schuld

 • Young Adult top 6: september 2017

 • Recensie: Xinia's wraak

Zoek in artikelen