• onze waardering

Recensie: Rudolph & de jonge bakkers RECENSIE

Rudolph en de jonge bakkers is een bakboek voor jong en oud. Het boek bevat verschillende thema's zoals de basis van het bakken, ontbijt, cupcakes, taart, koek, hartig en toetjes.

Recepten zijn er terug te vinden in verschillende moeilijkheidsgraden. Recepten die je als jonge bakker zelf kan maken en recepten waarvoor de hulp van een volwassene erg handig is.

Dankzij de tips handige tips van Rudolph van Veen kan elke zoetekauw zelf aan de slag met zijn of haar bakkunsten!

Rudolph en de jonge bakkers is een mooi, aansprekend bakboek met een duidelijke uitleg en handige indeling. Het boek bevat recepten waar je eenvoudig mee aan de slag kan en recepten waar toch enige ervaring voor vereist is. Maar ook de moeilijkere bereidingen zijn haalbaar dankzij de uitgebreide uitleg die bij elk recept te vinden is. 

Ook de tips aan het begin van het boek maken al veel dingen duidelijk waar een beginnende thuisbakker moeite mee zou hebben.

Waar ik echt vrolijk van werd tijdens het doorbladeren van dit boek was dat er ook een aanbod is voor mensen met een gluten- en/of lactose allergie. Steeds meer en meer kinderen en volwassenen hebben hier last van dus het was erg leuk om ook hiervoor recepten terug te vinden in het boek.

Tijdens het doorbladeren sprak de Chips-dip-taart en de cake met marsepeintulpen mij het meest aan. Deze recepten besloot ik dan ook uit te testen.

Recept 1: Chips-dip-taart

Ik ben iemand die erg geniet van chips en bijhorende dipjes. Toen ik de chips-dip-taart ontdekte in het boek wou ik hem dus ook absoluut maken. Het idee van een kom voor de dip die je zelf maakt en ook nog eens eetbaar is vond ik enorm origineel.

Voor dit gerecht begin je met het maken van het deeg en het bakken van de kom. Dit gaat allemaal erg vlot en de instructies zijn eenvoudig te volgen. Eens de kom klaar is liet ik hem afkoelen en maakte ik intussen de dip. Ook deze was eigenlijk heel simpel en toch erg fris en lekker.

Nadat de dip klaar was, deed ik hem in de kom en bedekte ik deze met chips. In het boek staat aangegeven dat het een recept is voor 10 personen en dat blijkt ook effectief zo te zijn. Meestal zijn de maten in kookboeken relatief en worden er vrij kleine porties geteld, dat is in Ruldoph en de jonge bakkers dus absoluut niet het geval.

De chips-dip-taart was hier een groot succes en is een echte aanrader om als hapje op tafel te zetten bij een feestje!

Recept 2: Marsepein tulpen

Voor je aan het recept van de marsepein tulpen begint moet je eerst twee andere recepten uit het boek gebruiken. Namelijk die van de gewone cake en die van de marsepein.

Het recept voor de gewone cake was een standaard 4/4 recept dat voor verschillende doelen kan dienen. In dit geval maakte ik er een chocoladevariant van om de cake te laten lijken op aarde in een bloempot.

Terwijl de cake bakte maakte ik het recept voor de marsepein. Ook dit was een eenvoudig recept dat op een wip klaar was. Na het maken van de marsepein kleurde ik deze zodat ik er achteraf bloemen van kon maken.

Het maken van de tulpen was iets meer werk en niet zo simpel als het leek. Zelfgemaakte marsepein droogt vrij snel dus ik moest hem tussendoor regelmatig opnieuw bevochtigen om hem te kunnen kneden.

Ook bleef de suiker er niet op kleven zoals op de foto en heb ik die uiteindelijk maar weggelaten. Ondanks de moeilijkheden met de marsepein was het resultaat gelukkig wel geslaagd!

De recepten die in het boek staan zijn allemaal erg origineel en inspirerend voor jonge en oude thuisbakkers. Het boek bevat meer dan een standaard bakboek en de uitleg van Rudolph van Veen is enorm duidelijk. Rudolph en de jonge bakkers is zeker niet het zoveelste bakboek in de kast, maar een vernieuwend exemplaar waar iedereen zonder twijfel leuke ideeën en recepten uit kan halen.

Rudolph & de jonge bakkers

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Help jij graag in de keuken en houd jij, net als Rudolph, ook van lekkere taarten en koekjes? Dan is dit bakboek echt iets voor jou! Bakken is een feest en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

  In dit boek leert Rudolph je de mooiste en lekkerste taarten, cupcakes, ontbijtjes, hartige hapjes en koeken te bakken. Met behulp van de handige tips en duidelijke basisuitleg in het eerste hoofdstuk kan het bijna niet misgaan.
  Rudolph heeft ook recepten opgenomen voor glutenvrij en suikervrije cakes, taarten en koekjes, en gebak dat je supersnel en gemakkelijk maakt!

  Maak als een echte bakker heerlijke appeltaart-cupcakes, zelfgemaakte chocopasta of verras je familie met een prachtige egeltjestaart!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Rebekah Mikaelson keert terug naar Mystic Falls in Legacies

 • Harlem Shuffle - Colson Whitehead

 • Het huis onderaan de klif - Sharon Gosling

 • De roadtrip - Beth O'Leary

 • De strijd om de Hartenkoningin - Tonke Dragt

Gerelateerde artikelen

 • Rudolph’s cupcakes compleet

 • Hartige cupcakes

 • Rudolph's Bakery

 • De makkelijke maaltijd

 • Recensie: De makkelijke maaltijd 2

Zoek in artikelen