• onze waardering

Recensie: Aangeschoten RECENSIE

Aangeschoten is het tweede deel in de Venice Beach-serie. In deze serie komen zes jongeren bij elkaar te wonen in één huis. Door de verschillende jongeren is het onvermijdelijk dat er problemen ontstaan. In dit spannende deel van de serie proberen de jongeren het mysterie rondom de dood van Tyson Drew op te lossen. De ‘dader’ is al opgepakt, maar wat als hij onschuldig is? De jongeren raken verstrikt in een web vol geheimen en mysteries, waarbij het nog maar de vraag is of ze het zullen overleven…

Aangeschoten is het tweede deel in de serie. Ik was van het eerste deel, Losgelaten, niet zo kapot. Ik kon moeilijk het onderscheid maken tussen verschillende verhaallijnen van de personages. Ik vergat steeds welk verhaal bij wie hoorde. Het waren opeens zo veel personages en perspectieven waar vanuit je las. Ik kreeg voornamelijk het gevoel dat ik van personage naar personage sprong, waardoor het verhaal niet lekker liep. Toch eindigde het eerste deel met een aardige cliffhanger, waardoor ik heel erg benieuwd was naar het tweede deel.

Naar mijn mening is het tweede deel zo veel beter dan het eerste! Ik voelde hier de spanning veel meer, en er werd minder diep ingegaan op het verleden van de personages. Er werd ingegaan op het heden, op wat ze samen beleefden. Hierdoor had je niet zes aparte verhaallijnen, maar een aantal die erg goed in elkaar doorlopen. Gelukkig is de samenhang van de perspectieven in Aangeschoten veel beter uitgewerkt. Dat vond ik zo fijn!

Vanaf de allereerste bladzijde werd ik als lezer rechtstreeks in het leven van de zes tieners getrokken, die wonen in het huis aan Venice Beach. Het weer een tijdje geleden dat ik het eerste deel las, dus ik wist niet meer precies wat het verhaal achter elk personage was. Als lezer krijg je geen introductie als ‘inkomertje’. Dat vond ik minder prettig, omdat ik op deze manier niet snel in het verhaal kwam. Maar dat ‘inkomen’ duurde ongeveer 50 pagina’s, en toen zat ik er helemaal in en kreeg je mij moeilijk weer uit het verhaal.

Zoals ik al eerder aangaf, lopen de verhaallijnen van de verschillende personages in Aangeschoten goed in elkaar door, dus ik was helemaal verkocht. Misschien komt dat ook omdat ik ergens een ietwat lagere verwachting had van het boek, aangezien het eerste deel mij niet helemaal beviel. Ik werd in ieder geval aangenaam verrast!

Deze hele serie is tot nu toe echt geschreven als een goede Netflix-serie. Het gaat over intriges en bedrog, en je weet niet zo goed wie je wel en wie je niet kunt vertrouwen. De eerste honderd pagina’s had ik nog niet helemaal in de gaten waar het verhaal precies naartoe ging, omdat er best veel verschillende zaken een rol spelen. Om eerlijk te zijn is het me nog steeds niet helemaal duidelijk wat precies het doel is van deze hele serie, omdat er bij elk personage verschillende kwesties spelen. De grote vraag is natuurlijk: zal elke kwestie worden opgelost…?

Als Aangeschoten uit is, zijn er nog heel veel kwesties niet ontraadseld of aan het licht gebracht. Na het lezen van dit deel heb ik nog steeds erg veel vragen. Hierdoor kan ik niet wachten op het vervolgdeel!

 

Venice Beach 2 - Aangeschoten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het lijkt fantastisch: met zes jongeren gaan samenwonen in een huis aan Venice Beach zónder ouders... Helaas stapelen de problemen en de foute beslissingen zich al snel op. Een van hen krijgt een geheime affaire met een filmster, een ander houdt iets belangrijks verborgen en een derde neemt risico's die al hun levens in gevaar brengen. Algauw zet wantrouwen hun vriendschap behoorlijk onder druk! Maar het wordt nog erger. Door de komst van een ongenode gast raken ze verstrikt in een complot dat niemand zag aankomen, en de enige kans om dit te overleven is samen optrekken... 

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Venom: Let there be Carnage

 • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

 • Recensie: You - Seizoen 3

 • Centaur - Chris Polanen

 • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De vrouw met het rode haar

 • Recensie: Belofte maakt schuld

 • Kijk 'To All the Boys I've Loved Before' zonder Netflix

Zoek in artikelen