• onze waardering

Recensie: Elke Dag Deliciously Ella RECENSIE

In het kookboek Elke dag Deliciously Ella staan een heleboel recepten, zodat je elke dag een gezonde en lekkere maaltijd op tafel kunt zetten. Het boek bevat niet alleen recepten, maar ook tips om je keuken handiger in te richten zodat je ook daadwerkelijk gezond kunt leven en makkelijk iets lekkers op tafel kunt zetten. Met prachtige foto’s maakt Ella met haar kookboek een feestje om iets gezonds op tafel kunt zetten waar je van kunt genieten.

Op de cover staat als ondertitel ‘Makkelijk en snel superlekker eten’. Dit is niet helemaal waar. Ten eerste staat bij de gerechten geen tijd die aangeeft hoe lang je ongeveer met de bereiding bezig bent. Het is dus niet duidelijk hoe snel je daadwerkelijk een maaltijd op tafel hebt staan. Daarnaast is het ook niet echt makkelijk. Voordat je überhaupt met koken begint, is het al een heel karwei (in ieder geval voor de leek) om alle ingrediënten in huis te hebben. Een aantal gerechten hebben ingrediënten nodig die je niet altijd in de supermarkt op de hoek zult vinden.

Elke dag Deliciously Ella is een plaatje om te zien en heeft niet alleen een mooie cover, maar ook prachtige afbeeldingen in het boek zelf. Bij alle recepten staan prachtige foto’s zodat je weet hoe je gerecht er ongeveer uit moet komen te zien. De foto’s en de cover zorgen er alleen al voor dat je het boek in je boekenkast (of plank in keuken) wilt hebben.

Het kookboek staat vol met 128 recepten en eigenlijk staat er voor elke situatie, elke gelegenheid en voor iedereen wel een recept in. Elke dag Deliciously Ella is gevuld met recepten voor een gezond ontbijt, gerechten om mee te nemen, verschillende salades, recepten waarbij je gerechten voor veel mensen kunt neerzetten en ook kun je makkelijke maaltijden voor door de weeks in dit boek vinden. Veel variatie en dus altijd geschikt.

Echter is dit boek wel voor echte foodies. Zoals eerder gezegd staan er bij verschillende recepten ingrediënten die je niet overal kunt kopen en die over het algemeen ook niet altijd heel goedkoop zijn. Je moet dus echt soms echt even moeite doen voor een, volgens Ella, lekkere en gezonde maaltijd. Dit zorgt er dan ook voor dat dit boek misschien niet voor iedereen even geschikt is. Ja, het klopt dat dit een boek is waarin recepten staan die iedereen waarschijnlijk wel zal lusten, maar die misschien niet iedereen altijd zal kunnen en willen maken.

Elke dag Deliciously Ella is een kookboek met variërende recepten, maar waarschijnlijk meer geschikt voor de foodies onder ons. De echte foodies kunnen echt hun hart ophalen, maar misschien de ‘gewone’ kok zal dit boek misschien links laten liggen.

Recepten:

1. Makkelijke komkommer-tomatensalade 

Als bijgerecht van onze standaard kip met aardappeltjes eten we altijd een salade. Ter afwisseling maakte ik deze keer de komkommer-tomatensalade uit het kookboek. Ik ben allergisch voor pijnboompitjes dus dit had ik achterwege gelaten, maar verder was de salade erg lekker. De limoen voegde echt iets toe en de smaak was voller. Dit gaan we zeker nog een keer maken.

2. Kokos-kaneelpopcorn

Als tweede gerecht wilden we de kokos-kaneelpopcorn maken. Met ons boodschappenbriefje gingen we naar de winkel, maar onze supermarkt had geen kokossuiker. Ook de kokosolie was niet voorradig. Via internet kwamen we erachter dat het ook met olijfolie zou kunnen. Het zou in dit geval een kokos-kaneelpopcorn worden, maar dan zonder kokos. Helaas ging het bij ons niet zo goed: onze popcorn resulteerde in een keuken die blauw stond van de rook, een pan die we weg moesten gooien en geen popcorn. Helaas gaan we dit gerecht niet nog eens maken. 

Elke Dag Deliciously Ella

 • Auteur:

  Ella Mills
 • Verschenen:

  20 september 2016
 • Uitgave:

  ISBN 9789021563145
  Uitgever Kosmos
  256 pagina's
 • Uitgever:

  Kosmos
 • Genre:

  Kookboeken
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  'Elke dag Deliciously Ella' van Ella Mills (Woodward) biedt je inspiratie om iedere dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ella helpt om je keuken zo te organiseren dat gezond leven ook door de week zo min mogelijk inspanning en tijd kost. 'Elke dag Deliciously Ella' biedt de heerlijkste recepten én een shopping list, en ze begrijpt dat je niet iedere dag veganistisch kunt eten of dat je wel eens zin hebt in pizza, koekjes of kaas. Geniet ervan, is haar boodschap, maar zorg voor balans en een gezonde basis.
  'Mocht je gezonder willen gaan eten, dan is Ella je nieuwe beste vriendin.' - Glamour


  In 2011 kreeg Ella Mills een zeldzame ziekte. Omdat medicijnen niet hielpen ging ze veganistisch eten en na een paar maanden voelde zij zich een stuk beter. Sindsdien ontwikkelt ze recepten en heeft ze ongelooflijk veel volgers. Eerder verscheen haar succesvolle kookboek 'Deliciously Ella'. 'Elke dag Deliciously Ella' is haar tweede kookboek.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

 • De grote race - Ruby Coene 

 • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

 • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

 • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Delicious Ella met vrienden

 • Deliciously Ella - Ella Mills

Zoek in artikelen