• onze waardering

Recensie: Glory - Race naar de vrijheid RECENSIE

De twee tieners Alex en Will weten allebei niet wat ze met hun leven moeten. Alex wordt door haar ouders naar een kostschool in Amerika gestuurd en Will neemt de zorg van z’n vader op zich nadat zijn moeder is overleden. Dan horen ze van de Glory, de ultieme paardenrace. Een lange aftand race dwars door de VS met een geldprijs van 250.000 dollar. Allebei wagen ze de kans op de race. Met allebei hun eigen redenen om er met het geld vandoor te gaan. Met elkaar en hun liefde voor paarden, doen ze er alles aan om te winnen.

Alex en Will lijken in hun karakter heel erg op elkaar. Ze hebben allebei een grote passie voor paarden en zijn bereid daar alles voor over te hebben. Ook al komt Alex uit een luizenleventje en heeft Will altijd hard moeten werken voor zijn geld, voelen ze zich erg tot elkaar aangetrokken. Het feit dat ze beide de jongste deelnemers van de wedstrijd zijn en om een speciale reden willen winnen, schept al snel een band tussen de twee jongeren.

Lauren st John wisselt in Glory tussen de personages en je leeft al snel met ze mee. Je voelt hun liefde opbloeien en hoe zwaar de tocht voor hen is. Ook geeft ze je een kijkje in de andere personages uit het boek, zoals hun ouders en de andere ruiters die ze ontmoeten. Dit zorgt ervoor dat je duidelijk ziet hoe anderen naar hen kijken en welke veranderingen ze in de tijd dat ze aan de race meedoen doormaken.

Glory neemt je mee door heel Amerika. In het boek is de geschiedenis een veel voorkomend onderwerp. De race gaat door Colorado, Wyoming en Idaho en je leest over het wilde westen, cowboys en indianen. Het verhaal neemt je terug in de tijd en laat je wensen dat je als een cowboy over de bergen kon trekken.

Het lijkt misschien alsof het boek vooral over paarden gaat, maar het is ook een heel spannend boek en geschikt voor de niet zo grote paardenliefhebbers. Het gaat ook over jonge liefde, niet opgeven, iets voor een overhebben en tegen je ouders ingaan. Will en Alex maken onderweg vijanden en vrienden en proberen met z’n tweeën de strijd te winnen. Hoeveel mensen hun ook in de weg staan.

Een race naar de vrijheid is het zeker. Je volgt de wedstrijd op de voet en voelt de spanning hoe dichter je bij de finish komt. Lauren st John heeft een romantisch, spannend en historisch boek geschreven dat je in het Wilde Westen plaats. Een prachtig boek voor jongeren om bij weg te dromen. Zeker een aanrader!

Storm - Glory

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Glory - Race naar de vrijheid' is een spannend paardenboek voor 11+ van Lauren St John, bekend van de populaire serie 'Storm'. Ook niet-paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan dit opwindende verhaal. Glory: de ultieme paardenrace De verwende Alexandra Blakewood, die keer op keer in problemen komt, wordt door haar wanhopige ouders naar een bootcamp in Colorado gestuurd. Maar Alex zou Alex niet zijn als ze niet probeerde te ontsnappen - en daarbij neemt ze ook nog eens een ten dode opgeschreven mustang met zich mee. Als ze hoort over de Glory, een langeafstandsrace dwars door de VS, besluit ze het erop te wagen. Er kan er maar één winnen Tijdens de race leert ze Will kennen, een intrigerende plattelandsjongen die zo zijn eigen motivatie heeft om de geldprijs van $250.000 op te strijken. Maar er kan er natuurlijk maar één winnen...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De beste aankomende films van 2021 en 2022

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

 • Het Sanatorium - Sarah Pearse

 • Recensie: A Boy Called Christmas 

Gerelateerde artikelen

 • De Parijzenaar - Isabella Hammad

 • Recensie: De saboteur

 • Recensie: Code kattenkruid

Zoek in artikelen