• onze waardering

Recensie: Het raw food kookboek RECENSIE

Met 20% raw food een stuk energieker, dat is wat de schrijfster Amanda Brocket probeert te bereiken met dit nieuwe kookboek genaamd Het raw food kookboek. Het boek bestaat uit talrijke recepten voor liefhebbers van raw food, zoals salades, soepen, toetjes en hoofdgerechten. En voor al deze recepten geldt: de ingrediënten worden niet boven de 44 graden verhit. Op en top raw food dus! Helemaal hot op het moment en meer energie… wie wil dat nu niet?

Het raw food kookboek is een mooi vormgegeven boek. De foto’s zijn scherp en geven een goed beeld van hoe het gerecht zou moeten worden. De gerechten zien er lekker uit en het boek zorgt voor een warme sfeer. Het boek start met een mooie basis over raw food. Wat houdt rauw in? Wat zijn de voordelen van een rauw dieet? Welke speciale ingrediënten moet je in je kast hebben om over te gaan naar de wereld van raw food? Hoe werkt de techniek ‘kiemen’? Wat zijn superfoods en wat doen ze nu eigenlijk? Hoe maak je een kokosnoot open? Amanda geeft praktische en vooral duidelijke informatie. Het boek is daarmee een aanrader voor iedereen die wil starten met raw food.

Twee recepten uit het kookboek zijn uitgeprobeerd, namelijk de geroerbakte bimi en asperges met gierst en de chocoladevla turks fruit. Kortom, een voedzaam hoofdgerecht en een lekker toetje (of uitgebreid ontbijt).

Ook staan er in het boek recepten van sapjes, smoothies, drankjes, ontbijtjes, lunch, hoofdgerechten, tussendoortjes, desserts en basisrecepten. Het recept start met een mooie, persoonlijke inleiding van schrijfster Amanda. Daarna volgt een lijst met ingrediënten. Aan het inkopen van de ingrediënten zit een groot nadeel. Ieder recept bevat namelijk minimaal één, en soms zelfs meer, ingrediënten die niet bij de alledaagse supermarkten te koop zijn. Zelfs de grotere, meer uitgebreide en exclusieve, supermarkten hebben niet alle ingrediënten in huis. Dit betekent dat je deze ingrediënten op andere manieren zou moeten verkrijgen, waardoor het voorbereiden en bereiden van de recepten je sowieso meer tijd en geld gaat kosten.

De werkwijze van de recepten zijn wel erg duidelijk beschreven. Het is vrij gemakkelijk om deze uit te voeren. Bij sommige bereidingsmanieren van de raw food werkwijze heb ik trouwens wel mijn vraagtekens. Champignons rauw eten? Hmm... dat idee spreekt mij minder aan, maar volgens Amanda Brocket kan dit schijnbaar prima!

Kortom, Het raw food kookboek is een must have voor iedereen die wil starten met het bereiden en eten van raw food! Maar.. wil jij wel gezond en voedzaam eten, maar weinig tijd en geld kwijt zijn bij het doen van boodschappen? Laat dit kookboek dan vooral voor wat het is, want dan past dit boek echt niet bij jou.

Het Raw Food kookboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De trend van Raw Food is onomkeerbaar: verse en natuurlijke producten die niet boven de 44° C zijn verhit zijn beter voor je lijf. Maar er is zoveel meer dan alleen smoothies en stukjes wortel. Dit kookboek is de perfecte gids om Raw Food in je dagelijkse leven in te passen. Met heerlijke en gemakkelijke recepten voor ontbijt, soepen, smoothies, salades, hoofdgerechten, toetjes en snacks. Probeer de carpaccio van zoete venkel en courgette gemarineerd in mosterd en azijn of de fantastische brownies met een topping van cashewnoten. Uit onderzoek blijkt dat als 20% van je dagelijkse voeding bestaat uit Raw Food je meer energie krijgt en je immuunsysteem erop vooruit gaat. Het Raw Food kookboek biedt je handvatten om je voedingspatroon eenvoudig aan te passen zodat ook jij de voordelen van Raw Food kan ervaren.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

 • Film top 6: december 2021

 • Zie mij graag - Sarah Meuleman

 • Seizoen 1 en 2 van Manifest komen naar Netflix

 • De beste romantische relaties die zijn ontstaan in tv-series

Gerelateerde artikelen

 • Volhard - Arie Boomsma

 • Recensie: een tuin vol bloemen

 • R.L. Stine werkt aan een nieuwe boekenserie

Zoek in artikelen