• onze waardering

Recensie: Rebel (Reboot 2) RECENSIE

Rebel is het tweede deel in de reboot serie geschreven door Amy Tintera. Het verhaal draait voornamelijk om Callum en Wren, twee jongeren die verandert zijn in Reboots. Deze verandering vindt plaats wanneer je sterft en vervolgens weer ontwaakt. Hoe langer het duurt tot de ontwaking hoe sterker de reboot wordt. Wren is met haar 178 minuten een van de hoogste getallen die er is, terwijl Callum nog veel menselijke trekjes heeft doordat hij slechts 22 minuten nodig heeft gehad om te rebooten.

Wren en Callum komen met de andere Reboots die ze gered hebben aan bij het reboot reservaat. Hier maken ze kennis met Micah, de leider van het kamp. In eerste instantie lijken ze hier goed te zitten, maar al snel blijkt dat Micah van plan is alle mensen te vermoorden en de jongeren te veranderen in Reboots om een heel leger te kunnen creëren. Callum probeert ondertussen de overige Reboots ervan te overtuigen om te helpen de HARC instelling aan te vallen om zo alle overige Reboots ook te bevrijden.

Het verhaal is als vervolg geschreven op het boek Reboot, maar ook zonder deel 1 gelezen te hebben is dit boek goed te volgen. In het begin moet je er nog wel even inkomen en erachter komen wat Reboots precies zijn en waarom ze ineens bij een reservaat zijn aangekomen, maar gedurende het verhaal wordt dit snel duidelijk. Ook wordt een gebeurtenis uit deel 1 af en toe opnieuw verteld zodat je toch wel ongeveer kan raden hoe het eerste deel is verlopen.

Rebel is een vlot geschreven boek en doordat het perspectief wordt afgewisseld tussen Callum en Wren, leer je beide personages een stuk beter kennen. Heel duidelijk is ook te merken dat Wren echt gedrild is als een soldaat, terwijl Callum nog af en toe wat menselijkheid toe laat, vooral wanneer hij aan zijn familie denkt.

Het verhaal is op het einde zo geschreven dat het eigenlijk wel een logisch einde heeft, maar toch is de optie voor een eventueel vervolg opengelaten.  

Rebel is, ondanks dat het een vervolg is, een boek dat zonder problemen als standalone gelezen kan worden, maar voor het totaalplaatje is het leuker om eerst het eerste deel gelezen te hebben. Het zal veel jongvolwassenen aantrekken, omdat het geen fantasy boek is met vampiers, weerwolven of andere wezens, maar juist meer richting de sciencefiction gaat. Hierdoor is het boek een welkome afwisseling voor fantasy liefhebbers die een keertje iets anders willen lezen.  

Reboot 2 - Rebel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Rebel van Amy Tintera Explosief en razendspannend tweede deel in de Reboot-serie!

  Wren en Callum zijn ontsnapt en hopen in het noorden een vrij bestaan te kunnen opbouwen. Maar als ze aankomen in het Rebootreservaat, is dat niet helemaal wat ze ervan verwacht hadden. De bloeddorstige beheerder van het reservaat, Micah Honderddrieënzestig, wil een allesverwoestende oorlog beginnen tegen de mensen. En terwijl Wrens instincten haar vertellen dat ze de wildernis in moet vluchten en het slagveld ver achter zich moet laten, weigert Callum zijn menselijke familie te laten vermoorden. Als Micah het ultieme verraad pleegt, wordt de keuze voor hen gemaakt. Maar Micah heeft ook één fatale beslissing gemaakt: hij heeft Wren en Callum zwaar onderschat.   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Fictie top 6: april 2023

 • Broeinest - van Sambeek

 • Hine - Lotte Kok

 • Recensie: Soof 3

 • Dode hoek - M.W. Craven

Gerelateerde artikelen

 • Er komt een vierde boek in de 'Legend' serie van Marie Lu, genaamd 'Rebel'

 • Recensie: De 100 - Rebel

 • Recensie: Reboot

 • Recensie: Rebel

 • Recensie: Rebel

Zoek in artikelen