• onze waardering

Recensie: Bridget Jones Baby de dagboeken RECENSIE

Het gaat goed met Bridget Jones. Ze is nog altijd single, maar zit letterlijk en figuurlijk goed in haar vel. Ze heeft eindelijk haar streefgewicht bereikt. Ook komt ze stukken minder wanhopig over dan in het verleden. Klunzig en chaotisch is ze nog wel, maar toch iets zelfverzekerder. Haar moeder doet echter flink haar best om dat te ondermijnen door haar er op allerlei manieren op te wijzen dat het tijd wordt voor kleinkinderen.  

In Bridget Jones’ baby: de dagboeken is Bridget uitgenodigd voor het doopfeest van het kindje van vriendin Magda. En niet alleen als gast, maar ook als peetmoeder! Bridget heeft er zin in, totdat blijkt wie de peetvader in kwestie is. De ontmoeting met ex Mark Darcy is in eerste instantie zeer ongemakkelijk. Toch is de aantrekkingskracht van vroeger er nog steeds, en doet het tweetal bij elkaar in bed belanden. Helaas realiseert Mark zich daarna dat dit allemaal veel te snel na zijn scheiding is, en dat hij nu geen relatie wil. Dat komt echter nogal bot en kwetsend zijn mond uit. Bridget likt haar wonden en is verdrietig. De woorden van Mark hebben haar zelfvertrouwen aangetast. En dan is daar een paar dagen later charmeur Daniel, die haar met lieve complimenten weet te verleiden…

De titel verraadt het al: Bridget raakt zwanger en de grote vraag is natuurlijk wie de vader is. Er volgt een bizarre periode waarin Bridget eerlijk moet zijn tegen de beide heren, en waarin Daniel en Mark elk op geheel eigen manier aan het idee moeten wennen dat ze 50% kans hebben om vader te worden. Bridget beleeft een soort achtbaan van alle denkbare emoties, terwijl ze braaf probeert te komen opdagen bij zaken als echo’s en zwangerschapscursussen. De vreemde en eigenwijze adviezen die ze uit werkelijk alle hoeken krijgt, maken haar nog meer in de war dan ze al is van dit alles. Het worden negen bijzondere maanden, maar uiteindelijk is het dan zover: de kleine wordt geboren en de test wordt gedaan. We verklappen natuurlijk niks, maar wél dat er voor zowel Mark als Daniel een rol is weggelegd in het leven van de baby!

De schrijfstijl van Helen Fielding is ook in Bridget Jones’ baby: de dagboeken weer net zo vlot en komisch als we van haar gewend zijn. De dagboekschrijfsels zijn dit keer natuurlijk minder gericht op het gewicht van Bridget, maar verder is er weinig veranderd. Ze is nog net zo snel afgeleid en springt nog altijd van de hak op de tak. Van de grote kwesties in het leven naar heel kleine details, en weer terug. Normaal gesproken gebruik je bij het lezen van boeken je fantasie over hoe de personages eruitzien en hoe ze doen. Bridget kennen we natuurlijk al goed, dus je hoort en ziet haar de dingen zeggen en doen, wat het allemaal extra grappig maakt.

Omdat Hugh Grant in de film niet meer de rol van Daniel wilde vertolken, is in de film afgeweken van het boek. Het boek blijft daardoor een echte aanrader voor de fans, ook als je de film al gezien hebt!

Bridget Jones' baby de dagboeken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Goed nieuws voor alle fans: Bridget Jones is terug met een nieuw avontuur, en hoe! Haar biologische klok tikt en na een reeks typische Bridget-scenario's blijkt ze uiteindelijk zwanger te zijn - maar dat verloopt niet helemaal volgens plan.Ongevraagd krijgt ze de bizarste adviezen van dronken singles en zelfgenoegzame moeders, belandt ze in echo's die eindigen in totale chaos en verliest ze haar kalmte in de hectiek van zwangerschapscursussen. Romantiek, vreugde en wanhoop gaan hand in hand, en dat allemaal overschaduwd door de ongemakkelijkste vraag ooit: wie is eigenlijk de vader van het kind?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

 • Afscheid voor even - Ellie Dean

 • Illusie – Camilla Läckberg en Henrik Fexeus

 • De miljardair - Thomas Erikson

 • De geniale vriendin - Elena Ferrante

Gerelateerde artikelen

 • Boeken top-5: De leukste series!

 • 6 geweldige chicklit boekenseries

 • Bridget Jones: Mad about the boy

 • Kunnen we een vierde film van Bridget Jones verwachten?

 • Bridget Jones: Mad about the boy zorgt voor veel ophef

Zoek in artikelen