• onze waardering

Recensie: The Diabolic RECENSIE

Nemesis ziet er op het eerste gezicht uit als een normale tiener, maar in werkelijkheid is ze een Diabolic en ze zal iedereen die ze tegenkomt doden, behalve Sydonia, de dochter van de senator. De hersenen van Nemesis zijn namelijk zo geprogrammeerd dat ze er alles aan zal doen om Sydonia te beschermen. Wanneer de keizer besluit dat Sydonia bij hem op het hof moet komen wonen omdat haar vader buiten zijn boekje is gegaan, neemt Nemesis haar plaats in. Nemesis zal moeten leren om in haar rol als mens te blijven en komt tot de ontdekking dat ze meer gevoelens bezit dan een Diabolic zou moeten hebben.

The Diabolic is een boek waar je even in moet komen. Doordat er in het begin al verschillende personages geïntroduceerd worden die ook nog eens geen standaardnamen hebben. Hierdoor was het af en toe even terugzoeken wie, wie was. Dit gold ook voor de verschillende rangen die er waren, diabolics, matriarch, kraalmeester. In het begin duizelde het even door alle deze namen en zat er weinig vaart in het verhaal, maar naarmate het boek vordert raak je gewend aan de namen.

Bijzonder aan het verhaal is bovendien dat het zich in de toekomst afspeelt. De genen van de Diabolics zijn zo gemanipuleerd dat het gevoelloze moordenaars zijn geworden, maar ook de genen van de Dieners zijn veranderd zodat ze alles doen wat je zegt. Het boek kan dan ook in de categorie sciencefiction geplaats worden, maar je staat toch even stil bij het idee dat dit ook werkelijkheid kan worden. Genetische manipulatie wordt immers ook al toegepast in het dagelijks leven en hoe ver zal de wetenschap hiermee door willen gaan? Daarnaast speelt het boek van S.J. Kincaid zich af in de ruimte. Hierdoor ga je jezelf afvragen in hoeverre dit misschien ook daadwerkelijk onze toekomst wordt.

Ondanks dat The Diabolic zich vooral richt op actie, is er zeker ruimte gelaten voor wat romantiek. Hierdoor blijft het verhaal boeiend en ondanks dat er af en toe wat scenes in voorkomen die ook niet zouden misstaan in een aflevering van Game of Thrones, ga je je steeds meer hechten aan Nemesis. We leren immers een meisje kennen met een dubbelrol. Aan de ene kant de kille moordenaar zonder gevoelens die ze zelf is, maar aan de andere kant de vriendelijke en leergierige dochter van de senator. Vooral op het moment dat deze twee persoonlijkheden gaan versmelten blijft het verhaal boeien.

De cover van het boek is ook het vermelden waard. Het boek zelf is spierwit met voorop een vlinder die meteen je aandacht trekt. Na het lezen van het boek is er maar een conclusie: deze cover hoort gewoon bij dit verhaal. De vlinder heeft als onderste vleugels vlijmscherpe messen en is hierdoor dus een moordachtig wezen. De bovenste vleugels zijn echter heel sierlijk en tonen de schoonheid van een wezen met gevoelens. Dit is precies hoe de persoonlijkheid van Nemesis is.

S.J. Kincaid heeft met The Diabolic een sciencefiction geschreven die anders is dan andere boeken. Het boek neemt je mee met Nemesis een gevoelloze Diabolic, maar diep vanbinnen ook een meisje met gevoelens. Kortom een boek vol actie met hier en daar een vleugje romantiek.

The Diabolic

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is. Maar dan ontmoet ze Tyrus, de toekomstige opvolger van de keizer. Is het wel waar wat haar altijd is verteld? Hebben Diabolics dan toch gevoel, ergens diep vanbinnen?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

 • Hildes beloning - Marie Lamballe

 • You’d be home now - Kathleen Glasgow

 • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

 • Alle aankomende Young Adult boekverfilmingen

 • Recensie: The Empress

Zoek in artikelen