• onze waardering

Recensie: Het Mooiste Afscheid RECENSIE

Rose Henderson denkt eindelijk gevonden te hebben waar ze jarenlang naar heeft gezocht. Een man, genaamd Captain Kipling. Hij heeft een eigen restaurant, en ze besluit daar aan het werk te gaan als serveerster. Captain doet nors tegen haar en hij behandelt haar zoals hij iedereen behandelt: als een groot stuk chagrijn. Maar dan ontdekt Captain de ware identiteit van Rose, en de reden waarom zij naar Rosemary Beach is gekomen. Zal dit hem veranderen? En zal Rose vinden waar ze jaren naar op zoek was?

Zelf heb ik nog geen boek uit de Rosemary Beach-serie van Abbi Glines gelezen. Wel las ik een ander boek van haar, Adem, dus ik wist wel wat ik qua schrijfstijl kon verwachten. Ik had hoge verwachtingen van Het Mooiste Afscheid, wat deels komt omdat het alweer het twaalfde deel van de serie is. Ik bedoel, als de serie niet goed zou zijn, zouden ze het twaalfde boek ervan toch ook nooit kunnen halen? Na het lezen van Het Mooiste Afscheid was ik helemaal verkocht. Wat vond ik het boek ontzettend leuk! Dit boek is zeker goed te doen als je nog niet aan de voorgaande elf delen toe bent gekomen.

De manier van schrijven van Abbi Glines is hetgeen wat mij voornamelijk aansprak tijdens het lezen. Ze schrijft erg duidelijk en gedetailleerd, en weet ze weet hoofdstukken met precies de goede afsluitzin te eindigen. De hoofdstukken zijn erg kort, en worden verteld vanuit twee verschillende perspectieven: die van Captain en Rose. Het lettertype is daarbij ook best groot en het boek telt niet zo gek veel bladzijdes, 268 om precies te zijn. Hierdoor had ik het boek binnen de kortste keren uit, iets wat ik wel erg jammer vind. Allereest had ik het idee dat het verhaal nogal snel ging, het werd in een hoog tempo verteld. Ik zou liever hebben gezien dat sommige zaken wat meer aandacht kregen, of uitgebreider werden beschreven. Nog een reden dat ik het jammer vind dat ik het boek snel uit had, is dat ik nog helemaal geen afscheid wilde nemen van Rose en Captain.

Het verhaal vind ik namelijk prachtig. Zover ik weet heeft het verhaal van Het mooiste afscheid weinig te maken met de voorgaande delen van deze serie, vandaar dat ik er zo goed in kon stromen. Alles wat ik moest weten, werd in dit boek duidelijk verteld. Het begint met Rose die verhuist naar Rosemary Beach, en in het begin is het voor de lezer onduidelijk wat daar de reden van is. Maar beetje bij beetje komt het ware verhaal boven tafel, en dat verhaal vind ik zo mooi! Het verhaal gaat namelijk over Rose, waarbij in het verleden wordt teruggeblikt. Om de zoveel hoofdstukken wordt de lezer 10 tot 15 jaar terug de tijd ingenomen, om het achtergrondverhaal van Rose te ontdekken. En vanaf het moment dat Rose naar Rosemary Beach verhuisd en ze hier in contact komt met Captain, wordt alles anders…

Het Mooiste Afscheid is mij zeer goed bevallen. Ondanks dat het verhaal voor mij op sommige momenten iets te snel ging, heeft Abbi Glines mij laten smullen van het verhaal van Rose en Captain. Dit boek kan ik aan iedereen aanraden die houdt van een romantisch verhaal met een erotisch tintje, ook als je de eerdere boeken nog niet gelezen hebt!

Rosemary Beach - Het mooiste afscheid

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  De nerveuze blik op Rose' gezicht had verraden dat ze iets voor me verborg. Ze was zo'n beetje van me weggerend. Er was meer aan de hand. Dat kon niet anders. Na tien jaar in dienst geweest te zijn van een mysterieus onderwereldfiguur is River 'Captain' Kipling er klaar voor om zijn schimmige verleden - en zijn dekmantel als high-end restaurateur - achter zich te laten. Het enige wat zijn 'pensioen' in de weg staat, is zijn voornemen om een nieuw restaurant in Rosemary Beach te openen. Met zijn zus Blaire in de buurt kan Captain zijn droom om een bescheiden bar aan het water te runnen nog even uitstellen, maar de ongewenste aandacht van hoofdserveerster Elle geeft hem de kriebels. Dan merkt hij Rose Henderson op, de nieuwe serveerster in het restaurant. Alles wat hij over de knappe roodharige met een schattige bril weet, is dat ze een hardwerkende alleenstaande moeder uit Oklahoma is. Maar hij denkt soms iets te herkennen in haar lach... Er is iets vreemds aan de hand met hoe ze naar hem kijkt...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De beste Young Adult liefdes

 • Recensie: De Sims 4: Fashion Street Kit & Incheon Kit | 2 hartjes

 • Labyrint - Inge Verbruggen

 • Ik zie, ik zie... - Ellie Marney

 • Recensie: No Time to Die

Gerelateerde artikelen

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • Abbi Glines boeken series

 • Perfecte zomer

 • De Vincent Boys: Gevaarlijk spel

 • Recensie: Bijna verliefd

Zoek in artikelen