• onze waardering

Recensie: Lekker Miljuschka RECENSIE

Lekker Miljuschka, geschreven door Miljuschka Witzenhausen, is een kookboek dat diverse recepten bevat. De meest eenvoudige bereidingen tot meer ingewikkelde gerechten zijn terug te vinden in dit boek. Dit allemaal is ingedeeld in verschillende hoofdstukken. Ontbijt, lunch, groente, verse vis, vlees, zoet en zelfs een apart hoofdstuk over cheesecake! Ook staan er vele originele gerechten in het boek die geschikt zijn om te serveren aan kinderen. Kortom, Lekker Miljuschka bevat voor ieder wat wils!

Als er één ding is waar ik, de andere leden van het gezin en mijn vrienden, gek van zijn is het wel cheesecake. Gebakken, ongebakken, met fruit, met chocolade,... elke versie is geliefd. Tijdens de feestdagen bleek dan ook dat de recepten voor cheesecake erg geschikt waren om klaar te maken als dessert. Met al die feestmalen heb je weinig zin om tussendoor nog in de keuken te staan of zelfs maar te denken aan eten. Bakken is op die momenten erg leuk en als je dan nog heerlijke cheesecakes op tafel kan toveren is dat alleen nog maar leuker.

Om twee verschillende soorten uit te testen besloot ik een gebakken en een ongebakken cheesecake te maken. Ik koos voor I got the blues, een gebakken cheesecake met bosbessen en Tony's Chocolonely, en een ongebakken cheesecake met de heerlijke chocolade van Tony Chocolony.

Recept 1: I got the blues

Deze blueberry cheesecake zag er heerlijk uit in het boek en wou ik dan ook absoluut maken. De cheesecake heeft een bodem gemaakt van koekjes en omdat de vulling vrij snel klaar is, neemt het maken van deze cheesecake niet heel veel tijd in beslag.

De ingrediënten voor de vulling verschilden voor deze cheesecake redelijk sterk in vergelijking met die van een andere gebakken cheesecake. Maar ze zorgden er dan ook voor dat de combinatie van de verschillende smaken perfect was.

Na het bakken van de cheesecake moest deze nog een hele nacht rusten. Dit was het moeilijkste onderdeel van het recept. De cheesecake ruikt heerlijk wanneer hij uit de oven komt en je wil niets liever dan meteen aanvallen.

Eens de taart een nachtje gerust had en we vol verlangen proefden bleek deze heerlijk te smaken. De combinatie van bosbessen, witte chocolade en citroen is werkelijk perfect. Volgens de uitleg bij het recept zou hij perfect zijn om klaar te maken op Blue Monday maar hij is zo lekker dat je hem zonder twijfel veel vaker wil maken dan slechts één keer per jaar!

Recept 2: Tony's Chocolonely

Als liefhebber van Tony Chocolonely kon ik bijna niet anders dan deze cheesecake te maken. In Lekker Miljuschka staan twee recepten voor cheesecake die gemaakt moeten worden met deze soort chocolade. Omdat ik reeds een recept voor een gebakken cheesecake getest had besloot ik deze keer een ongebakken cheesecake te maken.

Net zoals bij de gebakken blueberry cheesecake werd ook hier zorgvuldig nagedacht over het combineren van de ingrediënten. Zo werd er maldonzout gebruikt als afwerking voor de taart. Ik kon mij eerst moeilijk voorstellen dat zout zou smaken op een cheesecake maar dit bleek een verrassende en passende combinatie te zijn. Vooral omdat er ook zeezout voorkomt in de gebruikte chocolade en deze zo nog eens extra terugkomt op de cheesecake.

Voor de ongebakken cheesecake gelde dezelfde wachttijd. Ditmaal zodat hij goed kon opstijven. Al bleef hij mousse-achtig, merkten we bij het proeven, maar dit was zeker niet storend.

Omdat hij niet erg hoog was en een beetje ingezakt leek te zijn denk ik dat ik een volgende keer de ingrediënten misschien zou verdubbelen om de verhouding bodem-vulling meer in verhouding te brengen. Buiten dat punt gerekend was hij zeker een succes en voor herhaling vatbaar.

Dit boek krijgt van mij 5/5 hartjes. Lekker Miljuschka bevat een divers gamma aan recepten die zo uiteenlopend zijn dat iedereen er wel iets uit wil en kan maken. Minder ervaren koks kunnen snel aan de slag met de simpele gerechten, ouders kunnen heerlijke en originele maaltijden op tafel toveren voor hun kinderen en ook mensen die enkel van zoet en gebak houden gaan dit boek een meerwaarde vinden. De uitleg is duidelijk, de recepten worden ondersteund door mooie foto's en over de ingrediënten is overduidelijk goed nagedacht en dit zorgt er voor dat Lekker Miljuschka een meerwaarde is om in huis te hebben.

Lekker Miljuschka

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Miljuschka Witzenhausen ontpopt zich bij 24Kitchen tot de nieuwe goddelijke huisvrouw. In Lekker Miljuschka deelt de 24Kitchen-chef haar favoriete recepten met jou. Als moeder van twee kinderen weet Miljuschka als geen ander hoe moeilijk het af en toe is om hun iets voor te schotelen wat ze lusten. Daarom bevat dit boek de gezonde kinderrecepten die bij haar thuis een succes zijn. Maar Miljuschka zou Miljuschka niet zijn als ze geen aandacht zou besteden aan de guilty pleasures! Zo deelt ze in dit kookboek het recept van haar superzondige cheesecake en andere guilty-as-hell recepten. Wil je je partner, kinderen, vriendinnen of gewoon jezelf iets lekkers voorzetten? Kook dan mee met deze goddelijke huisvrouw!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

 • De enige dochter - A.B. Yehoshua

 • Het Ultimatum - John Grisham

 • The farm table - Julius Roberts

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Miljuschkas street food Vietnam

Zoek in artikelen