• onze waardering

Recensie: Troebel water RECENSIE

In Troebel Water ontdekt Jos van Acker vanuit zijn werkplek boven in een kraan op de bouwplaats waar hij werkt iets vreemds op de oever van de Schelde. Als hij gaat kijken blijkt het om een lichaam te gaan. Hij belt meteen zijn goede vriend Rik van Raemsdonck die commissaris is bij de politie. Samen ontdekken ze dat het lijk de minnares van hun gezamenlijke vriend Eddy Vermeiren is. Alles wijst op een tragisch ongeval, maar is het dat wel?

Het merendeel van het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Jos. Soms komen ook de andere personages aan het woord. Dit maakt het verhaal overzichtelijk en goed te volgen. Af en toe komt ook de dader aan het woord met wat cryptische teksten die ook als een gedicht zouden kunnen worden gelezen. Dit voert de spanning van het verhaal extra op. Van het begin tot het einde blijf je als lezer hopen dat het inderdaad een tragisch ongeval was. Deels ook omdat je zoveel sympathie opbouwt voor de personages dat je het je niet kunt voorstellen dat één van hen het gedaan heeft. Aan de andere kant is het verhaal zo voorspelbaar dat je eigenlijk aan het begin wel al een duidelijk vermoeden van de dader hebt. Extra knap dus dat Belinda Aebi je tot aan het einde aan het twijfelen weet te brengen. Door haar toegankelijke schrijfstijl leest het boek gemakkelijk weg.

Troebel Water speelt zich af op een oude scheepswerf waar een aantal appartemententorens worden gebouwd. En passant komt de lezer meteen wat te weten over de geschiedenis van de scheepswerf, de natuur er omheen en de Schelde waar de werkplaats aan ligt. Dit is een leuke afwisseling op het spannende en enigszins lugubere verhaal. Ook is het een perfecte setting voor een misdaadverhaal met zijn afgelegen plaatsen. Een leuk feitje in het nawoord is dat Belinda Aebi op het idee voor dit verhaal is gekomen omdat ze zelf een tijd vroeg gewekt werd door een bouwproject vlakbij haar huis. Ze stelt haar buren ook meteen gerust dat het 'gluurgedeelte' verzonnen is.

Alles bij elkaar is Troebel Water een fijn verhaal en echt iets voor liefhebbers van misdaadverhalen. Doordat het zo makkelijk wegleest is het een perfect boek om even mee te ontspannen en helemaal in het verhaal te duiken.

Troebel water

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Kraanbestuurder Jos houdt van zijn vak en hij houd van de Schelde. Elke dag sluit hij ritueel af door vijf minuten met een verrekijker op te gaan in het ongeëvenaarde landschap waarin hij dagelijks werkt. Tot hij op een dag 'iets' opmerkt in het water. Een lijk... Wat volgt is een bizar onderzoek waarin alle sporen maar in één richting gaan: die van een doodlopend straatje. Alles wijst op een tragisch ongeval. Of niet?
   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

 • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

 • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

 • Het jaar rond - Cathy Bramley

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Ademnood

 • Recensie: Blow-up

Zoek in artikelen