• onze waardering

Recensie: Het Beste uit Delicious RECENSIE

Het kooktijdschrift Delicious bestaat 10 jaar en ter gelegenheid hiervan heeft de redactie de beste recepten van de afgelopen 10 jaar gebundeld tot een dik jubileumboek getiteld: Het Beste uit Delicious.

Er staan 212 recepten in, die diverse thema’s vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld seizoensgebonden; comfortfood; feest; lokale producten; koken met aandacht en koken op een avontuurlijke manier. Bedacht en uitgevoerd door bekende koks, die vaker in het tijdschrift Delicious schrijven. Kok en kookboekschrijfster Kirsten Eckhart bijvoorbeeld, die o.a. een rodekooltaart met appel recept erin heeft gezet. Heel creatief. De makkelijke maar oh zo lekkere gerechten van Eke Mariën, die hele aparte ingrediënten gebruikt en veel kijkt naar wat er in een bepaald seizoen voorhanden is. Het culinaire driemanschap, Daan, Igor en Maarten die samen ‘Mister Kitchen’ vormen nemen ons mee op een avontuurlijke kooktrip. Diverse gastchefs, die Delicious in tien jaar tijd heeft uitgenodigd, zoals Yolanda van der Jagt, Yvette van Boven en Janneke Philippi van Familietijd, werkten ook mee. En vinoloog Ellen Dekkers bespreekt de wijntrends van de afgelopen tien jaar.

Al met al een fijn boek om door te nemen, met werkelijk heel veel aparte en verrassende recepten. Het is heel erg afwisselend en daardoor misschien wel een beetje rommelig. Het staat toch allemaal een beetje door elkaar en dat is aan de ene kant een beetje lastig als je speciaal iets zoekt, maar aan de andere kant ook wel weer leuk. Je weet immers niet wat je allemaal nog tegenkomt. Het boek is verder mooi vormgegeven. Het oogt niet als een tijdschrift maar echt als een volwaardig kookboek. Mooie foto’s en kleuren die enthousiasme en passie uitstralen.

Ik heb twee eenvoudige recepten uitgekozen. Geroosterde paprika-tomatensoep met knoflookciabatta (blz 52-53) als voorgerecht en roergebakken noedels met oesterzwammen en omelet (blz 58-59) als vegetarisch hoofdgerecht.

De recepten waren goed te lezen en inderdaad super makkelijk te volgen. De ingrediënten waren zo in de supermarkt en bij de groentewinkel te krijgen en de hoeveelheden waren prima in balans. Het was allemaal heel snel klaar en de smaken waren fantastisch op elkaar afgestemd.

Als tijdschrift is Delicious natuurlijk heel bekend en het kan rekenen op een trouwe schare abonnees. Het nu uitgebrachte kookboek Het Beste uit Delicious is een mooie aanvulling en een kroon op 10 jaar werk.

Delicious. Het beste uit Delicious. 10 jaar.

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Food is the hero delicious. bestaat 10 jaar en dat vieren we met dit extra dikke jubileumboek. Met 212 favoriete recepten, gebaseerd op onze 10 pijlers: seizoen, lokaal, bewust, avontuur, aandacht, comfortfood, trends, samen, passie en feest. Makkie Mulder: 'Zomaar voor een vriend, omdat de lente in de lucht hangt of omdat 't alweer bijna lunchtijd is ... Kook zo delicious. mogelijk, altijd!' delicious. is hét tijdschrift over eten en koken en alles wat het leven lekker maakt. Met maakbare recepten van bekende koks en interviews met spraakmakende foodies. Met verhalen over mensen met een passie voor eten, met dat ene speciale adres en prachtige fotografie.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

 • De beste Scifi op Disney+

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 films over eten

 • 10 pop-culture kookboeken die horen bij je favoriete serie

 • Winterse kookboeken Top-5

 • De leukste celebrity kookboeken

 • Recensie: Kookschool Patisserie

Zoek in artikelen