• onze waardering

Recensie: Het Beste uit Delicious RECENSIE

Het kooktijdschrift Delicious bestaat 10 jaar en ter gelegenheid hiervan heeft de redactie de beste recepten van de afgelopen 10 jaar gebundeld tot een dik jubileumboek getiteld: Het Beste uit Delicious.

Er staan 212 recepten in, die diverse thema’s vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld seizoensgebonden; comfortfood; feest; lokale producten; koken met aandacht en koken op een avontuurlijke manier. Bedacht en uitgevoerd door bekende koks, die vaker in het tijdschrift Delicious schrijven. Kok en kookboekschrijfster Kirsten Eckhart bijvoorbeeld, die o.a. een rodekooltaart met appel recept erin heeft gezet. Heel creatief. De makkelijke maar oh zo lekkere gerechten van Eke Mariën, die hele aparte ingrediënten gebruikt en veel kijkt naar wat er in een bepaald seizoen voorhanden is. Het culinaire driemanschap, Daan, Igor en Maarten die samen ‘Mister Kitchen’ vormen nemen ons mee op een avontuurlijke kooktrip. Diverse gastchefs, die Delicious in tien jaar tijd heeft uitgenodigd, zoals Yolanda van der Jagt, Yvette van Boven en Janneke Philippi van Familietijd, werkten ook mee. En vinoloog Ellen Dekkers bespreekt de wijntrends van de afgelopen tien jaar.

Al met al een fijn boek om door te nemen, met werkelijk heel veel aparte en verrassende recepten. Het is heel erg afwisselend en daardoor misschien wel een beetje rommelig. Het staat toch allemaal een beetje door elkaar en dat is aan de ene kant een beetje lastig als je speciaal iets zoekt, maar aan de andere kant ook wel weer leuk. Je weet immers niet wat je allemaal nog tegenkomt. Het boek is verder mooi vormgegeven. Het oogt niet als een tijdschrift maar echt als een volwaardig kookboek. Mooie foto’s en kleuren die enthousiasme en passie uitstralen.

Ik heb twee eenvoudige recepten uitgekozen. Geroosterde paprika-tomatensoep met knoflookciabatta (blz 52-53) als voorgerecht en roergebakken noedels met oesterzwammen en omelet (blz 58-59) als vegetarisch hoofdgerecht.

De recepten waren goed te lezen en inderdaad super makkelijk te volgen. De ingrediënten waren zo in de supermarkt en bij de groentewinkel te krijgen en de hoeveelheden waren prima in balans. Het was allemaal heel snel klaar en de smaken waren fantastisch op elkaar afgestemd.

Als tijdschrift is Delicious natuurlijk heel bekend en het kan rekenen op een trouwe schare abonnees. Het nu uitgebrachte kookboek Het Beste uit Delicious is een mooie aanvulling en een kroon op 10 jaar werk.

Het beste uit delicious

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Delicious. bestaat 10 jaar en dat wordt uitbundig gevierd in dit boek. Koken en eten met aandacht maakt het leven leuker en lekkerder, dus geeft Delicious. je graag inspiratie om van elk eetmoment - van ontbijt tot diner - een feest te maken.

  In dit kookboek worden de belangrijkste eettrends, foodhero's en bijzondere thema's uitgelicht. Delicious. 10 jaar bevat een selectie van minstens 100 inspirerende recepten en naast deze redactiefavorieten ook interviews, uitleg van technieken en handige tips van specialisten, kenners en delicious.friends. Met kijkjes achter de schermen van bijvoorbeeld een foodfotograaf en foodstylist. Beleef het Delicious. gevoel, vier je eigen feest, samen met Delicious.!
   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Top 10 films over eten

 • Winterse kookboeken Top-5

 • 10 pop-culture kookboeken die horen bij je favoriete serie

 • Smullen en genieten tijdens de Kookboeken7daagse

 • De leukste celebrity kookboeken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen