• onze waardering

Recensie: Mijn bodyguard RECENSIE

Voormalige oorlogssoldaat Jake krijgt een nieuwe klus: hij moet de dochter van een rijke zakenman beschermen. Jake kijkt er tegenop om deze klus van het beschermen van een verwende rijkeluisdochter aan te nemen, totdat hij de mooie, koppige Camille ontmoet! Als de spanning hoog op loopt, moet Jake zijn gevoelens voor Camille aan de kant zetten om haar koste wat kost te beschermen tegen bedreigingen van alle kanten. Mijn bodyguard, geschreven door Jodi Ellen Malpas, is gevaarlijk sexy!

Mijn bodyguard heeft een spannende voorkant, met een man die zijn vlinderdas goed doet. Een hele bijpassende kaft, omdat het boek ook spannend is, maar toch ook stijlvol. Alhoewel Jake en Camille de nodige stomende scenes beleven, blijft het boek altijd smaakvol en gaat het niet over het randje van ordinair. In het verhaal volgen we afwisselend Jake en Camille. Ieder hoofdstuk wordt verteld vanuit één van deze twee hoofdpersonen. Het feit dat je niet alleen vanuit Jake’s ogen kijkt, maar ook door die van Camille, is een hele mooie toevoeging. Het maakt een spannende roman als deze extra intrigerend.

Jodi Ellen Malpas heeft een hele fijne schrijfstijl. Het is begrijpelijk geschreven, het prikkelt de lezer om verder te lezen en ze weet een climax mooi op te bouwen. Want wie is nu eigenlijk degene die Camille bedreigd? Telkens geeft Jodi een klein puzzelstukje weg, maar de lezer kan lange tijd alleen maar raden hoe het nu precies zit. Alle eerdere puzzelstukjes komen prachtig samen in de laatste paar hoofdstukken, een sterke finale!

De hoofdpersonen Jake en Camille zijn goed uitgewerkt. De karakters zijn in de basis redelijk stereotype: het mooie meisje dat model is en een rijke vader heeft, tegenover de stoere, harde ex-militair. Meer cliché dan dat kan het eigenlijk niet worden! Jodi Ellen Malpas weet echter beide personages een mooie diepgang mee te geven. Beiden hebben ze de nodige bagage uit het verleden, wat ook in het heden een rol speelt. Het boek is daardoor niet alleen spannend en seksueel, maar ook emotioneel. Al snel is de lezer benieuwd wat er nu precies met Jake is gebeurd in het verleden, en al snel leeft de lezer mee met zowel Camille en Jake. Jodi Ellen Malpas weet, gekeken naar het genre ‘roman’ de perfecte balans te houden tussen diepgang en luchtigheid. Kortom, Mijn bodyguard is precies wat een roman zou moeten zijn!

Is Mijn bodyguard origineel? Niet echt. Iedere boekenwurm kent minstens 3 boeken met een vergelijkbare verhaallijn. De bodyguard die verliefd wordt op de vrouw die hij moet beschermen is al zo vaak voorbij gekomen in boeken en films, vandaar dat dit boek vier sterren krijgt in plaats van vijf. Toch weet dit boek wel aangenaam te verrassen door uiteindelijk een sterke verhaallijn neer te zetten, waarbij de lezer wordt verbaasd door enkele plottwists. Dit maakt het boek zeker vermakelijk. Want ook al wint het geen originaliteitsprijs, het is zeker een roman waarmee je heerlijk op de bank kan kruipen en weg kan dromen met de gevaarlijke, sexy bodyguard Jake!

Mijn bodyguard

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ex-scherpschutter Jake Sharp krijgt een nieuwe baan. Hij wordt bodyguard van de knappe en eigenwijze miljonairsdochter Camille. Hij moet haar beschermen: ze krijgt dreigbrieven en wordt gestalkt door haar drugsverslaafde ex. Maar ook Jake heeft een duister en mysterieus verleden, waar Camille niks van mag weten...

  Al snel krijgen Camille en Jake gevoelens voor elkaar die niet te negeren zijn. Maar wanneer Camille in de zoveelste brief met de dood bedreigd wordt, moet Jake kiezen tussen haar veiligheid en hun liefde. Hij moet tot het uiterste gaan om Camille te beschermen, voor het te laat is. Kan hun liefde dit doorstaan?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

 • Ontluiken - Nora Roberts

 • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

Gerelateerde artikelen

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • Chicklit top-5: januari 2015

 • Recensie: Mijn nacht ontvlamd

 • Mijn man - overgave

 • Mijn man - ontdekking

Zoek in artikelen