• onze waardering

Recensie: Opgesloten RECENSIE

Niet alleen Violet, maar ook haar beste vriendin Raven behoort tot de top 10 van beste surrogaten. Hierdoor is de kans groot dat ze door een van de belangrijkste mensen in de stad wordt gekocht. Raven komt terecht bij de gravin van Steen, een meedogenloze vrouw die absoluut geen medelijden heeft met Raven. In Opgesloten kom je meer te weten over Raven en haar tijd in huize Steen.

Ik had al verwacht dat Opgesloten een kort boekje zou zijn. Niet alleen door de prijs, maar ook omdat het van te voren al aangeprezen werd als een novella. Novella's zijn korte verhalen die te lezen zijn tussen de 'echte' delen van de serie. Deze novella kan gezien worden als deel 1.5; het is dus te lezen tussen het eerste en het tweede deel in. Wat mij vooral heel erg opviel aan dit boek is de mooie cover. Een trieste, maar mooie cover. Ik moest even goed kijken wat het was, maar het is een meisje (Raven, dus) in een jurk in een kooi. Erg triest. Dit maakte me wel nieuwsgierig naar het verhaal over Raven, ik wilde weten hoe ze behandeld werd.

Opgesloten is een novella die Raven volgt in haar begintijd bij de gravin van Steen. Dit boekje is te lezen na The Jewel, een boek dat geheel is geschreven vanuit het perspectief van Violet. Degene die dat boek al hebben gelezen, weten dat Raven de allerbeste vriendin is van Violet. Ze raken bevriend met elkaar op de plek waar ze opgeleid worden tot goede surrogaten. Tijdens het lezen van The Jewel kom je al het een en ander van Raven te weten. Zo weet je als lezer dat ze keihard kan zijn, en dat ze niet snel terugdeinst. Je komt echter ook te weten dat Raven het slecht heeft in huize Steen. Je weet niet precies hoe slecht ze het heeft en wat haar precies wordt aangedaan, maar daar kom je in Opgesloten snel genoeg achter.

Deze novella volgt Raven vanaf het moment dat ze gekozen wordt, tot het moment dat ze Violet voor het eerst kan spreken op een bal. Ik moet er wel bij vertellen dat dit verhaal op een hoger tempo wordt verteld dan het verhaal van Violet. De scènes worden niet uitgebreid beschreven, net als de gedachten van Raven. Ik moet zeggen dat ik dat niet heel erg vond, aangezien het een novella is. Ik vind dat novella's niet met geheel nieuwe informatie moeten komen, die informatie moet over gelaten worden aan de echte delen van de serie. Novella's zijn er, in mijn ogen, wel voor om meer toelichting te geven op het verhaal, een toelichting op de informatie waarover we al beschikken. En dat wordt ook in Opgesloten gedaan. Verwacht dus absoluut niet dat je een nieuw super spannend verhaal krijgt, of dat er allemaal plottwists in zitten waar je u tegen zegt.

Ik vond deze novella wel echt een toevoeging op de serie. Het was erg interessant om een kijkje te nemen in Raven's nieuwe leven. Als beste vriendin van Violet hoorde je haar al veel voorbij komen in The Jewel, aangezien Violet zich constant afvroeg hoe het met haar beste vriendin ging. Ze speculeerde wel het een en ander, maar ze wist nooit helemaal zeker hoe het er met Raven aan toe ging. Na het lezen van dit boek weet je dat dus wel! Raven wordt vreselijk behandeld, maar ze probeert zo veel mogelijk terug te vechten als maar kan. Je kan merken dat ze meer pit in zich heeft dan dat Violet heeft, iets wat ik zeker wel kan waarderen. Raven werd dus binnen vrij weinig pagina's goed beschreven door Amy Ewing. Dat vond ik erg knap van de schrijfster, wat een van de redenen is dat deze novella van mij vier hele hartjes krijgt.

Opgesloten is een aanraden voor iedereen die ook heeft genoten van The Jewel. Het dunne boekje is, voor alle nieuwsgierigen die willen weten hoe het met Raven is verlopen, een ware toevoeging aan jullie boekenkast.

The Jewel - Opgesloten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Ik ben geen nummer. Ik ben Raven.
  Raven wordt tijdens de veilig verkocht aan de gravin van de Steen.
  Ze voelt meteen aan dat deze dame niet deugt.
  Met gruwelijke experimenten probeert de gravin Ravens wil te breken.
  Kan Raven dit overleven?
  Extra uitgave bij trilogie The Jewel: lees wat er met Raven gebeurde na de veiling...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

 • Young adult top 6: december 2021

 • Snelle Sam: De klapper - Olav Mol

 • Lekker gelukkig - Carolina van Dorenmalen

 • Zwarte zwaan - Gideon Samson

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Alles wat er was - Hanna Bervoets

 • Recensie: The Jewel

 • Interview Amy Ewing

 • Recensie: The White Rose

 • Recensie: The black key

Zoek in artikelen