• onze waardering

Recensie: Een zomer aan zee RECENSIE

Wat is het beste, thuis bevallen of in het ziekenhuis? Een aloude discussie die verloskundige Emily even helemaal zat is. Ze houdt van haar beroep, maar de kritiek van artsen over thuisbevallingen wordt haar even teveel. Ze is toe aan een sabbatical, en gelukkig gunt haar collega haar dat van harte. Net als ze een reis wil boeken belt een goede vriendin. Door haar zwangerschap kan Rebecca haar werk als kokkin op een schip een tijdje niet meer doen, en de enige aan wie ze het koken en haar gasten durft over te laten is Emily. De vraag komt als geroepen en dus vertrekt Emily naar Schotland. Eenmaal daar wordt ze opgehaald door Alasdair, de wat nukkige zwager van Rebecca. Hoewel ze hem in eerste instantie nogal onvriendelijk vindt, komt daar later verandering in...

Een zomer aan zee heeft de kenmerkende schrijfstijl van schrijfster Katie Fforde, met veel oog voor detail. Je ziet het schip voor je, de krappe slaapruimte, de kombuis, maar ook de schitterende omgeving en de aardige crew en gasten. Alhoewel, aardige crew... er is één collega met wie Emily nauw moet samenwerken maar die nogal jaloers op haar lijkt te zijn. Toch lukt het Emily uiteindelijk om zelfs de jonge Billie voor zich te winnen. En dat geldt ook voor Kate, het jonge dochtertje van Alasdair. Kate heeft Emily in haar hart gesloten en trekt graag met haar op, en natuurlijk is haar vader daar ook vaak bij. Zo ontdekt Emily dat Alasdair eigenlijk helemaal niet zo bot is als ze dacht, in tegendeel! Toch zijn ze het erover eens dat ze beter vrienden kunnen blijven en verder niets. Tenslotte gaat Emily na een paar maandjes weer terug, en willen ze Kate geen valse hoop geven. Als Emily door omstandigheden een weekje terug naar huis moet beseft ze dat ze Schotland en ook Aladair meer mist dan ze gedacht had. En dan breekt een periode vol twijfels aan. Maar veel tijd om te piekeren krijgt Emily niet als de bevalling van Rebecca  begint en er door een storm geen stroom is en geen mogelijkheid om naar het ziekenhuis te gaan... Een heftige avond volgt, zowel voor Rebecca en haar man James als voor Emily en Alasdair. En Emily heeft een beslissing te maken: hoort ze thuis in de Cotswolds, of toch in Schotland?

Een zomer aan zee houdt de spanning er goed in, maar het verhaal is tegelijkertijd luchtig door anekdotes rondom gasten op het schip en de verliefdheid van Billie op crewlid Drew. Vanaf de eerste bladzijde ga je als lezer op in het verhaal en kun je het boek nog maar héél moeilijk wegleggen. Het is erg makkelijk om je in te leven in de belevenissen van Emily en de andere personages. Het voelt alsof je zelf ook een gast bent aan boord, een gast die fijn in een hoekje zit en alles en iedereen observeert. Fforde's nieuwe boek is een échte chicklit en daarmee dus een absolute aanrader voor de liefhebbers!

Een zomer aan zee

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Emily is heel tevreden met haar leven: ze is een gelukkige single en heeft een baan waar ze dol op is. Toch wil ze eigenlijk wel eens iets anders, dus als haar vriendin Rebecca haar vraagt of ze het leuk zou vinden om een zomer als kok op een restaurantboot te werken, hoeft ze niet lang na te denken. Ze pakt haar spullen en reist af naar Schotland. Bij aankomst blijkt dat het leven meer voor Emily in petto heeft dan alleen maar zon, zee en strand. Rebecca is hoogzwanger en laat met liefde alles aan Emily over, Emily's assistent op de boot loopt constant te mokken omdat ze vindt dat zíj en niet Emily tot kok gepromoveerd had moeten worden. En dan is er ook nog Alasdair, de knappe dokter van het dorp. Emily doet er alles aan om hem te negeren: zijn aantrekkelijke uiterlijk, zijn leuke lach, zijn zorgzame karakter... Want als ze daar allemaal aan toe zou geven, zou ze echt nooit meer terug willen naar haar oude leven. En dat wil ze wel. Toch...?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

 • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

 • De prinses - Wendy Holden

 • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

 • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

 • Chicklits met zon, zee en strand

 • Recensie: Vrij spel

 • Chicklits met de zomer in de bol

 • De kers op de taart

 • Chicklit Top 6: juni 2018

Zoek in artikelen