• onze waardering

Recensie: Breddos Tacos RECENSIE

Breddos Tacos is het kookboek achter de bekende eetgelegenheid, Breddos Tacos. Het verhaal van Nud Dudhia en Chris Whitney begon in een bestelwagen op een parking en groeide uit tot een fenomeen. Ze besloten dan ook hun recepten te verzamelen in een prachtig kookboek dat meer dan honderd recepten bevat voor taco's en andere gerechten. Het is een inspiratiebron voor iedereen die zin heeft om de sfeer en de smaken van streetfood in huis te halen.

Het boek is speels en modern qua vormgeving en daardoor is het ook erg leuk om het door te bladeren. De gerechten zijn uiteenlopend en bijzonder. Er worden ingrediënten genoemd waarvan ik zelfs niet eerder heb gehoord. Gelukkig wordt de meerderheid hiervan besproken in het hoofdstuk "De voorraadkast".

Omdat er nogal veel vreemde ingrediënten gebruikt worden is het niet simpel om deze allemaal in de winkel te vinden. In grote steden heb je dan ook een grotere kans om deze producten te verzamelen. Daar zitten vaak bijzondere winkeltjes en niet alleen de gekende supermarkten. Ook zijn de recepten in het boek niet allemaal even eenvoudig en bevat niet elk recept een foto. Voor mensen die het niet gewend zijn om in de stijl van deze keuken te koken is het boek daarom niet altijd even handig.

Ik besloot eerst Drieverdiepingen-clubtostada's met kip en bacon te maken omdat de ingrediënten me aanspraken. Maar omdat er bij dit gerecht geen bijhorende foto geplaatst was, was het moeilijk om me in te beelden hoe het gerecht eruit moest zien en helaas mislukte het ook nog eens. Daarna besloot ik om de Jalapeño cheeseburger uit te testen en later nog Aguas Fresca's en twee dipjes.

Recept 1: Jalapeño Cheeseburger

De jalapeño cheeseburger is een burger die je zin doet krijgen in de zomer. Het was al een lange tijd geleden dat we zelfgemaakte burgers hadden gegeten en bij het zien van de foto kregen we spontaan zin in deze pittige burger.

Wel bevatte dit recept enkele ingrediënten die niet vanzelfsprekend te vinden zijn. Zoals het bijzondere vleessoort, die we uiteindelijk vervingen door rundergehakt omdat de slager dit vlees niet verkocht.

Het maken van de burgers was simpel. We hadden er alleen rekening mee moeten houden dat de burgers krimpen bij het bakken en hadden ze dus iets groter moeten maken. Wel waren ze erg lekker en zijn ze zeker voor herhaling vatbaar.

Recept 2: Aguas Frescas, Guacamole en Crema 

Omdat er vrienden op bezoek kwamen leek mij dit het gepaste moment om hun van aguas frescas met frambozen en twee heerlijke dipjes te voorzien.

De suikersiroop maken ging heel vlot en is zelfs zo simpel dat het zinloos is om hem kant en klaar in de winkel te kopen. Ook het maken van de aquas frescas ging erg snel. Het zijn frisse zomerse drankjes die je zelf kan samenstellen met elke fruitsoort. De variaties zijn daardoor oneindig.

Guacamole maakte ik al een keer eerder. Dit recept verschilde bijna niet met het vorige en het is en blijft een heerlijke dip om te eten bij je gerechten of met taco chips als hapje. Crema maakte ik nog niet eerder. Ik gebruikte altijd gewone zure room als dip en was dan ook wel benieuwd naar deze variant. Met twee ingrediënten en wat geduld tover je al snel een extra dipje of sausje voor bij je taco's op tafel, wat erg leuk is.

Dit boek krijgt van mij 3/5 hartjes. Het is een mooi, speels vormgegeven boek met gerechten die er heerlijk uitzien. Helaas zijn niet alle gerechten realiseerbaar als je niet op een locatie woont waar veel bijzondere winkeltjes te vinden zijn. Voor mij is Breddos Tacos daardoor niet echt een aanrader. Maar ik ben er zeker van dat de recepten van Nud Dudhia en Chris Whitney wel vele anderen zullen inspireren! 

Breddos Tacos

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De taco is terug van weggeweest en staat weer op de kaart: vele tacqueria's, waar je echt overheerlijke taco's kunt eten, openden de laatste jaren de deuren in New York, Berlijn, Londen en uiteraard ook in Nederland.

  Stap in de wereld van Nud Dudhia en Chris Whitney, de mannen achter breddos Tacos (vrij vertaald: de tacobroeders). Wat begon als een simpele 'tacokeet' is uitgegroeid tot een succesvolle, prijswinnende onderneming waar de kwaliteit en innovatie van de taco voorop staat. Met breddos Tacos kun je nu zelf ook aan de slag en tover je de meest verrukkelijke taco's op tafel.

  breddos Taco geeft 75 taco- en tostadarecepten en bovendien 70 bijgerechten, basisrecepten, sauzen en drankjes. Maak je eigen taco- en tostadadeeg. Varieer eindeloos en vul je taco met Yucatánkip & mango- habanerosaus of kies voor tijgergarnalen met groene chilisaus. Serveer daar chipotle-jalapeñosalade bij en les je dorst met diverse agua frescas.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

 • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

 • Spoiler Alert - Olivia Dade

 • In alle onschuld - Karen Rose

 • Jachthuis - Oscar van den Boogaard

Zoek in artikelen