• onze waardering

Recensie: Serafina en de zwarte mantel RECENSIE

De twaalfjarige Serafina woont samen met haar vader stiekem in de kelders van het landhuis van de familie Biltmore. Hier blijft ze de hele dag uit het zicht, maar s' nachts sluipt ze door de gangen. Op een nacht gebeurt er iets vreemds, een man met een zwarte mantel dwaalt door het huis en laat kinderen verdwijnen. Serafina wil het mysterie oplossen en krijgt hulp van de zoon van de landheer. Samen gaan ze het donkere bos de man achterna, maar het gevaar is dichterbij dan ze denken...

Serafina is heel anders dan de andere meisjes van haar leeftijd. Haar hele leven houdt ze zich al schuil en heeft ze met niemand anders contact dan met haar vader. Toch is ze erg slim en weet ze heel veel van de wereld. Ze leest veel boeken en bestudeert mensen terwijl ze haar niet zien. Ze is nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt in het kasteel en ze is niet bang als het gevaar om de hoek ligt.

Robert Beatty heeft met Serafina en de zwarte mantel een fantastische New York Times Bestseller geschreven. De avonturen die Sarafina in huize Biltmore meemaakt zijn spannend en blijven je bij. Beatty heeft het zo geschreven dat je in Serafina's huid kruipt, je voelt dat er iemand achter je aan zit en het geeft je kriebels in je buik. Door de vele beschrijvingen van het huis en de bossen, heb je een duidelijk beeld in je hoofd en kan je het boek niet meer wegleggen.

De fantasie hangt om Serafina en de zwarte mantel heen; de omgeving is mysterieus, Serafina heeft een grote fantasie en er gebeuren magische dingen, dit allemaal prikkelt je eigen fantasie. Je kijkt bijvoorbeeld even achterom als je over straat loopt. Het boek is bijzonder met een verhaal dat we nog niet eerder hebben gelezen. Het enige minpuntje is dat er soms veel tegelijkertijd gebeurd, er staat iemand voor haar, er gebeurt wat achter haar en er wordt ook nog tegen haar gepraat. Dit kan verwarrend zijn en ik zou het in een kinderboek iets meer hebben verdeeld.

Serafina en de zwarte mantel leest als een trein en is spannend van begin tot het einde. Het wordt niet voor niets het spannendste boek van het jaar genoemd. Gelukkig houdt Beatty het niet hierbij en komt er een tweede deel van deze reeks. Wij wachten met smart op de nieuwe avonturen die Serafina zal beleven op het landhuis.

Serafina en de zwarte mantel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Internationale kinderboekensensatie en New York Times Bestseller
  Serafina is twaalf jaar en woont met haar vader in de kelders van een groot landgoed. Niemand mag van haar bestaan afweten. Op een dag ontdekt ze dat er vreemde dingen gebeuren op het landgoed. Er verdwijnen kinderen. En een vreemde man in een zwarte mantel dwaalt door de gangen van het kasteel. Serafina slaat de waarschuwingen van haar vader in de wind en gaat op onderzoek. Maar haar zoektocht is gevaarlijker dan ze zelf beseft... Dit boek is het eerste deel in een driedelige reeks.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

 • Winnaars Emmy Awards 2021

 • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Serafina en de kronkelstaf

 • Recensie: Serafina en het versplinterde hart

 • Serafina en de zeven sterren - Robert Beatty

Zoek in artikelen