• onze waardering

Recensie: Cravings RECENSIE

In Cravings begint Chrissy Teigen met een inleiding waarin ze vertelt over haar jeugd, haar liefde voor koken en hoe ze tot dit boek gekomen is. Daaropvolgend vind je enkele tips terug die je kunnen helpen bij het bereiden van de recepten uit haar boek.

Cravings bevat verschillende hoofdstukken waarin je recepten vind voor het ontbijt, de lunch, het avondeten,... maar ook soepen, salades, hapjes en dergelijke. Enkel desserts vind je niet terug in dit boek maar dit miste ik eerlijk gezegd helemaal niet omdat de gerechten zo uitgebreid zijn dat je achteraf zo vol zit dat je geen dessert meer kan zien.

Omdat het boek vol staat met overheerlijk uitziende en erg aansprekende recepten was het moeilijk kiezen. Uiteindelijk koos ik ervoor om de Pasta alla Norma met mozzarellabommetjes uit de oven en de Dutch baby pancake te maken.

Recept 1: Pasta alla Norma met mozzarellabommetjes uit de oven

Als er twee dingen zijn die ik heerlijk vind dan zijn het wel kazige pasta's en ovenschotels. Bij het zien van de foto's in het boek kwam het water me dan ook meteen in de mond en moest ik dit recept gewoonweg uittesten.

Ondanks het feit dat dit een heel nieuw recept voor me was, verliep de bereiding vrij vlot. De aangegeven bereidingstijd klopte perfect en is duidelijk berekend op het tempo van een doorsnee thuiskok.  

Het recept was zeer overzichtelijk en de beschrijving was enorm duidelijk waardoor er eigenlijk haast niets fout kan lopen. Het valt ook op dat Chrissy Teigen in haar beschrijving van het recept meteen al vragen beantwoord die je zou kunnen hebben tijdens het koken. Dit stelde me gerust om dit nieuwe gerecht klaar te maken.

Zoals ik al verwachtte was de kazige pasta uit de oven enorm smeuïg en lekker en zeker voor herhaling vatbaar.

Recept 2: Dutch baby pancake

De Dutch baby pancake staat bij de ontbijtrecepten maar omdat hij zo goed vult kan hij ook gemakkelijk als lunch worden klaargemaakt. De pannenkoek bevat eigenlijk ongeveer dezelfde ingrediënten als elke andere pannenkoek, alleen de bereiding is volledig anders.

Omdat deze pannenkoek in de oven gebakken moet worden is deze veel sneller klaar dan de klassieke pannenkoeken die je één voor één in de pan moet bakken. Het deeg is op vijf minuten klaar en na een ruim kwartiertje bakken in de oven kan meteen iedereen aan tafel en genieten van een heerlijk ontbijt of lunch.

Hij zag er op de foto in het boek nogal rommelig uit, wat me even deed twijfelen, maar eens de heerlijke geur uit de oven komt wil je niets liever als hem helemaal voor jezelf houden.

De Dutch baby pancake is vanaf nu een standaard gerecht dat ik bij een ontbijt met vrienden op tafel ga toveren.

Dit mooie vormgegeven boek is ook nog eens enorm praktisch en grappig. Hoewel ik een moeilijke eter ben, bevat dit boek maar weinig recepten die ik niet zou willen testen. Het aanbod is erg divers waardoor en niet in een categorie te plaatsen. Dit maakt dat Cravings voor iedereen geschikt is en ik ben er volledig van overtuigd dat dit een kookboek is dat bij iedereen in het boekenrek moet staan!

Cravings

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Koken met Chrissy Teigen! De vrouw van John Legend weet wel wat lekker is... Haar kookboek Cravings bevat de recepten voor alles waarnaar Chrissy verlangt. En dat zijn niet alleen maar gezonde salades, maar ook smakelijke pasta's, spicy noodles en heerlijke groenteschotels. De gerechten lijken heel imponerend, maar zijn verrassend makkelijk om te maken. Stil je honger - en die van je man - met Cravings!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 15 hele leuke kinderboeken om te lezen tijdens de Leesweken

 • Cold Case 2 - Countdown - Tina Frennstedt

 • Niemands Kind - Ingrid von Oelhafen & Tim Tate

 • Blauwdruk van geluk - Petra Kruijt

 • De legende ontwaakt - Helena Dahlgren

Gerelateerde artikelen

 • De 10 leukste kerstafleveringen uit televisieseries

 • De Chicklit.nl Leesclub over Speciaal voor jou

 • Recensie: De verborgen school

Zoek in artikelen