• onze waardering

Recensie: Kom in balans met 60 voedzame maaltijden RECENSIE

Het is hipper dan ooit, eten uit een kom! Je kunt de bowl maaltijden maken tijdens een fancy etentje met je vriendinnen of wanneer je lekker alleen thuis bent en zin hebt om op de bank te eten. In het kookboek Kom in balans van Food For Happiness, staan zestig originele recepten voor maaltijden uit een kom. Van een spinaziesmoothie bowl met blauwe bessen als ontbijt, tot een complete risotto bowl met babysnijbiet en verse walnoten als hoofdmaaltijd. De mogelijkheden voor deze food trend zijn eindeloos. Alle recepten uit dit boek bevatten een gezonde balans aan groenten, fruit, granen, eiwitten en goede vetten. Niet alleen lekker, maar ook heel gezond. O ja, en het is nog makkelijk te maken ook, omdat veel ingrediënten rauw gegeten worden.

Je kunt er bijna niet meer omheen, de foodbowl trend is overal. Culturen over de hele wereld kennen traditionele gerechten die in een kom worden opgediend. Denk bijvoorbeeld maar aan noedelkommen in Japan en de Hawaaiaanse poké bowl. In het boek Kom in balans, staan zestig originele comfort-food recepten voor maaltijden uit een kom. Het boek is opgedeeld in drie hoofdstukken, ontbijtkommen, lichte kommen en vullende komen. Alle recepten zijn makkelijk en duidelijk beschreven. Ook worden de gerechten verduidelijkt aan de hand van mooie foto's, gemaakt door fotografe Issy Croker. De foto's geven een realistisch beeld van het resultaat, wat ik altijd erg fijn vind. Het is tenslotte leuk als het door jou bereide gerecht ook écht op de foto lijkt! Er wordt gebruik gemaakt van ingrediënten die bijna allemaal bij de supermarkt te koop zijn, slechts voor enkele ingrediënten moet je uitwijken naar een speciaalzaak. Let er wel op, dat er soms gebruik wordt gemaakt van dure ingrediënten, maar je kunt er natuurlijk altijd je eigen twist aan geven.  

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan Kom in balans, is dat alle voedingselementen extra belicht worden. Op deze manier weet je wat je eet en in welke hoeveelheden. Zo staat er bijvoorbeeld in dat je moet streven naar twintig procent eiwitten en dat een gezonde foodbowl voor minimaal tien procent uit gezonde vetten moet bestaan. Verder vinden de makers van dit boek het belangrijk dat je je eigen fantasie gebruikt. Je kunt, zoals ik net al aangaf, je eigen twist geven aan de verschillende foodbowls. Zo is er een lange lijst met groenten en fruit waar je uit kan kiezen. En staan er ook verschillende toppings en dressings  in het boek. Je kunt op deze manier ook met restjes heel makkelijk een lekkere bowl maken.

Natuurlijk wilde ik even testen of de gerechten écht zo lekker zijn als wordt beschreven, daarom maakt ik als eerste gerecht de Citroen kip met gegrilde asperges en quinoa. Het was een heerlijk en vullend gerecht! De bereidingstijd van deze foowbowl duurt iets langer dan bij andere bowls, omdat de kip in de oven moet, maar het is het meer dan waard. De citroen geeft de kip een frisse smaak en de combinatie met de asperges is perfect. 

Als tweede gerecht maakte ik de Gebakken lendebiefstuk met jasmijnrijst en knolraapblaadjes. Heel simpel om te maken en erg lekker. Ik vond het persoonlijk wel een beetje droog, daarom heb ik er nog een Japanse sesamzaad dressing bij gemaakt uit de lijst met dressings. Zeker een aanrader!

Eigenlijk was ik altijd al fan van , comfort-food maar na het lezen van dit Kom in balans nog meer. Ik eet voortaan alleen nog maar uit een kom! 

Kom in balans met 60 voedzame maaltijden

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Culturen over de hele wereld kennen gerechten die traditioneel in een kom worden geserveerd: van de Japanse rijst- en noedelkommen, de Koreaanse bibimbap tot Hawaïaanse poké bowls. Breid je repertoire uit en serveer 60 uitgebalanceerde, voedzame en gezonde maaltijden in een kom.

    Combineer groenten en fruit, plantaardige of dierlijke eiwitten, granen en zaden tot overheerlijke gezonde en uitgebalanceerde maaltijden uit een kom. Van groene tabouleh met piepkuiken en citroenwortels of farro met zalmtartaar, komkommer & spinazie met wasabimayonaise. Trakteer jezelf op een goede lunch en maak eens een in saus gepocheerd ei met twee soorten kool.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Alle films en series die zijn gestopt met filmen vanwege het Coronavirus

  • Recensie: Middernacht - 8 - Jenna

  • Recensie: Duivelsplaats

Zoek in artikelen