• onze waardering

Recensie: Lang en gelukkig RECENSIE

Lang en gelukkig is een verzameling van de vier novelles over de hoofdpersonages van De selectie-serie maar bevat ook exclusieve scènes uit de andere verhalen, een kaart van Illéa en illustraties. Het verhaal begon bij America en Maxon maar daar stopte het niet. In Lang en gelukkig ontdek je hoe Amberly koningin werd, hoe Aspen de selectie beleefde als lijfwacht en wat er allemaal door Maxons hoofd ging.

Behalve de boeken van De selectie-serie, schreef Kiera Cass ook nog enkele novelles waarin ze de focus op bepaalde hoofdpersonages legt. Deze novelles werden allemaal in aparte boeken gepubliceerd en ook nog eens in verzamelboeken die telkens twee novelles bevatten.

In Lang en gelukkig werden ze voor het eerst alle vier samen verzameld, inclusief extra inleidingen en leuke extra's. Toch was het voor mij als lezer een beetje verwarrend, vooral omdat ik eerst dacht dat het om een volledig nieuw verhaal zou gaan en ik pas door had dat het om de reeds bestaande boeken ging toen ik de inhoud in het boek zag.

Ik had reeds twee van deze novelles gelezen dus het was eerst een beetje een teleurstelling maar toen ik ontdekte dat er ook exclusieve scenes in het boek stonden, was ik er van overtuigd dat de novelles bundelen misschien toch een goed idee was. Voor fans van De selectie-serie is Lang en gelukkig een mooie aanvulling op de serie. Wel is het aan te raden om De selectie-serie als eerst te lezen, anders is het bijna onmogelijk om de novelles te kunnen volgen.

Net zoals in De selectie-serie is in Lang en gelukkig de schrijfstijl van Kiera Cass even vlot, luchtig en aansprekend. Na drie zinnen zit je in het boek en nemen de beelden in je hoofd het van je over. Dit zorgt ervoor dat je haar verhalen in een ruk uitleest zonder het zelfs maar door te hebben.

Lang en gelukkig valt onder het genre Young Adult maar kan door zijn luchtige, fantasierijke onderwerpen zelfs door nog jongere lezers gelezen worden. En ik ben er van overtuigd dat hij ook veel oudere lezers aanspreekt. De verhalen zijn leuk om even te kunnen ontsnappen aan de echte wereld en om weg te dromen bij de prachtige prinsessenjurken.

Voor mij persoonlijk was dit verzamelboek een mooie en waardige afsluiter van De selectie-serie. Alle vragen zijn beantwoord maar er is toch nog ruimte gelaten om de fantasie van de lezers te prikkelen. Lang en gelukkig is een boek dat elke liefhebber van De selectie-serie gewoonweg in huis moet halen.

Lang en gelukkig krijgt van mij 5/5 hartjes. Het is een luchtig, fantasierijk boek waar je heerlijk bij kan wegdromen. Mooie novelles ondersteund door prachtige illustraties en een persoonlijke inleiding van de schrijfster. Lang en gelukkig is een aansprekend verzamelboek dat De selectie-serie compleet maakt.

Selection - Lang & gelukkig

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Deze bundel bevat de vier Selection-novelles: De prins, De lijfwacht, De koningin en De favoriet. Het is een echt collector's item voor de fans, met een kaart en illustraties in het binnenwerk. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie. De lijfwacht beschrijft Aspens tot nu toe nog onbekende leven binnen de paleismuren. In De koningin strijdt Amberly, de moeder van prins Maxon, om de hand van haar prins. De favoriet vertelt het verhaal van de liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

 • Afscheid voor even - Ellie Dean

 • Illusie – Camilla Läckberg en Henrik Fexeus

 • De miljardair - Thomas Erikson

 • De geniale vriendin - Elena Ferrante

Gerelateerde artikelen

 • Dit is wat we weten over de verfilming van De Selectie van Kiera Cass

 • Netflix verfilmt De Selectie van Kiera Cass

 • Winnen: 2x De beminde van Kiera Cass

 • Recensie: Selectie (Selection-trilogie 1)

 • Interview: New York Times bestselling auteur Kiera Cass!

Zoek in artikelen