• onze waardering

Recensie: Hoog Verraad RECENSIE

Tess Kendrick, dochter van de beroemde fixer Ivy Kendrick, is in de wereld van corruptie en politiek terecht gekomen. Tess is er nog maar net achter gekomen dat Ivy niet haar zus is, zoals iedereen beweerde, maar haar moeder. Net als haar moeder is Tess bijzonder goed in het fixen van zaken. Dit doet ze niet in de politieke wereld, maar ze beperkt het tot haar middelbare school. Als Tess campagne gaat voeren voor een medeleerling voor de leerlingenraad, loopt dit alles behalve goed af. Zo slecht zelfs, dat er iemand wordt doodgeschoten...

Het eerste deel van deze serie vond ik steengoed, dus ik kon niet wachten om meer te lezen over de wereld waarin Tess en Ivy zich in verkeren. De verwachtingen bij dit boek waren dus hoog, en het is dan nog de vraag of deze verwachtingen waar gemaakt kunnen worden. Ik kan je nu alvast vertellen: de hoge verwachtingen zijn zeker uitgekomen. Het heeft even geduurd voordat Hoog Verraad uitkwam, maar het wachten wordt zeker beloond.

Op de achterflap staat dat dit boek is voor fans van Pretty Little Liars, maar daar ben ik het totaal niet mee eens. Hoog Verraad is een uniek boek, zonder meisjesachtige aspecten erin verwerkt. Het is een stoer verhaal dat een zeer heldhaftig hoofdpersonage volgt. Ik kan wel stellen dat Tess een van de fijnste personages is waar ik ooit over heb gelezen. Ik vond haar intelligentie en scherpzinnigheid erg passen bij het verhaal. Ze weet heel goed tussen de regels door te lezen, of achterliggende gedachten bij gesprekken te achterhalen. Daarbij is het prettig om eens niet te lezen over verliefde tienermeisjes die hun eigen pad naar geluk niet kunnen vinden. Tess is namelijk iemand die vrede en gerechtigheid zoekt. Zodra dat niet op haar pad ligt, zorgt ze er wel voor dat dat op haar pad komt te liggen. Ik vond haar dus zeer verantwoordelijk voor haar leeftijd, heel volwassen. Ik kan zeggen dat ik meerdere keren in het verhaal tegen haar opkeek. Wat is zij een tof hoofdpersonage!

Hoog Verraad brengt, net als haar voorganger, onwijs veel spanning en sensatie met zich mee. Tess houdt zich druk bezig met de verkiezingen voor de leerlingenraad, maar dat is niet het enige wat speelt. Haar zus Ivy is namelijk met een veel grotere klus bezig, een klus waar Tess op een gegeven moment ook in verwikkeld raakt. Ik vond het dus interessant om te lezen dat er meerdere verhaallijnen zitten in het verhaal, die op een gegeven moment allemaal samen komen. Daarbij wordt er, zeker op het eind van het boek, teruggekoppeld naar het vorige deel, De Fixer. Die ontknoping was indrukwekkend, want ik had nooit gedacht dat deze twee delen met elkaar op die manier verbonden zouden zijn. Deze ontknoping is te danken aan de scherpzinnigheid van Tess. Geloof me, ze is slimmer dan de lezer. Ze ziet dingen die ik als lezer niet zag, waardoor het verhaal mij echt versteld heeft doen staan.

Het boek telt slechts 287 bladzijden, maar voor mijn gevoel waren dit er veel meer. Als lezer wordt je dus in een achtbaan van gebeurtenissen gezet, waardoor het verhaal op een hoog tempo verloopt. Achteraf vroeg ik me af hoe een schrijver zoveel gebeurtenissen in niet onwijs gek veel bladzijden heeft weten te stoppen. Jennifer Lynn Barnes schrijft dus echt to the point, totaal niet langdradig. Ondanks ik het gevoel had dat ik meer dan 287 pagina's aan het lezen was, las het boek snel weg. Doordat de lezer het gehele boek in spanning wordt gehouden, is het erg lastig om het boek weg te leggen. Daarbij bestaat het boek uit 70 korte hoofdstukken, waardoor de zin 'nog één hoofdstuk...' door je hoofd blijft spoken.

Hoog Verraad heeft mij weer echt versteld doen staan. Het is een uniek Young Adult-verhaal dat je een kijkje laat nemen in de corrupte wereld van de Amerikaanse politiek. Ik kan dit boek aan iedereen aanraden: jong of oud, man of vrouw.

Hoog verraad

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In een bloedstollende thriller over een dodelijke samenzwering in het hart van Washington.
  Tess is het zusje van Washingtons bekendste fixer, dus fiksen zit haar in het bloed. Als ze wordt gevraagd om voor een klasgenoot campagne te voeren voor de leerlingenraad, doet ze dat. Maar wanneer de kandidaten de kinderen van politici zijn, kunnen zelfs verkiezingen op een middelbare school levensvernietigende geheimen met zich meebrengen.
  Ondertussen werkt Tess’ voogd aan een onmogelijke taak. Door een terroristische aanslag wordt het onzeker wie er nog te vertrouwen is in Capitol Hill – en wie niet. Tess weet als geen ander dat macht een betaalmiddel is in D.C., maar ze staat op het punt uit eerste hand te ontdekken dat je voor macht altijd een prijs moet betalen.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze kerstfilms komen binnenkort naar Netflix!

 • The Super Mario Bros. Movie trailer is uit!

 • Recensie: Hocus Pocus 2

 • Recensie: A Jazzman's Blues

 • 10 populaire erotische romantiek series

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 10x Het Young Adult boek van het jaar 2021 'De Erfenis'

 • Het meisje dat in vuur en vlam stond

 • De erfenis - Jennifer Lynn Barnes

 • Recensie: De Fixer

 • Young adult top 6: oktober 2021

Zoek in artikelen