• onze waardering

Recensie: De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen RECENSIE

De waanzinnige boomhut van Andy en Terry kenden we al, maar intussen hebben ze er alweer dertien verdiepingen bij gebouwd! De boomhut heeft nu een carwash, een combineermachine, een Andystad, een Terrystad, een krabbelatorium, een stadion voor alle soorten balsporten, een zwaar beveiligde aardappelchipsopslagruimte en een openluchtbioscoop.

Bij een bioscoop hoort natuurlijk ook een film en die gaat over Andy en Terry. De film wordt geregisseerd door niemand minder dan Meneer Megaberoemd. Maar het draaien van de film lijkt niet zo vlot te verlopen, en dan blijken er ook nog eens overal vreemde koeien op te duiken...

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen, geschreven door Andy Griffiths, is het zesde boek dat gaat over de waanzinnige boomhut van Andy en Terry. De boomhut begon met 13 verdiepingen en elk vervolg bevat telkens weer wat meer verdiepingen en zo ook meer gekke avonturen.

Dit boek was het eerste boek uit de reeks dat ik las, maar dat bleek helemaal geen probleem te zijn. Aan het begin van het boek stelden Andy en Terry zich voor en vertelden over hun boomhut. Dankzij deze handige inleiding kon ik eigenlijk meteen volgen zonder de voorgaande boeken gelezen te hebben.

Hoewel de boeken volgen op elkaar is het verhaal wel telkens af. Het verhaal gaat over een bepaald onderwerp en is ook afgerond aan het einde van het boek. Dit zorgt er voor dat de lezers van deze verhalen, de boeken zonder probleem door elkaar kunnen lezen.

Het boek is geschreven in een luchtige, speelse schrijfstijl die perfect bij kinderboeken past. Er komen veel grappige situaties in voor waar kinderen, en ook volwassenen, hard mee kunnen lachen. Andy is degene waaruit het verhaal verteld wordt. Dit blijft door het hele boek heen zo waardoor het voor kinderen eenvoudig is om te volgen.

Andy en Terry maken fantasierijke dingen mee die alleen kunnen gebeuren in verhalen (en films) maar toch komen er ook elementen in voor die wel waargebeurd zouden kunnen zijn. En met deze gebeurtenissen geeft de schrijver ook een bepaalde waarde en/of boodschap mee aan zijn lezers. In dit geval ging de boodschap over ruziemaken.

Omdat de hoofdpersonages zo grappig en vlot zijn kunnen volgens mij veel lezers zichzelf identificeren met één van hen en zo mee de verhalen in duiken. Ook de gebeurtenissen in het boek zijn erg aansprekend voor kinderen. Ze kunnen genieten van de rijkelijke fantasie van de schrijvers en mee fantaseren over wat er nog allemaal zou kunnen gebeuren.

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen was voor mij, als volwassene, een genot om te lezen en gaat dat ook zeker voor kinderen zijn. De leuke hoofdpersonages, grappige schrijfstijl en fantasierijke avonturen maken van dit boek een echte aanrader voor jonge lezers.

Dit boek krijgt van mij 5/5 hartjes. Het is een grappig boek met hilarische avonturen en leuke hoofdpersonages. Je slaat het boek open en duikt echt mee in de fantasiewereld met Andy en Terry. En tussen het lezen door kan je op elke pagina ook nog eens zoeken naar verstopte koeien, wat dit boek ook nog eens extra leuk maakt.

De waanzinnige boomhut 6 - De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het succes van de boomhut gaat verder! Bezoek Andy en Terry in hun waanzinnige nieuwe boomhut van 7? verdiepingen. Ze hebben er 13 verdiepingen bij gebouwd, waaronder een autowasstraat, een combineermachine, een krabbelatorium, een stadion voor ALLE SOORTEN BALSPORTEN, Andyland, Terrystad, een zwaarbewaakte aardappelchipsfabriek en een openluchtbioscoop. Want deze keer schrijven Andy en Terry geen boek, ze maken een film! Waar wacht je nog op? Kom naar boven! Leuk extraatje: tel de koeien die overal in het boek opduiken.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen

 • De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen - Andy Griffiths

 • De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen – Andy Griffiths en Terry Denton

 • De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen - Andy Griffiths en Terry Denton

 • Ontzettend stom - Andy Griffiths

Zoek in artikelen