• onze waardering

Recensie: De Onsterfelijke Troon RECENSIE

Na de succesvolle opstand van de rebellen blijft het onrustig in De Stad. De Keizer is dood en Archange neemt zijn plaats in. Zij moet de door alle burgers zo gewenste vrede brengen. Wanneer er een groot leger in aantocht blijkt te zijn om de stad te belegeren moet er snel een sterke verdediging komen. Om De Stad te kunnen verdedigen moet iedereen meewerken. Maar na alle verraad, politieke spelletjes en vernielingen is dat geen gemakkelijke opgave. De loyaliteit van zowel de rebellen als de inwoners van de stad lijkt constant te verschuiven...

Stella Gemmell schrijft met De Onsterfelijke Troon een spannend vervolg op haar debuut De Stad. Het is aan te bevelen om eerst De Stad te lezen voordat je aan dit tweede deel begint. In het eerste deel wordt de verhaalwereld geïntroduceerd, en niet alle informatie wordt in het tweede deel herhaald. De kaartjes van de verhaalwereld voorin het boek zijn een goede toevoeging.

Een van de hoofdpersonen van dit boek is Rubin, die broer is van Indaro, één van de hoofdpersonen uit het eerste deel. Rubin werkt als spion voor Marcellus, die in deel één trouw aan de keizer was. Rubins verhaal begint vóór de grote opstand, en overlapt daarmee in eerste instantie met het einde van het vorige boek. Het is interessant om de ontknoping van het vorige deel opnieuw te beleven, maar dan vanuit het gezichtspunt van Ruben.

Net zoals in het vorige deel worden er veel personages geïntroduceerd en wordt er veel gewisseld van perspectief. Toch weet Gemmell dat alles in balans te houden en is het verhaal goed te volgen. Wel blijft het een boek dat je niet te lang kunt wegleggen, omdat je anders vanwege de grote hoeveelheid personages en ingewikkelde machtsstrijden de draad kwijtraakt.

Gemmell weet met De Onsterfelijke Troon een verrassend verhaal neer te zetten. Ze spaart de personages niet en kiest zeker niet altijd voor de makkelijke oplossingen. De verhaalwereld is complex maar geloofwaardig en goed beschreven. Verder is er een mooi evenwicht tussen actie en diepgang, dialogen en beschrijvende tekst. De ontknoping is interessant maar laat nog steeds een paar vragen onbeantwoord. Wellicht komt er ooit toch een derde deel?

De Onsterfelijke Troon is een spannend vervolg vol met loyaliteit, strijd, liefde, intriges en verrassingen. Hou je van actie, complotten en een vleugje magie dan is dit een boek voor jou!

De Onsterfelijke Troon

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De zegevierende rebellen en de overlevenden van de opstand waardoor de Stad werd bevrijd van haar tiran, hebben hun hoop gevestigd op Archange. Zij heeft de keizerlijke troon bestegen, en iedereen hoopt op een era van vrijheid, vrede en stabiliteit. Maar dat is helaas niet het geval...

  Terwijl de Stad na de verwoestende opstand worstelt met de terugkeer naar een normaal leven, komen er berichten binnen over een groot leger dat zich in het noorden verzamelt. Niemand weet waar het vandaan komt of wie de aanvoerder is, maar het wordt al snel duidelijk dat het leger maar één doel heeft: de stad vernietigen en iedereen - mannen, vrouwen én kinderen - uitroeien die woont binnen haar gebroken muren.

  Maar in de tijd dat krijgers eropuit trekken om te vechten, en sterven om hun thuisland te verdedigen, zorgen bittere familieruzies en oude vetes, politiek en persoonlijk verraad, en dwaze moordaanslagen voor onrust in de paleizen en gangen van de macht. Het lijkt erop dat de Stad wordt belegerd - zowel vanbuiten als vanbinnen...
   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Dit doen de kindacteurs uit Harry Potter nu

 • Zo sorteer je je boeken op een andere manier dan alfabetische volgorde 

 • Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

 • Waar is de cast van Teen Wolf nu

 • Netflix verfilmt kinderboek 'Sulwe' van Lupita Nyong'o

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De Stad

Zoek in artikelen