• onze waardering

Recensie: De Jager RECENSIE

In De Jager volgen we Victor. Een huurmoordenaar, een koelbloedige killer. En Viktor is niet de eerste de beste huurmoordenaar, nee, hij is de beste die er is. In het verhaal starten we in Parijs, waar Viktor is voor een klus. Na deze succesvol te hebben afgerond, loopt hij nietsvermoedend in een hinderlaag. En zo wordt de jager ineens de prooi. Maar Viktor geeft zich niet zomaar gewonnen en hij begint een zoektocht naar wie zijn tegenstanders allemaal zijn. Dwars door Europa schakelt hij iedereen uit die hem probeert te stoppen. 

De Jager is het debuut van schrijver Tom Wood. Een bijzonder indrukwekkend debuut is het zeker, want het verhaal van Viktor is ijzersterk. Na een korte introductie, waarin Viktor de vrij eenvoudige klus in Parijs uitvoert, stort de lezer samen met Viktor volop in een hinderlaag. Het gevecht begint! Alle actiescènes, en dat zijn er nogal wat in dit boek, zijn gedetailleerd uitgewerkt. Dit maakt dat de lezer zich helemaal in kan leven en de scenes voor zich ziet alsof hij of zij een actiefilm of serie aan het kijken is. Er is sprake van een mooie afwisseling in actiescènes. Zo zien we Viktor in de weer met pistolen, granaten, technologische snufjes en natuurlijk de kracht van zijn getrainde lichaam. Dit zorgt ervoor dat geen enkele actiescène hetzelfde is en dat het blijft vermaken.

Een ander sterk aspect van de film is de spanningsopbouw. Naast Viktor blijkt al gauw dat we het verhaal ook door de ogen van andere personages volgen. De vraag "Wie kan je nu eigenlijk vertrouwen?" blijft hierdoor constant aanwezig in het hoofd van de lezer. Er zijn zoveel personages in dit verhaal en allemaal vormen ze een radertje in het grote geheel. Toch is er voor de lezer geen moment verwarring over wie wie is. Auteur Tom Wood maakt hierin zeer sterke keuzes wat betreft de schrijfstijl. Hij introduceert via een bekend personage een nieuw personage in het verhaal. Zo heeft de lezer al enige achtergrondinformatie en wordt er een beginnend beeld gevormd van het nieuwe personage. In het volgende hoofdstuk gaat Wood hier dan dieper op in, en volgen we het verhaal vanuit de ogen van dit nieuwe personage. Het is knap hoe Tom Wood er hiermee voor weet te zorgen dat er duidelijkheid is over de personages, ondanks dat er zoveel personages zijn in het verhaal.

Naast de actiescènes, de spanningsopbouw en de verschillende personages verdient De Jager 5 sterren vanwege het plot. Deze actiethriller wordt op handen gedragen door de verhaallijn die Tom Wood heeft gecreëerd. Een verhaallijn waar de lezer constant weer wordt verrast. Net wanneer de lezer even adem kan halen, dient een nieuw element van het plot zich weer aan. Dit maakt dat je dit boek niet weg kan en wil leggen. Alle verschillende wegen van het plot komen samen in een spectaculaire finale. De Jager is een goed uitgedacht verhaal. Hoofdpersoon Viktor is daarin met name intrigerend. Een emotieloze huurmoordenaar, een man die simpelweg zijn werk doet. Toch maakt dit karakter een mooie ontwikkeling door. Van een oppervlakkige killer wordt hij een personage met diepgang. De lezer wil dat Viktor blijft leven, ondanks alle nare doden die hij op zijn geweten heeft. Het is ontzettend knap hoe de auteur ervoor zorgt dat zelfs voor iemand als Viktor sympathie wordt gevoeld. En zo maakt Tom Wood in zijn vijfsterren debuut van een huurmoordenaar bijna een held...

De jager

 • Auteur:

  Tom Wood
 • Verschenen:

  3 maart 2017
 • Uitgave:

  ISBN 9789022579893
  Uitgever Boekerij
  432 pagina's
 • Uitgever:

  Boekerij
 • Genre:

  Thriller
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Victor is een freelancer, een professional, een killer - de beste die er is. Hij is ijskoud, efficiënt en trefzeker. Hij leeft alleen, hij werkt alleen en niemand kent zijn achtergrond of echte naam. Voor hem is iedere opdracht een zuiver zakelijke transactie: hij schakelt het doelwit uit en hij krijgt ervoor betaald. Wanneer hij in Parijs is om een routineklus op te knappen voor een anonieme klant loopt hij in een hinderlaag en moet hij ineens vechten voor zijn leven; een rol die volkomen nieuw voor hem is. Hij heeft geen idee wie zijn tegenstander is, maar één ding is zeker: hij laat zich door niets tegenhouden. Victor slaat op de vlucht en trekt door Europa terwijl de autoriteiten hem proberen te dwarsbomen en hij op de hielen wordt gezeten door niet één maar meerdere huurmoordenaars en geheime diensten. Maar Victor is geen makkelijk doelwit - en hij is minstens zo meedogenloos als zijn achtervolgers...

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: De vijand

 • Recensie: Het spel

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen