• onze waardering

Recensie: Bijzondere vertelsels RECENSIE

In Bijzondere vertelsels vind je tien verhalen samengesteld door Millard Nullings, beter bekend als de onzichtbare leerling van mevrouw Peregrine. Alle bijzondere kinderen groeien op met deze verhalen en Millard besloot daarom de tien mooiste verhalen te bundelen in dit mooie boek.

Ondersteund door prachtige illustraties kan je genieten van magische verhalen over een jongen die de zee kon tegenhouden, het meisje dat nachtmerries kon temmen, de eerste ymbryne en nog veel meer. Maar let op, want het boek is uitsluitend voor bijzondere ogen bedoeld!

Na het lezen van de trilogie over de bijzondere kinderen wachtte ik vol spanning tot ik aan de Bijzondere vertelsels kon beginnen. Deze vertelsels komen namelijk voor in de verschillende boeken, of worden er genoemd, dus het is een mooie aanvulling op de andere boeken. Door de verhalen van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine heen, werkt Millard Nullings aan een bundeling van de beste verhalen. Het is dan ook leuk dat Ransom Riggs de Bijzondere vertelsels vanuit Millard geschreven heeft. Dit maakt dat het voor fans van de voorgaande boeken enorm leuk is om ook dit boek in hun bezit te hebben.

De tien verhalen in Bijzondere vertelsels zijn sprookjesachtig, magisch en natuurlijk bijzonder. Het zijn verhalen waarin je dingen herkent uit de vorige boeken, namen of elementen herkent uit de realiteit en er zit, net als in sprookjes, telkens een boodschap of waarde in het verhaal. Omdat deze verhalen zo leuk zijn en je veel kan linken aan de vorige verhalen, leek het soms wel alsof ik zelf een bijzondere was die deze verhalen las. Het hele gegeven zit zo mooi in elkaar dat je zonder het door te hebben, duikt in de wereld van bijzonderen.

Mensen die de voorgaande boeken niet gelezen hebben gaan, volgens mij, daarom ook niet zo genieten van Bijzondere vertelsels als mensen die wel alle verhalen gelezen hebben. Ik kan daarom ook alleen maar aanraden om eerst de andere boeken te lezen, of toch minstens het eerste boek, en daarna heerlijk in de Bijzondere vertelsels te duiken.

De bijzondere vertelsels zijn allemaal korte verhalen die afzonderlijk gelezen kunnen worden. Ze bevatten allemaal andere hoofdpersonages maar beginnen wel bijna allemaal zoals sprookjes, met het bekende "Er was eens...". Je kan je dus lekker tussendoor op korte momenten ontspannen met dit boek en de keer erna weer starten met een ander vertelsel.

Voor mij was dit boek een mooie afsluiter van de reeks over de bijzondere kinderen. Er zou nog een boek over uitgebracht kunnen worden, maar ook zonder een extra boek is deze reeks voor mij helemaal afgerond. Net zoals de voorgaande boeken is ook Bijzondere vertelsels weer een aanrader voor iedereen die van fantasierijke en magische verhalen houdt.

Dit boek krijgt van mij 5/5 hartjes. Het is een mooi geïllustreerde bundel van vertelsels die je doen wegdromen naar magische werelden en avonturen. De verhalen zijn stuk voor stuk even leuk en bevatten belangrijke waardes en boodschappen voor bijzonderen. Bijzondere vertelsels is een mooie aanvulling van de voorgaande verhalen.

Bijzondere vertelsels

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Net als iedereen in de bijzondere wereld groeiden de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine op met de unieke Bijzondere vertelsels.
  Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de eerste ymbryne ... Dit is nog maar een greep uit de vele geniale en angstaanjagende Bijzondere vertelsels in deze bundel, samengesteld en van aantekeningen voorzien door Millard Nullings, onzichtbare leerling van mevrouw Peregrine en onderzoeker van alles wat bijzonder is.

  De tien prachtig geïllustreerde verhalen, bekend uit de internationale bestseller De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, geven een uniek inkijkje in de geschiedenis van het bijzonderdom. Voor iedereen die houdt van beklijvende verhalen

Meer info

Nieuwste artikelen

 • My own worst enemy – Lily Lindon

 • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

 • Martin Scherstra – Hotel De jutter

 • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

 • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

 • De 10 leukste tienerboekenseries

 • De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

 • Recensie: Omhulde stad

 • Winnen: Exclusieve kaarten voor huwelijksreceptie Ransom Riggs en Tahereh Mafi {afgelopen}

 • Ransom Riggs vertelt over Miss Peregrines Peculiar Children 5: The Conference of the Birds

Zoek in artikelen