• onze waardering

Recensie: A simple table RECENSIE

A simple table is een kookboek met een divers aanbod aan recepten. Het is ingedeeld in verschillende hoofdstukken die recepten tonen voor als je alleen bent, met vier bent, in het weekend voor familie kookt, voor desserts of gebak, etc.

Iedereen kan aan de slag met de eenvoudige of moeilijkere recepten die ondersteund worden door prachtige foto's en de handige instructies van Michele Cranston. Moderne of klassieke recepten, gezond of net iets ongezonder, je vindt het er allemaal in terug.

Het boek is ingedeeld in verschillende categorieën. Niet per type recept maar wel naar degene voor wie de maaltijd bedoeld is. Je kan dus eenvoudig je recepten kiezen op basis van de mensen waarvoor je kookt.

Dit is een andere manier van indeling maar wel een hele handige. Ook zorgt het hoofdstuk 'Voor erbij' ervoor dat je recepten kan uitbreiden of aanpassen naargelang de gelegenheid. Zo kan je elk recept steeds een andere twist geven als je daar zin in hebt.

Ik besloot In ahornsiroop gebraden kip te kiezen uit het hoofdstuk 'Vier borden' en dit te combineren met de Kruidige geroosterde aardappelpartjes uit het hoofdstuk 'Voor erbij' zoals voorgesteld werd in het recept. Als dessert koos ik voor appelkruimelcake.

Recept 1: In ahornsiroop gebraden kip met kruidige geroosterde aardappelpartjes

Omdat ik nooit eerder gemarineerde kip maakte en enorme fan ben van ahornsiroop en tabasco besloot ik dit recept uit te testen. De marinade was snel klaar en het was de perfecte hoeveelheid om 4 kippenbouten te marineren.

In het recept werd voorgesteld om deze kip klaar te maken met zoete aardappel partjes. Ook dit maakte ik nog niet eerder maar met de handige instructies lukte ook dit vlot.

Na de kip en de aardappelpartjes te bakken in de oven bleek dit de juiste hoeveelheid te zijn voor vier personen, zoals het recept aangeeft. Dit en het feit dat het gerecht enorm lekker is, maken het tot een aanrader die zeker voor herhaling vatbaar is!

Recept 2: Appelkruimelcake

Deze appelkruimelcake zag er in het boek enorm smeuïg en tegelijk toch krokant uit waardoor het recept mij meteen aansprak. Het recept verschilt niet veel met een standaard recept voor appelcake, behalve dan de extra kruiden die eraan toegevoegd werden en de krokante kruimel laag die er vanboven op komt te liggen.

Het bereiden van het deeg en de kruimel laag ging vrij vlot en ook de baktijd die aangegeven werd in het boek, was correct.

De cake bleek in realiteit net zo smeuïg te zijn als op de foto en dit was zelfs vier dagen later nog steeds het geval. Voor mij is ook de cake een recept dat vaker gebruikt zal worden.

 A simple table is overzichtelijk, anders en vernieuwend. Het bevat een scala aan recepten die er allemaal even bijzonder en lekker uitzien. Zelfs de meest simpele recepten kan je dankzij de tips van Michele Cranston omtoveren tot echte pareltjes. Ik heb dit boek met veel genot doorbladerd en gebruikt en ga er in de toekomst zeker nog andere gerechten uit bereiden.

A simple table

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Fresh and fabulous recepten voor iedere dag
  Ruim 100 recepten voor één persoon, met z'n tweeën, met een gezin of met familie en vrienden. Van snelle en gemakkelijke doordeweekse eenpansmaaltijden, naar diners die een moderne twist geven aan klassieke gerechten, tot uitgebreide, feestelijke diners voor in het weekend. De recepten zijn helemaal van nu, gezond en fris, en maken gebruik van ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn. Verrassende combinaties zorgen voor een fantastische smaakbeleving. Iedereen zal genieten! Door het hele boek vind je handige tips en informatie over ingrediënten om ervoor te zorgen dat je zonder moeite het beste resultaat op tafel zet.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

 • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

 • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

 • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

 • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: The Finisher: vechten voor de waarheid

 • De mooiste stofomslagen voor jouw favoriete boeken

 • Recensie: Food sisters

Zoek in artikelen