• onze waardering

Recensie: Podkin Eenoor RECENSIE

Podkin Eenoor is een beroemd konijn. De verhalen over zijn spannende en magische avonturen zijn onder alle konijnen bekend en worden verteld voor het slapengaan. Hij heeft een legendarische reputatie, maar is deze helemaal terecht? De bard besluit het echte verhaal van Podkin Eenoor in de konijnenburcht te vertellen. Hierin zitten zijn angsten, twijfels en zwakke hart als het op de liefde aankomt.

Een konijn waar iedereen tegenop kijkt, maar zijn avonturen waren altijd een uitdaging. Podkin is eigenwijs, soms lui, maar wel een dapper konijn. Hij kreeg op een jonge leeftijd een grote verantwoordelijkheid en besloot voor zijn soort te vechten. Het ging dan wel niet altijd even makkelijk, maar hij heeft de konijnen gered. Het boek vertelt op een levendige manier de avonturen van Podkin. Het is makkelijk leesbaar voor jonge kinderen en prikkelt hun fantasie.

Kieran Larwood laat je kruipen in de huid van dit bijzondere konijn. Na de grootste verhalen, verwacht je niet dat er achter zo'n held een klein konijntje schuilt. Het boek is zo realistisch dat je gaat geloven dat de konijnenwereld echt is. Larwood laat ze doen en denken als mensen, waardoor je zelf in de konijnenwereld zit. Podkin Eenoor laat zien dat er een keerzijde zit aan roem en dat geruchten niet altijd waar zijn. Het boek leert kinderen de belangrijke les om altijd naar de waarheid te luisteren en niet alle roddels daaromheen.

Het verhaal wordt verteld door de rondreizende bard die voor het slapengaan de konijntjes de waarheid voorhoudt. Deze invalshoek die Larwood heeft gekozen is nogal ouderwets en blijft in het hele boek hangen. De gebeurtenissen spelen zich niet af in onze tijd en er wordt gebruikt gemaakt van ouderwetse woorden. In het boek zitten enkele zwart wit tekeningen die wel laten zien hoe de magische wezens eruitzien, maar toch dat ouderwetse gevoel overbrengen. Dit is jammer, omdat het kinderen snel afschrikt.

Een avontuurlijk en spannend boek dat kinderen de realiteit achter roem laat zien. Je wordt meegezogen in de konijnenwereld, die niet altijd even veilig is. Kijk om het ouderwetse heen en geniet van de levendige verhalen van Kieran Larwood. Podkin Eenoor is het begin van een trilogie met nog meer verhalen over dit dappere konijntje.

{Module not found.}

Podkin Eenoor 1 - Podkin Eenoor

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Laat je meevoeren door dit verrassende fantasy-verhaal over een onwaarschijnlijke held.
  'Verhalen gaan niet alleen maar over strijd en wraak,' zegt de bard. 'Je moet ook de hoofdpersonen tot leven laten komen. Een beetje spanning, een beetje sfeer, dat hoort er ook bij. En wat romantiek.'


  Welkom in de wereld van Podkin Eenoor
  Ieder konijn weet wie Podkin Eenoor is. Van jong tot oud kennen ze de verhalen over hun onverschrokken, slimme soortgenoot. Zijn status is legendarisch, mythisch haast. Maar zijn die verhalen niet een beetje overdreven? Het is midwinternacht als een rondreizende bard aankomt in de konijnenburcht van Doornwoud. In ruil voor een maaltijd en een slaapplek biedt hij aan het échte verhaal te vertellen. Ademloos luisteren de konijnen naar de geschiedenis van Podkin Eenoor - het dappere konijntje dat ondanks zijn jonge leeftijd hun allergrootste vijand wist te verslaan.

  Magische illustraties
  Met heel veel sfeer, spanning en een onderliggende grimmigheid laat dit fantastische avonturenverhaal zich vergelijken met klassiekers als De Hobbit en natuurlijk Waterschapsheuvel. De even zo magische illustraties zijn van David Wyatt, die eerder boeken illustreerde van auteurs als J.R.R. Tolkien, Edgar Allan Poe en Terry Pratchett.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Hier zal Bridgerton seizoen 3 en 4 over gaan

 • Actievolle Army of the Dead trailer onthuld door Netflix

 • Bridgerton seizoen 3 én 4 aangekondigd

 • Recensie: It Takes Two | 5 hartjes

 • Best beoordeelde BBQ boeken

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Podkin Eenoor 2

 • Recensie: De beesten van Grimhart

Zoek in artikelen