• onze waardering

Recensie: The Palomar Cookbook RECENSIE

Ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem' leest de ondertitel van het boek The Palomar Cookbook. The Palomar is een restaurant in Londen dat zijn deuren opende in de zomer van 2014 en alleen nog maar successen kent. Een restaurant dat een kookboek uitbrengt is altijd interessant maar de grote vraag blijft, zijn de gerechten ook te maken door simpele thuiskoks? En gerechten uit het moderne Jeruzalem, wat moet je je daar eigenlijk bij voorstellen? De styling is in ieder geval modern; licht- en donkerblauw is de cover met gouden letters. In het boek is er ook weinig poespas; een strakke opmaak, enkele foto's en een duidelijke opbouw van recepten. Heel enthousiast werd ik er niet meteen van, maar gelukkig is het gezegde 'don't judge a book by it's cover' ook waar voor The Palomar Cookbook.

Meteen bij het lezen van de inleiding krijg je sympathie voor het restaurant. De inleiding is geschreven door de vermoedelijke eigenaar van het restaurant en hij legt uit hoe er gewerkt wordt in The Palomar. Omdat de Midden-Oosterse keuken misschien niet voor iedereen bekend is wordt er een kijkje gegeven in de voorraadkast. Welke specerijen moet je in huis halen, wat voor houdbare ingrediënten worden er veelvuldig gebruikt? Zo bereiden de chefs je voor op de rest van het kookboek. De indeling is simpel, eerst komen de gerechten aan bod waarmee het Midden-Oosten zichzelf internationaal op de kaart hebben gezet: de mezze. Oftewel, de maaltijd voor de maaltijd, zoals het hoofdstuk in het boek heet. Kleine gerechtjes om te delen met grote groepen vrienden. Hier kom je de bekende gerechten tegen als humus, baba ganoush en falafel. Maar er wordt meer gegeten in het moderne Jeruzalem en dat is waar The Palomar Cookbook interessant wordt.

Als amateurkok kan je de gerechten maken die geserveerd worden in het restaurant The Palomar. Dat is pas eens indruk maken op je vrienden. Alle recepten zijn duidelijk opgeschreven met een overzichtelijke ingrediëntenlijst en een stapsgewijze bereidingswijze. Laat je niet afschrikken door de lengte van sommige recepten, als je het recept goed doorleest zie je dat het best te doen is. Wil je liever niet zo moeilijk doen en gewoon lekker Midden-Oosters eten op tafel zetten? Ook dan is The Palomar Cookbook geschikt voor jou, want er staan genoeg simpele maaltijden in die heerlijk smaken. Zo maakte ik Fatoush, een broodsalade als lunch en bakte ik een hemelse honingcake die ik inmiddels al meerdere keren gemaakt heb voor vrienden en familie.

Foto's: de Fatoush en de honingcake

The Palomar Cookbook geeft een inkijkje in de keuken van het moderne Jeruzalem en die keuken blijkt heerlijk te zijn. Met veel inspirerende recepten die zowel voor de beginner als de gevorderde te maken zijn, maken dat ik 5 hartjes geef aan dit kookboek. 

Palomar, The. Ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In dit kookboek zijn ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem verzameld, geïnspireerd door de rijke culturen van Zuid-Spanje, Noord-Afrika en de Levant. De recepten brengen niet alleen de intense, uitnodigende smaken uit de keuken van The Palomar tot leven, ze zijn ook makkelijk, snel en met plezier te bereiden. Van labneh, zalmtartaar en coquillecarpaccio tot falafel, baba ganoush en buikspek met ras el hanout en Israëlische couscous; dit boek bevat alle smaken die de keuken van Jeruzalem zo populair maken. The Palomar opende zijn deuren in de zomer van 2014 in Londen en werd meteen met lovende kritieken overladen. Iedereen die in het intieme restaurant met 34 couverts komt eten wordt overweldigd door de smaken, kleuren en geuren van het eten. De gerechten zijn geïnspireerd op familietradities, invloeden, ontmoetingen en reisbestemmingen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Throne of Glass fancast favorieten

 • 7x de leukste bookish items met kaarten uit fantasy boeken

 • Onze aanraders voor Netflix in maart

 • Agent en Boef: Boevenstreken - Tjibbe Veldkamp

 • Brandende meisjes - C.J. Tudor

Gerelateerde artikelen

 • De 10 leukste tweets met Harry Potter tunes

 • Alledaagse wanen

 • Recensie: Paris for One

Zoek in artikelen