• onze waardering

Recensie: De Geheime Archieven - De Vlucht RECENSIE

Een griffoen heeft het lichaam van een leeuw en het hoofd van een adelaar. Ze moeten moedig en trots zijn en bewaken een schat. Gerald is nog een klein griffoentje en helemaal niet moedig. Hij is bang voor alles om zich heen en boos op iedereen die wel dapper is. Daarom besluit Gerald weg te lopen naar de mensenwereld, samen met zijn leraar de kabouter. Hier komt hij Brad tegen en samen kunnen ze hun zelfvertrouwen winnen door op een mega avontuur te gaan.

De Geheime Archieven – De Vlucht is opnieuw een magisch en avontuurlijk boek van Bruce Coville. Je wordt meegesleurd in drie verhalen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gerald zoekt een manier op dapper te worden, Brad maakt kennis met een magische wereld en de kabouter gaat opzoek naar een oude vriend. In het boek kom je achter steeds mee geheimen van de drie personages. Je kan het niet meer wegleggen tot je achter alle geheimen bent gekomen.

Zoals we van de boeken van Coville gewend zijn maakt hij gebruik van verschillende vertelstijlen. Het bestaat uit dagboeken, brieven, stukken geschiedenis en aantekeningen. Deze zijn omringd met prachtige illustraties. De korte stukjes in verschillende tekstsoorten, maakt het makkelijk leesbaar en geeft je op elke bladzijde een nieuw avontuur. Er zit wel een verschil van moeilijkheid tussen de tekstsoorten, zo worden de oude brieven en stukken uit boeken soms lastig verwoord voor jonge kinderen.

Je gaat opzoek naar eeuwenoude schatten en hierbij komt een groot stuk geschiedenis naar boven. Coville weet op een leuke manier de lezer meer dingen te leren over literatuur en mythologieën. Dit kan naast leerzaam ook heel inspirerend zijn, zo schrijft Gerald elke dag een gedichtje. Het boek laat je zien hoe je vrienden kan maken en meer zelfvertrouwen krijgen. Dit helpt kinderen op een leuke manier ouder te worden en om te gaan met de consequenties daarvan.

Het boek is heel geschikt om kinderen te leren lezen. Zo kan je als ouder helpen met de moeilijke stukken en je kinderen zelf de rest lezen. De Geheime Archieven – De Vlucht is fantasierijk, spannend en leerzaam boek. Aan het begin is wennen aan de verschillende verhaallijnen, maar als je eenmaal verder leest wordt het steeds duidelijker en spannender. Een nieuw boek op het rijtje van magische boeken van Bruce Coville.

De vlucht

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Gerald is een griffioen – een wezen met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een adelaar. Volgens de Code van de Griffioenen is hij: 1. Moedig en trots in alle situaties! 2. De bewaker van een grote schat! 3. Totaal verborgen voor de menselijke wereld! Maar wat als een griffioen níét moedig of trots is? Wat als hij nóóít een grote schat heeft gevonden? Wat als hij zich zo schaamt dat hij alleen nog maar kan weglopen? En wat als de enige plek waar niemand hem zal zoeken de menselijke wereld is...? 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De geest in het plafond - Emily Jackman

  • Een schot in de roos - Iris Visser

  • Valentijn Kraai en meneer Dood – Jenny Spangler

  • Ooievaarsblues - Bart Chabot

  • Gezinsverpakking - De Chabotten

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Dagboek van een maffe brownie

  • De huiself - Bruce Coville

Zoek in artikelen