• onze waardering

Recensie: De beste burgers RECENSIE

Burgers met rund, wild, gevogelte, lam, vis of vegetarisch, in De beste burgers vindt iedere burgerliefhebber inspiratie om thuis de heerlijkste burgers op tafel te toveren.

Van het broodje tot de sausjes, met dit boek kan je een burger van begin tot einde samenstellen met zelfgemaakte ingrediënten. Maar je kan natuurlijk ook de ingrediënten kopen en zo je burgers op een snelle manier samenstellen. Alles is mogelijk met dit handige burgerboek! In De beste burgers vind je recepten voor hamburgerbroodjes, burgers, sausjes, bijgerechten en salades. Het boek begint met een korte inleiding die je voorbereid om aan de slag te gaan.

Je kan met het boek dus een burger van begin af aan opbouwen. Zelf je deeg maken en broodjes afbakken, het vlees voor je burger zelf malen en kruiden, de sausjes samenstellen, bijgerechten maken, maar je kan natuurlijk ook de broodjes en sausjes kopen als je niet voldoende tijd hebt om alles zelf te maken.

Ik besloot enkele burgers te maken voor een etentje met vrienden die dol zijn op burgers. We kozen samen voor de Bonanza burger en de Waikiki Beach burger, omdat deze ons het meest aanspraken.

Recept 1: Bonanza

Een burger met rundvlees en spek klonk helemaal perfect en daarom kozen we dan ook voor Bonanza. We besloten de broodjes niet zelf te bakken omdat dit alleen al drie uur in beslag neemt en we deze tijd gewoonweg niet hadden. De burgers maakten we uiteraard wel zelf. Het bakken van de burgers ging vrij vlot onder de grill. Het vlees smaakte daardoor ook echt zoals bij een burgerrestaurant.

De combinatie van rundvlees en spek was erg goed en maakte de burger echt bijzonder. De Bonanza was knapperig, sappig en heerlijk vlezig. Precies wat er van een burger verwacht wordt!

Recept 2: Waikiki Beach

Omdat gegrilde ananas altijd smaakt op een zonnige dag besloten we dan ook om voor de Waikiki Beach burger te gaan. In het recept zitten oorspronkelijk kleine ananas stukjes, maar omdat ananas heerlijk smaakt onder de gril besloten we de stukjes te vervangen door een schijfje verse gegrilde ananas.

Ook deze burger was snel klaar en heerlijk sappig onder de gril. Ik had nooit eerder ananas tussen een burger gegeten, maar moet bekennen dat de combinatie van kruidig vlees en zoete ananas perfect.

Bij deze burger krijg je meteen een heerlijk vakantiegevoel en hij is daardoor ook echt voor herhaling vatbaar. Ik kan ananas nu bijna niet meer wegdenken bij een burger!

Dit boek krijgt van mij 4/5 hartjes. De beste burgers bevat heel veel originele recepten om met burgers aan de slag te gaan. Wil je ze helemaal zelf maken, dan kost dit wel enkele uren van je tijd. Dit is voor mij een klein minpuntje, maar broodjes bakken duurt nu eenmaal lang, daar kan Martin Kintrup helaas niets aan veranderen. Ik heb alleszins wel veel inspiratie op gedaan en weer verschillende nieuwe burgers en combinaties ontdekt die ik voorheen nooit getest zou hebben dus voor mij is De beste burgers zeker geslaagd!

De beste burgers

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De beste burgers: 40 heerlijke recepten

  Bonanza, Pullman, Vissenkop of toch liever Green Hell? Liefhebbers van zelfgemaakte burgers gaan gouden tijden tegemoet! Martin Kintrup neemt je met deze 40 fantastische recepten mee op een reis door de wereld van foodtrucks en festivals. Niet alleen de burgers zelf komen aan bod maar ook de perfecte bijgerechten als bijvoorbeeld zoeteaardappelfrietjes, chili-citroen-maiskolven en exotische wortelsalade. De sauzen vormen een verhaal apart. Met heerlijke recepten voor burgerklassiekers en verrassende uitstapjes. De beste burgers: Het ultieme geluk voor foodies. Ook met vegetarische burgers!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Zie hier Kate Winslet haar Titanic screentest!

 • Deze bekende chicklit auteurs komen binnenkort met een nieuw boek

 • Mijn Waarheid - Sandra J. Paul 

 • Dit is geen vrouwenboek - Corina Koolen

 • Het vleermuizenboek - Charlotte Milner

Gerelateerde artikelen

 • J.K. Rowling geeft na 20 jaar het verlossende antwoord over Snape

 • Lijfboek voor powergirls - Sanderijn van der Doef

 • Recensie: Huisvrouwen bestaan niet 2

Zoek in artikelen