• onze waardering

Recensie: Eten uit de oven RECENSIE

"Het kan echt! Na een lange werkdag in korte tijd een gezonde warme maaltijd op tafel toveren." Zo leest de eerste regel op de achterflap van het boek Eten uit de oven. Tel daarbij op dat je alleen een oven en een ovenschaal nodig bent en het lijkt het ideale kookboek voor de werkende mens. Molly Shusters gaat met een klein aantal ingrediënten aan de slag, die naar eigen zeggen weinig voorbereidingstijd vragen. De recepten zijn inderdaad kort en worden vergezeld door grote foto's van het eindresultaat. Zo kort als de recepten zijn, zo krachtig zijn de foto's, want het ziet er allemaal overheerlijk uit.

Twijfel overheerst bij het lezen van de recepten. Het klinkt allemaal nogal simpel en de bereidingstijd van het gerecht dat ik wil maken is wel erg lang. Anderhalf uur in de oven, dat noem ik geen snelle maaltijd na werk. Ik smokkel een beetje en bak een aantal dingen voor in de pan zodat de bereidingstijd in de oven korter wordt. Dit zet ook vraagtekens bij de recepten, want is het wel zoveel makkelijker om het in de oven te bereiden, dan in een pan op het vuur? Beide recepten die ik testte hadden met net zo weinig moeite op het vuur gemaakt kunnen worden en waren dan ook nog eens sneller klaar geweest. Of het hetzelfde had gesmaakt is de vraag, de langere bereidingstijd in de oven zorgt wel voor meer smaakontwikkeling, want de twijfel die ik had bij het maken van de recepten werden meteen weggenomen na de eerste hap. Dat handjevol ingrediënten had inderdaad geresulteerd in een heerlijk resultaat. De witte bonenschotel en kip puttanesca zijn zelfs blijvertjes geworden, al zullen ze in de toekomst misschien niet in de oven worden gemaakt, maar gewoon in de pan.

Kip Puttanesca

Eten uit de Oven is uitgegeven in een handzaam formaat, waar veel aandacht is besteed aan de lay-out. Doordat de recepten zo kort en krachtig zijn, kunnen de mooie foto's de lezer doen overtuigen het simpel uitziende recept toch te proberen. Het boek heeft een redelijk standaard indeling van vlees- en visgerechten gevolgd door groenten, bijgerechten en desserts. Daarnaast geeft Molly Shusters in het begin van het boek nog enkele recepten voor sauzen die terugkomen in bepaalde recepten. Niet ieder gerecht hoeft anderhalf uur in de oven te staan, er zijn ook gerechten die maar 20 tot 30 minuten de tijd nodig hebben. Al moet de voorbereidingstijd ook niet onderschat worden, het is niet puur een kwestie van wat ingrediënten in een ovenschaal gooien en klaar. (Zoals de achterflap de lezer wel wilt doen geloven.)

Witte bonenschotel

Al met al heeft Eten uit de Oven mij verrast, ik was enigszins sceptisch en dit was ook enigszins terecht. Veel gerechten maak je net zo makkelijk in de pan, maar de smaak van de gerechten uit de oven is niet te versmaden. Dus doe het vooral voor de smaak en oké, enigszins het gemak. Als het eenmaal in de oven staat is het inderdaad een kwestie van wachten. Vier hartjes voor dit ovenheerlijke kookboek.

Eten uit de oven

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het kan écht! Na een lange werkdag in korte tijd een gezonde warme maaltijd op tafel toveren.
    In Eten uit de oven vind je recepten voor allerlei smakelijke gerechten die je met weinig voorbereiding, een paar ingrediënten en een schaal en een oven kunt maken. Heerlijke ovenschotels met vlees en gevogelte, vis en zeevruchten en groenten, maar ook nagerechten, voorafjes en bijgerechten.
    Kortom: weinig moeite voor een compleet, gezond en lekker diner!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Series die te snel zijn geëindigd

  • Recensie: Tussen april en september

  • Keira Knightley is te zien in de nieuwe Pirates of the Caribbean trailer!

Zoek in artikelen