• onze waardering

Recensie: 100% PUUR (op)voeden RECENSIE

Bij het doorbladeren van het boek 100% PUUR van Dayenne Bos opvoeden kreeg ik meteen een goed gevoel. Eindelijk werd er nog eens een boek uitgebracht voor mensen met voedselallergieën/intoleranties. En dan nu zelfs eentje specifiek voor het hele gezin.

Sinds enige tijd ben ik zelf lactose intolerant en glutensensitief en als ik zie hoe moeilijk het soms is om eten voor mezelf te voorzien, dan kan ik me zo inbeelden hoe moeilijk ouders het hebben die kinderen met voedselallergieën moeten voeden.

Het boek begint met een voorwoord en start daarna meteen bij het hoofdstuk "Zwanger worden", gevolgd door een hoofdstuk over gezonde voeding tijdens de zwangerschap en gezonde voeding voor je kindje, wanneer het geboren wordt.

Deze hoofstukken doorlopen de voeding die je kindje nodig heeft van net na de geboorte tot na 18 maanden. Ook zijn er hoofdstukken over de darmflora en bijvoeding.

Elk hoofdstuk bevat een uitgebreide uitleg over het onderwerp, dingen waarmee je rekening moet houden, keuzes die je als ouder kan maken en tips die je helpen om de juiste keuze te maken voor jou en je kindje. Ook vind je in elk hoofdstuk handige recepten terug waarmee je zelf aan de slag kan en die passen bij de gezonde opvoeding van je kindje en de rest van het gezin.

Zelf koos ik ervoor om de Appelcake (vanaf 18 maanden) en de Zomerfruitsalade (vanaf 12 maanden) te maken.

Recept 1: Appelcake

Dit recept voor appelcake bevat ingrediënten die ik nooit eerder gebruikte in cake, en net daarom wilde ik hem zo graag uittesten. In tegenstelling tot de gekende appelcake bevat deze cake yoghurt, banaan, amandelmeel en ahornsiroop.

Ondanks het feit dat het recept iets ingewikkelder is als dat van een standaard appelcake, ging het bereiden van het deeg vrij vlot. Het moest wel in verschillende tussenstappen gemixt worden, maar de uitleg in het boek is zo duidelijk dat je enkel alles moet klaarleggen en het recept stap voor stap moet volgen.

De baktijd van de cake is afhankelijk van oven tot oven en ik moest hem dus iets langer laten bakken dan aangegeven in het boek. Door de bijzondere ingrediënten die in de cake zitten is de cake na het afbakken wel een stuk vochtiger dan eerdere cakes die ik bakte, maar dit zorgde tegelijk ook voor een lekkere, smeuïge smaak.

Recept 2: Zomerfruitsalade

Deze simpele fruitsalade is het enige dat je nodig hebt om jezelf te verfrissen op een warme zomerdag, of lentedag in dit geval.

Wanneer je gegeten bent en nog zin hebt in een lekker dessert, of wanneer je zin hebt in een zoet en gezond tussendoortje is deze zomerfruitsalade de perfecte oplossing. De fruitsalade is op 5 minuten klaar en smaakt door het zoete fruit heerlijk.

De munt die aan de fruitsalade wordt toegevoegd zorgt voor een verassende smaaksensatie en een heerlijke frisse toets. Deze fruitsalade is volgens mij ook heerlijk bij ijs of gebak als je het nog zoeter wil maken!Dit boek krijgt van mij 5/5 hartjes. Alleen al omdat het een boek is dat ervoor zorgt dat het hele gezin koemelk-, gluten- en suikervrij kan eten, verdient dit boek voor mij 5 hartjes. Buiten dat is het boek ook nog eens vrolijk en aansprekend vormgegeven en enorm duidelijk en informatief qua inhoud. 100% PUUR (op)voeden van Dayenne Bos is een handig boek voor elke ouder die z'n kind een koemelk-, gluten- en suikervrije levensstijl wil aanmeten.

100% puur (op)voeden

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  100% Puur (op)voeden is goed in te passen binnen diverse diëten: glutenvrij, suikervrij, koemelkvrij

  In haar boek 100% Puur (op)voeden laat orthomoleculair voedingscoach Dayenne Bos zien dat het heel eenvoudig is om je kinderen van jongs af aan te wennen aan een suiker-, gluten- of lactosevrij voedingspatroon.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: 100% Puur

Zoek in artikelen