• onze waardering

Recensie: It-Girl team awkward RECENSIE

It-Girl Team Awkward is het vervolg op It-Girl, het debuut van Katy Birchall. Team Awkward gaat verder waar het eerste boek gestopt is.

Maak kennis met Anna, een sociaal-onhandig meisje dat plots in de schijnwerpers is komen te staan door haar vaders nieuwe vriendin Helena, een bekende actrice. De media krijgt geen genoeg van het gezin, zeker niet nu Anna's vader en Helena gaan trouwen! Al die media-aandacht is behoorlijk benauwend, zeker als ze kritiek leveren op alles wat Anna doet. En wat doet Anna nu precies? Ze moet haar eigen ding nog vinden, maar krijgt daar amper tijd voor als haar aandacht op wordt geslokt door Connor en dat nieuwe meisje die hem ook erg leuk vindt...

Het boek start bij een gebeurtenis die door 10 miljoen mensen bekeken is: Anna is in een plant gevallen en de media wordt gek. Deze gebeurtenis wordt naar mijn idee nogal uitgemolken en is lang niet zo grappig als dat het bedoeld was. En dat geldt eigenlijk voor heel het boek.

It Girl Team Awkward is het eerste boek dat ik van Katy Birchall lees en ik kan me dus niet uitlaten over het vorige deel van It Girl. Maar zoals het op mij overkomt is dat Birchall dezelfde trucjes gebruikt als in haar eerste boek en de plank vaak misslaat.

Anna is, zoals de meeste personages in chicklit/meidenboeken, een onhandig en aandoenlijk type, maar Anna maakt werkelijk overal een punt van – en dat gaat irriteren.

Ook de gebeurtenissen die zich in het boek afspelen zijn vaak te overdreven en onrealistisch. Op het ene moment vliegen er uilen door de grote villa en elk romantisch moment dat Anna met Connor heeft wordt op brute wijze verstoord. Zonder uitzondering.

Het boek gaat ook in op de kritiek op it-girls: want wat doen zij nu eenmaal voor de maatschappij? Anna krijgt een kritisch artikel voorgeschoteld waarin wordt vermeld dat ze eigenlijk een nietsnut is. Maar Anna zit nog op de middelbare school. Dit artikel is dan naar mijn idee misplaatst in het boek. Anna studeert nog; ze hoeft nog niet zo nodig een ''eigen ding'' te hebben waar het boek om draait. Daarbij; Anna leeft niet zo'n fantastisch leven wat je in gedachten hebt bij het woord it girl. Weinig tot geen premières, geen fotoshoots, geen andere luxe dingen. Anna is een heel normale meid op een gewone school en is niet eens populair. Niet wat je je voorstelt bij de titel van het boek.

It Girl Team Awkward was een vermakelijk boek, maar ik geloof niet dat het het eerste deel heeft overtroffen. Het boek is geschikt voor meisjes vanaf 10 jaar.

IT girl 2 - Team Awkward

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een GOED begin is het halve werk, dat geldt ook voor It Girls die na de vakantie weer teruggaan naar school. Maar als je je in de wc verstopt, omdat de video van jou terwijl je achterover in een PLANT valt viraal gaat, dan maak je het jezelf BEST MOEILIJK.

  Als alles wat Anna doet bekeken wordt door 10 MILJOEN MENSEN, dan is ze vastbesloten iets te vinden waar ze echt goed in is. Alle anderen lijken hun 'ding' al gevonden te hebben - vooral het nieuwe meisje op school, dat Connor zo in beslag neemt met hun gedeelde liefde voor kunst. Gelukkig komt de sportdag eraan en Anna? Die loopt zich warm! WAT KAN ER NU NOG MISGAAN?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Het schoolplein - Michelle Frances

 • Toen ik jou zag - Mary Schoon

 • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

 • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

 • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen