• onze waardering

Recensie: Inkt RECENSIE

'Wij zijn niet bang voor de dood. Als je merktekens veilig in je boek zijn opgenomen, leef je na je overlijden voort. Het op je lichaam getatoeëerde levensverhaal blijft voor altijd bewaart... als je waardig wordt bevonden.'

Leora leeft in een wereld waarin alles wordt vastgelegd op je huid: ervaringen, mijlpalen en misstappen. Leora kan deze tatoeages lezen, maar wil zelf graag inkter worden.

Tijdens een openbare markering ziet Leora hoe er bij een man een kraai op zijn hoofd wordt getatoeëerd, het teken van een vergetene. Je boek wordt dan in het vuur gegooid en je zal niet herinnerd worden door je geliefden. Vanaf dat moment staat Leora haar wereld op zijn kop! Had haar vader namelijk ook niet zo een kraai op zijn hoofd staan? Was hij wel wie hij zei dat hij was? En wie kan ze eigenlijk vertrouwen?

Inkt is het debuut van Alice Broadway, en wat voor een debuut! Het is echt een prachtig verhaal over misleiding en de werkelijke waarheid. Inkt is het eerste boek van een trilogie en ik kan niet wachten om het vervolg te lezen! Het plot is erg origineel en heel goed bedacht door Alice Broadway. En vergeet de cover niet: wat een plaatje!

Het verhaal van Inkt leest heerlijk weg. Alice Broadway heeft een erg toegankelijke schrijfstijl en je wordt meteen meegetrokken in de wereld van Leora. De merktekens worden mooi beschreven en alles heeft een andere betekenis! Doordat Alice Broadway alles tot in de details beschrijft komt het verhaal echt tot leven.

Het is erg leuk dat Alice Broadway verschillende sprookjes (zoals bijvoorbeeld Doornroosje) op haar eigen manier verwerkt in het verhaal van Leora. Het geeft het verhaal net iets extra's door het oude met het nieuwe te mengen. Een erg leuke manier van schrijven! Daarnaast schrijft ze erg beeldend en zie je alles voor je! Ook maakt Alice Broadway mooie sprongetjes naar het verleden.

In Inkt wordt een hele nieuwe en originele wereld gecreëerd. Iedereen heeft merktekens. Ze geven alle mijlpalen, misstappen en ervaringen aan in je leven: je naam, hoe oud je bent, wat voor beroep je hebt en je stamboom. Maar je kan ook zelf bepalen wat voor merkteken je wilt hebben, de meeste mensen hebben een thema. Zo heeft de moeder van Leora allemaal verschillende bloemen laten tatoeëren. Leora zelf heeft, naast de verplichte, geen eigen merktekens. Ze voelt zich kaal, maar wil geen verkeerde beslissing nemen. Hierdoor merk je dat ze erg sterk is en zich niet veel van andere mensen aantrekt.

De merktekens op je huid geven dus eigenlijk je hele leven weer en zorgen ervoor dat je geen geheimen hebt voor anderen. Er zijn namelijk mensen, zoals Leora en haar moeder, die de merktekens kunnen lezen! Zij voelen de emoties achter de merktekens. Maar er zijn echter ook Blanco's, dit zijn mensen die geen tatoeages hebben. Zij worden gevreesd en zijn volgens de getatoeëerden uit op oorlog! Maar is dit wel echt zo? Of willen ze je dat laten geloven? Je komt er allemaal samen met Leora achter.

Ondanks dat alles op je huid staat hebben toch veel mensen geheimen in Inkt. Vooral de moeder en vader van Leora hebben een groot geheim, waar nog een grote twist in zit die je niet ziet aankomen! Ze houden veel verborgen en je wilt hier graag, net als Leora, meer over weten. Maar Alice Broadway houdt het meeste tot het einde geheim. Hierdoor wordt het verhaal zo intrigerend gemaakt. Je blijft doorlezen, omdat je alles wilt weten.

Leora is een prachtig karakter in Inkt. Je voelt met haar mee. Haar vader is overleden, maar ze moet ook nog haar examens maken. Ondertussen ontdekt ze nog dat haar vader misschien niet was wie hij zei dat hij was. En dat de weging van zijn boek misschien niet goed zal verlopen. Leora gaat hier erg dapper mee om en zoekt alles tot op de bodem uit. Je merkt ook dat ze van een meisje verandert in een jonge dame en dat ze staat voor hetgeen waar ze in gelooft. Een personage met karakter dus!

Inkt van Alice Broadway is zeker een aanrader voor de fans van het Young Adult genre. Je begeeft je in een mooie nieuwe wereld waarin je wordt meegesleurd naar het land van de Witte Heks, de Slapende Prinses en de Geliefden! Het is origineel, meeslepend en intrigerend.

Inkt

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Is je ziel te vangen in een tatoeage?

  Leora leeft in een wereld zonder geheimen: alle ervaringen, mijlpalen en misstappen worden als tatoeages op je huid weergegeven, zichtbaar voor iedereen. Leora kan tatoeages 'lezen': ze voelt de verhalen en emoties erachter. Daar zit niet iedereen op te wachten.

  Wanneer blijkt dat Leora's vader niet was wie ze dacht dat hij was, komt haar hele leven - haar hele identiteit - op losse schroeven te staan.

Meer info

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Young Adult top 6: juni 2019

 • Recensie: Vlam

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen