• onze waardering

Recensie: het meisje uit Brooklyn RECENSIE

Het meisje uit Brooklyn gaat over Anna, de verloofde van schrijver Raphael. Nadat zij hem iets schokkends uit haar verleden heeft laten zien verdwijnt ze voordat hij haar verdere vragen kan stellen. Alles lijkt erop dat Anna niet vrijwillig is verdwenen. Samen met zijn goede vriend en oud-politieman Marc Caradec zet hij alles op alles om Anna te vinden.

Het verhaal speelt zich af in zowel Frankrijk als New York. Dit is een leuke afwisseling van setting die meteen voor een extra dimensie zorgt. In Frankrijk is het natuurlijk relatief gemakkelijk voor een oud politieagent om aan informatie te komen maar in Amerika is dit een stuk lastiger. Toch zorgt de inventiviteit van Raphael en Marc er steeds voor dat ze weer nieuwe aanwijzingen vinden. Het verhaal zit vol verrassende wendingen met de meest verrassende aan het einde. Net als je denkt alles te weten van het meisje uit Brooklyn komt er toch nog een laatste verrassing uit de hoge hoed van schrijver Guillaume Musso. Door deze wendingen weet Musso de spanning er goed in te houden en blijft de lezer geboeid.

De personages zijn goed uitgewerkt en maken ook ontwikkeling door in het verhaal. Er worden regelmatig nieuwe personages geïntroduceerd door het verhaal heen. Ook dit is weer een positieve bijdrage aan de opbouwende spanning in het verhaal.

Zoals de quote van Metro op de cover al zegt: "Als je dit boek openslaat leg je het niet meer weg voordat je weet wie het meisje uit Brooklyn is. Bereid je voor op een paar slapeloze nachten...". Deze recensent zou het niet beter kunnen zeggen. Vanaf het begin ben je als lezer geïntrigeerd door in eerste instantie de verdwijning van Anna maar al snel door het verhaal achter deze verdwijning en het levensverhaal van Anna an sich. Tel daarbij de meeslepende schrijfstijl van Guillaume Musso op en voilà daar zijn de slapeloze nachten. Het is dus wijs om het lezen van dit boek in een vrij weekend of een vakantie te plannen.

Alles bij elkaar is Het meisje uit Brooklyn zeker een aanrader om te lezen. Het is dan ook niet vreemd dat Guillaume Musso een van de bestverkopende auteurs in Frankrijk is wiens boeken inmiddels in 36 landen wordt uitgegeven. Het meisje uit Brooklyn maakt zeker nieuwsgierig naar zijn andere boeken.

Het meisje uit Brooklyn

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ik herinner me het moment nog goed. We keken uit over zee, toen Anna me een vraag stelde.

    'Als ik iets vreselijks deed, zou je dan nog steeds van me houden?'

    Wat zou jij gezegd hebben? Anna was de vrouw van mijn leven. Over drie weken gingen we trouwen. Natuurlijk hield ik van haar, wat ze ook op haar geweten zou hebben. Tenminste, dat dacht ik. Maar ze begon zenuwachtig in haar tas te rommelen en liet me een foto zien. 'Dit komt door mij.'

    Ik staarde naar haar geheim, verbijsterd, en wist dat onze levens voorgoed veranderd waren. Geschokt stond ik op en vertrok, zonder nog een woord te zeggen. Toen ik terugkwam was Anna verdwenen. Sindsdien ben ik naar haar op zoek.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: 24 dagen

Zoek in artikelen