• onze waardering

Recensie: In het donker RECENSIE

Karen Rose heeft al rond de twintig romantische thrillers op haar naam staan en wordt vaak in één adem genoemd met haar collega's Mo Hayder, Tess Gerritsen en Karin Slaughter. Dit is zeker niet onverdiend, omdat Karen Rose net als haar collega's heftige scènes niet schuwt en hierbij ruimte houdt voor een flinke dosis romantiek. Recent is In het Donker verschenen, dat het tweede deel is in de Cincinnati serie en kan gezien worden als het vervolg op Op de Hielen. Alhoewel het huidige boek inzoomt op andere personages, zullen de lezers van het eerste deel zeker herkenning vinden in In het Donker.

"Rechercheur Scarlett Bishop heeft talloze misdadigers door de mazen van het net zien glippen en hun straf zien ontlopen. Tot nu toe heeft ze haar wraakgevoelens kunnen beteugelen, maar nu wordt die zelfbeheersing door diverse gebeurtenissen erg op de proef gesteld. Marcus O'Bannion zet zich, naast zijn baan als journalist, in voor slachtoffers en hun rechten. Hij gelooft dat hij inmiddels alles gezien heeft op het gebied van zieke geesten en verdorvenheid, maar dan vraagt een jonge vrouw om zijn hulp. Het onderzoek leidt Scarlett en Marcus naar een omvangrijk netwerk van mensenhandel. Scarlett en Marcus moeten zich inlaten met meedogenloze figuren en zullen ze hun eigen grenzen moeten overtreden. Als ze tenminste levend uit handen van de bende weten te blijven..."

De meeste romantische thrillers tellen 300 à 400 pagina's, maar In het Donker maakt indruk met een dikte van bijna 800 pagina's. De auteur staat erom bekend dat ze haar thrillers op een uiterst gedetailleerde manier uitwerkt en dat is in haar nieuwste boek zeker het geval. De lezer krijgt een uitgebreide beschrijving van de personages en diverse terugblikken naar eerdere gebeurtenissen. Met een vuistdik boek dreigt het gevaar, dat het verhaal hierdoor op momenten dreigt in te zakken of dat door uitvoerige beschrijvingen de vaart uit het verhaal haalt. Maar in het nieuwste boek van Karen Rose is niets minder waar. Er wordt geen woord te veel gebruikt en elke zin is zorgvuldig gekozen. De grote hoeveelheid pagina's zorgt simpelweg voor uitstekend uitgewerkte personages, spannende scènes en de wereld gezien door de ogen van verschillende personages. En het verrassende is dat het tijdsverloop, buiten de epiloog om, welgeteld twee dagen is...

Het boek is natuurlijk een vervolg op Op de hielen, maar het is absoluut niet storend, wanneer je dit deel nog niet gelezen hebt. Karen Rose blikt op diverse momenten terug naar eerdere gebeurtenissen en geeft de lezer hierbij voldoende informatie om te weten wat de achtergrond hiervan is. Daarbij vertelde het voorgaande deel vooral het verhaal van Faith, die in In het Donker zijdelings in het verhaal voorkomt. De rollen zijn hier vooral weggelegd voor rechercheur Scarlett en journalist Marcus, die beiden genoeg meegemaakt hebben in hun leven. Het zijn intrigerende personages die interesse wekken bij de lezer. Naast deze hoofdpersonages, komen er een flink aantal bijpersonages aan bod, die af en toe moeilijk uit elkaar te houden zijn. Je moet daarom bij het lezen goed je aandacht erbij houden. Het thema is actueel, waarbij het boek gemakkelijk te plaatsen is in de tijd waarin we leven, en de lezer zich gemakkelijk kan inleven in de gebeurtenissen. Mensenhandel is namelijk iets wat nog regelmatig in het nieuws is.

Concluderend heeft Karen Rose met In het Donker een spannende vuistdikke thriller afgeleverd waar liefhebbers van een combinatie van thriller en romantiek, met goed uitgewerkte personages, van zullen smullen. In het Donker is heerlijk leesvoer met een actueel thema voor een lange vliegreis of stranddag.

In het donker

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een nieuwe thriller van bestsellerauteur Karen Rose, de koningin van Romantic Suspense. ‘In het donker’ is wederom doorspekt met spanning, erotiek, intriges, moord en bedrog.

    Het recht zegeviert niet altijd, want rechercheur Scarlett Bishop heeft talloze bad guys door de mazen van het net zien glippen en hun straf zien ontlopen. Tot nu toe heeft ze haar wraakgevoelens kunnen beteugelen, maar nu wordt die zelfbeheersing danig op de proef gesteld. Journalist Marcus O’Bannion zet zich in voor slachtoffers en hun rechten. Hij gelooft dat hij inmiddels alles gezien heeft op het gebied van zieke geesten en verdorvenheid, maar dan raakt hij betrokken bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw die ooit zijn hulp zocht. Het onderzoek leidt Scarlett en Marcus naar een omvangrijk netwerk van mensenhandel. Scarlett en Marcus moeten zich inlaten met meedogenloze figuren en zullen ze hun eigen grenzen moeten overtreden. Als ze tenminste levend uit handen van de bende weten te blijven…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Van mij alleen

  • Populaire boeken die in februari 2022 verschijnen

  • Recensie: Over de Schreef

  • Populaire boeken die in juli 2020 verschijnen

  • Populaire boeken die in februari 2021 verschijnen

Zoek in artikelen