• onze waardering

Recensie: Ik zie je op het strand RECENSIE

Tijdens een vlucht van Málaga naar Londen maakt Clemency een praatje met Sam, die naast haar in het vliegtuig zit. Nou ja, een praatje? Ze valt als een blok voor haar knappe medepassagier en vertelt hem haar halve levensverhaal. Het is liefde op het eerste gezicht, maar dan scheiden hun wegen. Drie jaar later komen ze elkaar weer tegen in St. Carys, Cornwall. Clemency is dan makelaar en laat Sam een huis bezichtigen. De vonk die drie jaar geleden oversloeg, komt al snel weer opborrelen, maar Sam blijkt een vriendin te hebben. En niet zomaar één.

 

Het hoofdplot draait om de verborgen en verboden liefde tussen Clemency en Sam, maar het boek beschrijft ook de levens van een handvol andere dorpelingen van St. Carys. Dat is een van de dingen die de roman zo boeiend maken. Sommige romans die meerdere verhaallijnen hebben, zijn daardoor ingewikkeld en moeilijk te volgen, maar dat is hier absoluut niet het geval. Het boek leest lekker weg door de eenvoudige schrijfstijl en de vele subplots maken het alleen maar leuker. Dat eerste komt ook omdat er heel duidelijke verbindingen zijn tussen de verschillende hoofdpersonen en omdat die personen alledaagse, herkenbare dingen meemaken.

 

Wat er over de inwoners van St. Carys uit de doeken wordt gedaan is bij vlagen aangrijpend, ontroerend en hartverwarmend. Vooral de stukken over de lieve Marina, een kunstenares die veel narigheid heeft meegemaakt, zijn aandoenlijk. Je voelt echt mee met de arme vrouw. Dat geldt trouwens ook voor het personage van Clemency. Veel meiden zouden zich met haar kunnen identificeren.

 

De personages zijn goed uitgediept. Ze hebben bijna allemaal zowel goede als slechte eigenschappen, wat ze realistisch en geloofwaardig maakt. Richting het einde gebeurt er iets waardoor je zelfs sympathie krijgt voor de gemene Belle. Bij één mannelijk personage misten wel de positieve eigenschappen: de ex-man van Marina. Het werd ook niet uitgelegd waarom hij zo’n nare man is, wat wel jammer was. Maar goed, dat maakt het boek niet per se minder geloofwaardig, omdat je in het echt ook lang niet van alle nare mensen weet waarom ze zo zijn.

 

Het einde is een beetje voorspelbaar, maar er zitten ook een paar kleine, leuke verassingen in. Hier en daar is het te perfect en een beetje zoetsappig, maar dat is vaker zo bij Mansell. Je moet ervan houden. Al met al steekt het verhaal ontzettend goed in elkaar en vallen uiteindelijk alle puzzelstukjes op hun plek.

 

Het boek is vrij dik, maar absoluut niet langdradig. Je leest het zo uit door de vlotte schrijfstijl en boeiende ontwikkelingen. Het leven staat nooit stil in St. Carys. ‘Ik zie je op het strand’ is een heerlijk meidenboek over alledaagse dingen als liefde, vriendschap en familiegeheimen. Perfect voor op vakantie, zoals de titel je waarschijnlijk al deed vermoeden.

Ik zie je op het strand

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

  Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Winnen: Sims 4 Ecologisch Leven, Weerwolven en Eiland leven

 • Dit is Brandy als Cinderella in Disney's Descendants: The Rise of Red

 • Dit zijn de eerste beelden van 'To All The Boys' spin-off 'XO, Kitty'!

 • Officiële trailer Queen Charlotte: A Bridgerton Story is nu te zien!

 • Recensie: The Last of Us

Gerelateerde artikelen

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

 • De beste zomerboeken in 2021

 • 12 x romantische boeken

 • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

 • Jill Mansell boeken geranked

Zoek in artikelen