• onze waardering

Recensie: Vakantiekookboek Italië RECENSIE

Vakantiekookboek Italië van Onno Kleyn is onderdeel van een korte reeks waarin ook Vakantiekookboek Spanje en Frankrijk zich bevinden. Deze serie is inmiddels al weer 10 jaar oud maar dit jaar opnieuw uitgebracht. Het boek is voorzien van een vrolijke kaft en een ansichtkaart in dezelfde kleur als de kaft. Dit geheel ziet er zeer stijlvol uit door zijn eenvoud. Het formaat is ongeveer a5 en daarmee praktisch om mee te nemen op reis. Want daar is dit kookboek in eerste instantie voor bedoeld: op vakantie relatief eenvoudig de smaak van je vakantieland in de keuken (al dan niet op de camping) toe te passen.

Naast de recepten vind je veel praktische informatie in dit boek. Waar je het beste welke ingrediënten kunt kopen en een woordenlijst. Ook staan er wat culinaire achtergrondinformatie over bepaalde gerechten en eetgewoontes van Italië in. Dit maakt dit boek erg volledig en het vakantiegevoel compleet.

De recepten worden op een manier beschreven waardoor je meteen in de vakantiesfeer raakt. Geen strenge kooktijden, maar meer adviezen. De recepten zijn divers in moeilijkheid en voor ieder is er wel iets te vinden. Het meest geniale recept is wat mij betreft de Vin santo e cantuccini. Deze bestaat uit een zak cantucinni (amandelkoekjes) en een fles Vin santo. In het recept wordt vooral het ritueel van dit dessert beschreven. Als dat niet voor een vakantiegevoel zorgt, weet ik het ook niet meer. 

Voor deze recensie heb ik de volgende recepten gemaakt:

Rijstsalade met tonijn:

Een fantastisch recept wat ook gemakkelijk voor te bereiden is. Omdat het een koude salade is, is het een erg passend recept bij het warme zomerweer wat je verwacht op vakantie in Italië. Het is heel gemakkelijk variëren met de vulling maar zoals het nu staat omschreven is hij erg lekker. 

Paddenstoelenrisotto:

In 1 woord heerlijk! Zeer eenvoudig, wel heb je wat tijd nodig om een lekkere risotto te maken. De aangegeven kooktijd op een verpakking klopt niet altijd en is afhankelijk van je warmtebron. De enige manier waarop je weet of het goed is, is door te proeven. Ik had er wel wat meer paddenstoelen ingedaan dan in het recept. Lekker op zichzelf maar voor de vleesliefhebber ook lekker bij een bijvoorbeeld een biefstuk.

Aardbeien met citroen:

Zeer eenvoudig maar o zo lekker. Zeker een aanrader als dessert!

De recepten zijn duidelijk beschreven en kloppen ook. Het is gemakkelijk variatie aan te brengen, vaak staan de tips hiervoor al bij de recepten. 

Het Vakantiekookboek Italië is zeker een aanrader voor wie op vakantie gaat naar Italië en van plan is daar zelf te gaan koken. Maar ook thuis in de kookboekenkast zal hij niet misstaan en zullen de recepten de vakantiesfeer meteen weer oproepen.

Vakantiekookboek Italië

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lekker, makkelijk en snel koken, dat is wat je op vakantie wilt. Recepten die ook werken als je alleen een campinggasje of een vakantiehuiskeukentje tot je beschikking hebt. En dan ook graag met lokale ingrediënten, zodat je helemaal in Italiaanse sferen komt. Dit heerlijke eetboek bevat alles wat de vakantieganger nodig heeft: tips, informatie over lokale keukentradities, heldere recepten en culinaire woordenlijsten als hulp bij het boodschappen doen. Tevens zeer geschikt voor lekker en snel koken thuis!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Italië

 • Mijn Frankrijk - Onno Kleyn

 • Recensie: Vakantiekookboek Spanje

 • Recensie: Vakantiekookboek Frankrijk

Zoek in artikelen