• onze waardering

Recensie: Levensbloed RECENSIE

"In een poging mijn verwarring te bestrijden, schud ik flink met mijn hoofd. 'Ga me nou alsjeblieft niet vertellen dat je mijn moordenaar vertrouwt.' Ik weet dat ze me vandaag heeft geholpen. Ik weet ook dat ik haar heb laten leven tijdens ons vorige gevecht. Maar we hebben het nu over zaken van het hart."

Levensbloed gaat meteen veder waar Eerste Leven is geëindigd. Tenley heeft gekozen voor Troika en haar Eeuwige Leven gaat beginnen. Ze staat hierdoor wel lijnrecht tegenover haar geliefde Killian. Ze wordt in korte tijd opgeleid om terug naar het Land van de Oogst te keren, waar ze een aantal opdrachten moet uitvoeren voor Troika. Iedereen bereidt zich voor op de oorlog, maar die komt toch nog sneller en onverwachter dan men dacht. Daarnaast moet Tenley ook nog haar code ontcijferen om volledige toegang tot het licht te hebben. Alleen zo kunnen ze de oorlog met Myriad winnen. Maar lukt het Tenley op tijd? 

In Eerste Leven heb je kennis gemaakt met zowel Troika, als Myriad. Ten heeft op het einde gekozen om haar hart toch aan Troika te verpanden, ook al hoort Killian bij Myriad. En haar keuze heeft meer gevolgen voor haar relatie met Killian dan ze dacht. Er spoken gelijk allemaal vragen door je hoofd. Heeft Ten wel de juiste keuze gemaakt? Had ze niet beter voor Myriad kunnen kiezen? Overleeft haar relatie met Killian het wel? En nog belangrijker: Kan ze hem nog wel vertrouwen?

Samen met Ten maak je kennis met het koninkrijk waar ze voor gekozen heeft: Troika. Ze moet wel even wennen aan haar nieuwe huis, maar wie zou dat nou niet hebben? Er gelden heel veel regels, ondanks haar vrije wil moet ze wel doen wat haar meerderen zeggen en ze moet leren te vergeven. Toch voelt het voor Ten alsof ze echt is thuisgekomen in Troika en ze zou ook niet anders willen! 

Gena Showalter is een geweldige schrijfster. Ze schrijft heel beeldend, waardoor alles tot leven komt in je gedachten! De wereld die zij heeft gecreëerd is uniek en betoverend. Ik zou willen dat ik ook een keuze had voor een koninkrijk na mijn dood! Daarnaast weet zij met haar woorden op een prachtige manier de emoties (van Ten) op de lezer over te brengen! Ze kan je verdrietig, verlangend of boos maken. Je wordt gewoon het verhaal ingetrokken en je leest door totdat het boek uit is! Wat ik ook een pluspunt vind is dat niet alles herhaald wordt uit Eerste Leven, zodat je niet alles dubbel hoeft te lezen. 

De oorlog tussen Troika en Myriad komt steeds dichterbij nu Ten voor Troika heeft gekozen. Er is dus geen tijd om Ten een jaar lang op te leiden, ze moet bijna meteen terug naar het Land van de Oogst. Dior, de geliefde van Archer, is namelijk besmet met de duisternis. Ten moet een manier vinden om haar te genezen voordat het zich verspreidt! Ondertussen kom je ook te weten dat er een spion van Myriad in Troika woont. Wie is het? Is het iemand die Ten vertrouwd? Is het één van haar vrienden? Door al deze gebeurtenissen wordt de spanning geleidelijk opgebouwd totdat het grote gevecht echt uitbreekt! En dan zit je al helemaal op het puntje van je stoel. Levensbloed zit echt vol met actie! Je hoopt dat iedereen het overleeft, maar helaas houdt Gena Showalter ervan om geliefde personages dood te laten gaan in haar boeken.

In Levensbloed worden een heleboel nieuwe personages geïntroduceerd. De ouders ven Ten's moeder waren Troikanen, dus ze heeft opeens een hele nieuwe familie als ze in Troika aankomt. Ten maakt dan ook kennis met haar grootmoeder, overgrootmoeder, broertje etc. Vooral met haar oma heeft zij meteen een hele mooie en sterke band. Daarnaast krijgt zij een eigen team om mee op missie te gaan. Hier zitten een paar oude bekenden in, zoals Clay, Kayla en Reed. Maar ook de broer van Archer, Victor, zit in haar team! 

Het wordt Ten niet altijd even makkelijk gemaakt in Levensbloed: ze moet belangrijke keuzes maken, wordt aangevallen en ze moet ook nog haar code ontcijferen om zo een volwaardige schakel te worden! Maar je merkt dat Ten steeds sterker en krachtiger wordt in dit boek. Ze maakt een mooie ontwikkeling door en wordt een echte Troikaan in hart en nieren! Ze vergeeft en gelooft in iedereen. Ze geeft mensen zelfs een kans om zichzelf te bewijzen, terwijl zij dit eigenlijk niet verdienen. 

Het einde van Levensbloed is echt geweldig! Het is dan ook echt verschrikkelijk dat je moet wachten tot het voorjaar van 2018 om het vervolg te lezen! Daarnaast zitten er een aantal heftige plottwists in het verhaal, dus denk maar niet dat je weet wie de spion is?! Wederom heeft Gena Showalter dus weer een pareltje geschreven.

Levensbloed

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Myriad en Troika hebben om Tenley gevochten vanwege de bijzondere kracht die ze bezit. Beide rijken zijn ervan overtuigd dat degene die haar ziel wint meer macht zal krijgen. Met haar laatste adem heeft Tenley uiteindelijk gekozen voor Troika, het rijk van licht en liefde. Dat heeft echter grote consequenties. Niet alleen verkeert ze nog steeds in gevaar, maar ook staat ze nu lijnrecht tegenover Killian, de jongen die bij Myriad hoort en die ze maar niet kan vergeten. Ondertussen dreigt Killian zijn eeuwige leven te verliezen. Hij heeft nog maar één kans op redding: Tenley verslaan in een spel dat zij nog nooit gespeeld heeft...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Vinnie & Flos Op bezoek - Marte Jongbloed

 • Dieet voor een betere Planeet - Hanneke van Veghel

 • Recensie: A Week Away

 • Zonnige dagen in het Duincafé - Debbie Johnson

 • Afstandsmoeders - Christel Don

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 5x Koud als sneeuw van Gena Showalter

 • Recensie: Alice in Zombieland

 • Young Adult top 5: januari

 • Young Adult top 6: september 2018

 • Recensie: Eerste leven

Zoek in artikelen