• onze waardering

Recensie: Vakantiekookboek Frankrijk RECENSIE

Vakantiekookboek Frankrijk is onderdeel van een korte reeks waarin ook vakantiekookboek Italië en Spanje zich bevinden. Deze serie is inmiddels al weer 10 jaar oud maar dit jaar opnieuw uitgebracht. Het boek is voorzien van een vrolijke kaft en een ansichtkaart in dezelfde kleur als de kaft. Dit geheel ziet er zeer stijlvol uit door zijn eenvoud. Het formaat is ongeveer a5 en daarmee praktisch om mee te nemen op reis. Want daar is dit kookboek in eerste instantie voor bedoeld: op vakantie relatief eenvoudig de smaak van je vakantieland in de keuken (al dan niet op de camping) toe te passen.

Het boek begint met een inleiding in de Franse keuken. Ook staan er praktische tips in om inkopen te doen. Maar ook wat je zeker mee moet nemen van huis of meteen na aankomst moet aanschaffen als basis. Het boek is daarmee ook zeer behulpzaam bij het voorbereiden van een vakantie. Ook is het leuk om alvast wat voorpret te creëren bij het lezen van de informatie vooraf. In dit deel is net als in de andere delen een handige woordenlijst te vinden voor het doen van de boodschappen.

De recepten zijn op een eenvoudige wijze beschreven en gemakkelijk te volgen. De recepten zijn goed met elkaar te combineren en een deel kan ook als volledige maaltijd gezien worden. Onno Kleyn weet hiermee op leuke en handige wijze de vakantiesfeer meteen op te roepen. De recepten zijn verdeeld over verschillende hoofdstukken zoals salades, vlees, vis en groenten. Extra pluspunten voor de humor van Onno Kleyn dat hij ook een hoofdstuk over kant en klaar maaltijden heeft toegevoegd omdat deze in Frankrijk zo goed van kwaliteit zijn.

Voor deze recensie heb ik de volgende gerechten gemaakt:

Komkommersalade met munt 

Simpel en fris. Een lekker bijgerecht bij bijvoorbeeld de biefstuk. 

Haricot verts

Sperziebonen op z'n Frans. Erg lekker en leuk als variatie op de standaardsperziebonen. 

Peperbiefstuk

Zeker een aanrader om je biefstuk eens net iets anders te bereiden. Vooral geschikt voor liefhebbers van veel peper. 

Champignon roomsoep

Een heerlijk simpel recept en veel lekkerder dan soep uit een pakje. Stokbrood erbij en je maaltijd is compleet. Jammer dat in dit recept vergeten is om te vermelden hoeveel water erbij moet, dit was dus even gokken. 

Alles bij elkaar is het Vakantiekookboek Frankrijk van Onno Kleyn een aanrader voor wie op vakantie op eenvoudige wijze toch een lekkere maaltijd wil bereiden in de sfeer van je vakantieland. Maar ook voor thuis zeker een aanrader om in korte tijd een lekkere en toch gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Vakantiekookboek Frankrijk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lekker, makkelijk en snel koken, dat is wat je op vakantie wilt. Recepten die ook werken als je alleen een campinggasje of een vakantiehuiskeukentje tot je beschikking hebt. En dan ook graag met lokale ingrediënten, zodat je helemaal in Franse sferen komt. Dit heerlijke eetboek bevat alles wat de vakantieganger nodig heeft: tips, informatie over lokale keukentradities, heldere recepten en culinaire woordenlijsten als hulp bij het boodschappen doen. Tevens zeer geschikt voor lekker en snel koken thuis!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Vakantiekookboek Italië

 • Recensie: Italië

 • Mijn Frankrijk - Onno Kleyn

 • Recensie: Vakantiekookboek Spanje

Zoek in artikelen